Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
22 kol 2015, 21:47
Moj još nije zaspao, njemu je izgleda spavanje totalni gubitak vremena i nema šanse da zaspi prije 22h, dosta spava popodne pa možda zato, ali mi ne pada na pamet da ga budim!
Ja sam danas većinu dana prespavala jer po noći nisam mogla, alergija me gadno uhvatila, pa jedva dišem! Srećom mm je bio na go, pa mi je puno pomogao! Nažalost odlazi na tjedan dana pa se nadam da mi neće biti više ovako loše kao danas!
23 kol 2015, 14:17
Maruška je napisao/la:Jopica, čestitam na dečkiću!
Koliko ste veliki?
Sada sam ljubomorna jer ovaj moj nije vidio spol.

Ak sam ja dobro iscitala papir ima 152g
23 kol 2015, 14:19
Ovaj u domu zdravlja Medveščak ima odlična ginekologija pa nazovi tamo i pitaj.ne sjećam se točno kako se preziva ,pitat ću mamu
23 kol 2015, 17:03
Meni moj gin još nije napisao težinu, samo duljinu bebe, 8,3cm.
23 kol 2015, 17:18
Super nam rastu bebuške a meni je već i buša narasla. Sa Lenom je bila ovolika u 4-om mjesecu.
Mi na moru, napokon godišnji. Juče mi bila hladna voda al sam danas uživala
23 kol 2015, 19:34
adry i meni se trbuh vidi već 2-3 tjedna! Čudno mi je to, s J mi se vidio tek s 5.mj, sjećam se jer nam je tada bila svadba pa su se svi čudili kako se ništa ne vidi!
Znala sam da se s drugim djetetom vidi ranije, ali ne toliko ranije!
Mi smo danas bili kod sveki na ručku, volim takve nedjelje, samo dođem, pojedem i odem!
Nama je danas 2.godišnjica braka, pa smo malo emotivni
Ja isto ne znam veličinu bebača, nitko ništa ne govori! Očito ću morati privatniku da sve lijepo saznam i vidim! Planiram ići u Harni tamo oko 18-20 tt na anomaly scan
23 kol 2015, 19:48
Ja sam bila u poliklinici Vili kod dr. Rudman. Znači žena je savršena. Mene je u prvoj trudnoći najmanje 15 različitih dr pregledalo ali ova. Nemam riječi, prosto najbolja. Znate kad papu nisam osjetila.
23 kol 2015, 20:24
Jel to ona koja radi u Vinogradskoj? Senka ako se sjećam
23 kol 2015, 20:28
Senka, da. Ima 2 prezimena ali ne znam radi li tamo. Vrlo moguće.
23 kol 2015, 21:04
Onda je to ona, mene je pregledala jednom i vadila konce od carskog! I da žena je super! Doduše meni su svi tamo bili odlični!
23 kol 2015, 21:10
marijask sretna godisnjica braka!
I meni se vec kuzi trbuh sto mi je ful cudno, s L mi se krenuo nazirati tek s 5 mjeseci...
Curke, dr. Rudman radi u Vinogradskoj
Ja uz moju alergiju na ambroziju koja me fakat muci (u prvoj trudnoci i dojenju je bila nestala) dobila upalu uha

Nisam imala upalu uha valjda otkad sam bila ful mala i hop, evo sad u trudnoci. Za poluditi! Nocas me bas jako bolilo uho. Ujutro se cula se sestricnom kaj je dr u Vinogradskoj pa sam se zaletila do nje jer je bio dezurna i njen kolega me pogledao. Nos i grlo ok, osim kaj nos curi od ambrozije, a desno uho ful upaljeno. Dobila tonu kapi za nos kaj trudnice jedino smiju (nekaj tipa Aqua Maris no jace) i nek kapam stalno pa na pregled u utorak.
U utorak cu i do Petrove na triple test i uzv.
Osim epizode s uhom imali bas lijepi vikend. Puno vani s L, druzenje s frendovima, danas rucak kod svekrve.
