Sada je: 27 srp 2026, 16:02.

Zimske mame i bebe (3. dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Zimske mame i bebe (3. dio)

PostPostao/la marijask » 16 pro 2015, 14:34

Maruška od jutra sam bila umorna, pa mi je zujalo u ušima i to mi je bio prvi znak da izmjerim tlak doma, prvo mjerenje je pokazalo 140/80 što mi je odmah bilo sumnjivo jer niti jednom nije bio takav cijelu trudnoću, ali još nisam ništa poduzimala nego sam ležala, pa opet izmjerila za 2h bio je 160/80, to je bilo popodne, nazvala sam frendicu koja radi u Vinogradskoj u anesteziji kao sestra, ona je baš bila s doktoricom anesteziolog s kojom ja inače radim, sve joj je prenesla, a ona mi je rekla neka se odmah spremim i dođem u bolnicu, dok sam se istuširala, spremila i došla do Zg, a autu sam ga izmjerila 190/90, e onda me panika uhvatila, kod njih mi je bio 200/100, 3 sestre su ga mjerile, prvo na desnoj pa na lijevoj ruci, kao da nisu mogle vjerovati :)
Dobila sam injekciju Normabela na što je pao na 140/80, ali je nakon pola sata opet počeo rasti dok su me spremali za op.
I nakon toga je danima još bio visok zbog čega sam 3 dana bila u njihovoj intenzivnoj prikopčana na lijek za tlak 24h dnevno, nisam smjela ustati iz kreveta niti na wc, imala sam užasne glavobolje i lupanje u ušima, ali pao je 3. dan pa su me stavili u sobu s Jakovom, a sljedeći dan pustili kući, s time da sam bila ljekove za tlak još malo više od mjesec dana i doma je bio uvijek oko 150/80...
Na kraju se stabilizirao, sada je super, mjerim svaki dan!

Sunčeko vidim da kao i ja voliš biti doma, ja baš uživam, kao što kažeš sve stigneš, bez žurbe i s puno uživanja!
Pereš robicu??? Ajme to je već došlo?? :strah :nesvist
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marijask » 16 pro 2015, 14:37

J isto spava, pa ja radim kokos kiflice, a za ručak krumpirove žgance! To mi je mama često radila, ja nisam nikada, ali mi se danas jedu pa ću pokušati napraviti, navodno nije neka filozofija!
Ovo je jedna od rijetkih trudničkih želja, inače ih nemam
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 16 pro 2015, 14:41

Mmm i ja bi nekih kolača ili nešto slatko.
Meni je priprema robice jako daleko al će i to brzo zapravo.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 16 pro 2015, 14:51

marijask ovaj puta ce sve biti idealno!
A nekak imam puno te robice pa sam odlucila polako sve sortirati i poceti prati.. Za blagdane cemo biti u gostima i imati goste pa necu nista stici po tom pitanju.
Krumpirove zgance nisam nikada jela no zvuci fino.
Dosli mi nalazi krvi, urina i secera. Sve je ok osim kaj sam anemicna iako se trudim jesti da pojacam zeljezo. Tak da cu piti zeljezo da ga pojacam prije poroda.
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 16 pro 2015, 14:52

Ja ih pečem, ali ih baš ne jedem!
Ne smijem, iako kada pojedem nešto slatko, pa za 2h izmjerim šečer, nikada nije preko 5, tako da mislim da si mogu malo guštati!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sunceko29 » 16 pro 2015, 14:53

adry je napisao/la:Mmm i ja bi nekih kolača ili nešto slatko.

Zaduzi nekoga za dostavu kolaca ili neke fine cokolade - meni je nova Dorina s napolitankama preeeefina!
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la sunceko29 » 16 pro 2015, 14:54

marijask je napisao/la:Ne smijem, iako kada pojedem nešto slatko, pa za 2h izmjerim šečer, nikada nije preko 5, tako da mislim da si mogu malo guštati!