Btw. ja sam bila u prvoj trudnoci na anomaly scanu u Ginekosu kod dr Kosa, super je pa cu i ovaj puta tad kod njega...
23 kol 2015, 21:45
sunčeko sestrična radi na orl ili? Koji dr te pregledao? Pitam jer ja radim na orl, na odjelu, sestra sam tamo
Ja isto muku mučim s alergijom, jedva gledam, jedan dan me glava luđački boljela, ima noći da uopće ne spavam! Ne sjećam se kada mi je bilo toliko loše, već 2 god ne pijem terapiju, prva trudnoća pa dojenje, ali sljedeće godine nešto moram jer ne znam kako ću s dvoje djece u ovakvom stanju!
23 kol 2015, 22:21
Sestricna mi je anesteziolog, nije na orl. Mislim da se dr zove Geber ili tak nekak, bas je bio simpa...
Mene je ove godine fakat uhvatila ambrozija, kišem obicno od samog proljeća (bilo mi je ok dok nisam prestala s lijekovima kad sam saznala da sam trudna). Na moru sve super, vratila se i evo zadnjih nekoliko dana mi je koma. Kišem, nos mi curi ko blesav, kašljem (škaklja me ždrijelo), ma bas užas! Plus sada jos i uho na sve to. Fakat sam mislila da ce mi se ko u prvoj trudnoci povuci alergija no šipak. Ova druga trudnoca je različita od prve po svemu pa i po reakciji na alergiju.
Idem u krpe, jedva gledam, sinoc nisam skoro nista spavala od uha. A i sutra opet posao....lijepo spavajte curke!
24 kol 2015, 07:25
Jutro, cure!
Nadam se da ste se odmorile!
Za danas imam u planu čistiti ormariće u kuhinji, puno mi se toga skupilo, moram to malo razvrstati. Treba se napraviti mjesta za bejbi potrepštine.
U subotu sam u Ikei kupila teglice, pa njih moram očistiti i pripremiti.
A još prije ljeta kupila sam i bočice za začine i nikako da to sve sredim.
Sada barem imam vremena, ako ništa drugo.
24 kol 2015, 12:54
Edit.
Zadnja izmjena:
IINA; 24 kol 2015, 16:44; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: spam, nedozvoljeni post
24 kol 2015, 14:41
Pozdrav curke.kako ste,meni nekako muka danas,nije mi nekaj najbolje u želucu.jučer smo bili kumčetu na ročkasu,danas idem kumi da vidim novog člana njihove obitelji.baš se veselim.sutra mi je mužu pak rođendan i bit če prometno kod nas i vjerujte da mi je već stvarno muka od festi. Kako ste VI,moja bebica je aktivna kroz dan,baš ga osjetim,nisu to jaki udarci onak laganini
24 kol 2015, 15:00
Ja baš ništa ne osjetim...
24 kol 2015, 15:10
jopica već osjetiš udarce? Mogla bi onda ja tamo oko sljedećeg tjedna, biti ću u 15. tt kao ti sada! Veselim se tome!
Maruška to je normalno, kod prvorotki se kasnije osjete pokreti, ja sam ih s Jakovom osjetila oko 20.tt
24 kol 2015, 15:40
I ja još ništa ne osjetim ipak sam ja najkasnija od svih.
Ali očekujem za neka 3-4 tjedna.
24 kol 2015, 15:56
Znam da je s prvorotkinjama tako, ali bih voljela osjetiti nekakvo gibanje.
Prošli tjedan mi je gin preko trbuha gledao bebicu i ona se sva razmahala, ja ništa ne osjetim, a srce veliko kao kuća.
Dok sam mu u ordinaciji gledam u taj ekran kao hipnotizirana, uvijek mi bude premalo vremena.
Sljedeći put kad idem k njemu bit ću u 19tt (još nisam dogovorila datum). Mislite li da bismo onda mogli vidjeti spol?
24 kol 2015, 16:00
Pa meni je dr već vidjela spol bila sam 10 tjedana a mislim da sam i ja vidjela :-D. Sve ovisi kako se beba namjesti a i od uzv-a.
24 kol 2015, 16:17
Na pregledu prošli tjedan bejbi je prekrižio nogice i toliko se bacakao da ga je gin jedva izmjerio.
A uhvatio ga je dok je taman izdužio vrat i glavom gurao u stijenku sa strane, kunem se, ima isti profil kao moj muž.
Smiješno je izgledalo, barem smo lijepo vidjeli vrat i cijelu kralježnicu.
Na toj slikici je i trbuščić ravan, kao da modelira.
A na drugoj slici je sfrkan, škembica je ispala i tak.
Ma, divota od bebe. 9cm čiste ljubavi!
24 kol 2015, 16:19
A ja isto idem privatno, gin ima dobar uzv (koliko se u uzv kužim, a ne kužim se), gin je dobar dijagnostičar i da je vidio spol, rekao bi mi.
Radije ja pričekam pa da on bude siguran nego da mi krivo kaže.
24 kol 2015, 17:30
Sad i ja postajem nestrpljiva da saznam što je! Sljedeći tjedan idem kod svoje dr na redovan pregled, ali ne vjerujem da će mi raditi uzv jer sam bila prošli tjedan u bolnici!
A možda bi već i mogla vidjeti, ima novi uzv...
I ja uživam u pokretima bebice, uvijek traje prekratko koliko god da traje
25 kol 2015, 11:01
adry iiii kojeg je spola bebica?
Ja ipak idem u četvrtak u Petrovu. Danas sam opet bila u Vinogradskoj zbog uha, upala i dalje tu no sve jača, prelazi i na drugo uho. Tako da sam se konzultirala s nekoliko doktora i svi su mi rekli da bolje da popijem antibiotik nego da nastane puno veći problem. I tako sam dobila Novocef plus kaj ću morati i do pulmologa da me pogleda vezano uz moju alergiju na ambroziju. Nisam najsretnija sa svime, no šta je tu je, bolje da to riješim.
Maruška je napisao/la:Ma, divota od bebe. 9cm čiste ljubavi!

Diiivnooo
25 kol 2015, 19:59
sunčeko rekli su ti da u Vinogradskoj nema pulmologa? Barem ga nije bilo do prije 2mj dok sam ja još radila!
Baš te muči to uho, bolje ipak da popiješ antibiotik da ne bi završilo još gore!
Jel te boli?
25 kol 2015, 21:33
Znam, rekao mi dr pa je zvao kolegicu na Rockfellerovo pa cu do nje iduci tjedan...
Bas me muci, imam osjecaj da mi je glava ko balon, sad mi se i sinusi napunili no popila 2 tablete danas i ko da mi je malo bolje. Jos me jedino taj suhi kasalj muci, onak škaklja me u grlu od alergije, a nemam kaj iskašljati. Valjda ce to sve uskoro biti iza mene...
Kak si ti danas?
25 kol 2015, 22:52
Baš ovako kako si napisala, užasno! Ni sama ne znam koliko sam puta kihnula, nos mi skoro nema kože, glava boli, a J i ja od danas do utorka sami! On je 100/h, ne mogu ga pustiti samog, evo pospremila sam nered koji je on stvorio, pa ću pod tuš i u krevet, ne mogu gledati!
26 kol 2015, 09:44
Nadam se da ti je danas bolji dan... ja imam osjećaj da mi je malo bolje, nije mi više tak ogroman pritisak u ušima i glavi..
Sutra idem u Petrovu pa javim vijesti nakon pregleda
Di su druge curke?
26 kol 2015, 10:56
Hej, cure!
Ja sam, a i dalje imam, u poslu oko lektoriranja nekih udžbenika.
Mala mi je gužvica, ali vas čitam. Ne pišem puno jer sam ja nekako najaktivnija ujutro, a baš onda nema puno curka tu.
Vi živnete tek kad ja odem spavati.
Vjerojatno zbog djece niti ne stignete drugačije.
Razmišljam kako bih radila svoj ajvar, uz maminu pomoć, naravno. Puno nam ajvara susjedi daju, ali ima nešto u tome da koju teglicu sam napraviš. Taj je uvijek najfiniji.