Malo gustaj! Kada ces ako neces sada :dada
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 16 pro 2015, 14:54

Uh stvarno su fini, još se gore stavi vrhnje, a može i prženi špek i luk!
Znam da moji neće biti kao mamini, ali valjda će biti jestivi da ne ostanemo gladni :lol
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adry » 16 pro 2015, 14:58

E da, imam ja tko da mi dostavi ali bi mi šećer bio 20 ili bi si morala dati dosta više inzulina. Al dopustim si i ja ponekad da zgrješim :-D
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la adry » 16 pro 2015, 14:59

Ja nisam nikad ni čula za krumpirove žgance ali bi mi se to moglo svidjeti
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marijask » 16 pro 2015, 15:03

E pa cure ako se ikad vidimo u živo, ja ću vam ih napraviti! :dada
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 16 pro 2015, 16:12

Ja sam jučer i danas oprala oblekicu koju imam za mog momka. :luv
Sve je to rabljeno, ali imam dosta toga. Trebaju mi još majčice, štramplice i čarapice.
Imam valjda 30 bodija, 10 pidžamica i tak. :nesvist
Ali sve od 50-62, tako da ćemo imati za neko vrijeme.

I ja sam ovaj tjedan radila kks i urinokulturu te ogtt.
U mojem DZ vade krv dva puta za ogtt, natašte mi je bio 4, a poslije dva sata 6,2. Guglala sam i mislim da je to okej. :yess
Krv okej, blaga anemija, malo povišeni leukociti (standard) i crp 17 (ali to je kod mene normalno).
Urinokultura je uredna.

Samo me kontrakcije muče, bojim se preranog otvaranja.
Za dva tjedna imamo kontrolu pa ćemo vidjeti događa li se što. :kino
Tada ću biti u 34tt, valjda će mi biti lakše s obzirom da se kraj bliži.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 16 pro 2015, 19:06

Ja ću krenuti u pranje i pripremanje nakon blagdana!

I ja imam tih kontrakcija sve više zadnjih dana, pijem Mg, ali kao da mi više ne pomaže, sutra idem na pregled u bolnicu pa ću svakako reći dr, nije ni meni baš svejedno, neka prođe 35tt pa me neće toliko brinuti
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 16 pro 2015, 21:45

Pa i meni je gin rekao da se čuvam do iza Nove godine, a poslije ćemo lako.
Još da sam tri tjedna u komadu bi mi bilo taman.
Što će biti poslije... Vidjet ćemo.
Možda izdržim do termina ful zatvorena, tko će ga znati. :hahaha
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 16 pro 2015, 22:11

Ma izdržati ćeš ti i duže, sigurna sam!

Ne znam jesam vam pisala za moju prijateljicu, u 31tt joj je iscurila plodna voda, ne sva, ali velik dio, beba je tada imala oko 2kg, odmah su joj dali kortikosteroide za njegova pluća i antibiotik, pripremili je za porod, to je bilo prije nešto više od 2tj, i još su u jednom komadu, trudova nema, plodna voda se obnavlja, pa je ima više nego prošli tjedan, bebač dobro dobiva na težini, tako da smo svi sretni!

ako su oni ok, biti ćemo i mi, nećemo samo tako roditi zbog malo trudova :hug :dada
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 17 pro 2015, 00:07

Hjoj, pa kako joj je mogla iscuriti plodova voda? Jel neka bakterija bila u pitanju?
Znam da se ona obnavlja, srećom za nju.
Drago mi je da dobro napreduju. :rodj

Ne znam koliko ću izdržati, imam dobre i loše dane, ponekad malo, nekad više kontrakcija. Danas mi je baš neki glupi dan, brdo kontrakcija, ja usporena sva, pospana, a spavati ne mogu.
Mali je aktivan, cijeli mi trbuh pokreće, totalno neugodno.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 17 pro 2015, 23:37

Neka bakterija je bila sigurno, da li posljedica ili uzrok to ne znam, jer su joj vrijednosti crp-a i L bili jako povišeni, tek na 3 vrstu se infekcija smirila!
Jutros opet neki krvavi iscjedak, još uvijek kažu da nije za porod, tako ajde, još jedan dan više... :luv

Ja sam danas bila na pregledu u bolnici, zatvorena sam totalno, unatoč kontrakcijama, uzv je pokazao da je dama okrenuta guzom dolje, ali okreće se ona svaki dan sudeći po njezinim akrobacijama :mrgreen
Na profil ne moram još 4tj tako da se nadam da je taj i zadnji!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 18 pro 2015, 08:21

I moje je milo dijete odlučilo biti akrobat.
Navečer, po noći i jutrima samo se okreće, lupa i štuca.
Trbuh mi je svako malo izobličen jer cijelo tijelo prebaci na jednu stranu.
Jutros sam imala kvrgu ispod rebara, a donji dio trbuha ravan. :ajme
Mislim, ne znam što izvodi unutra.
Više nemam pojma kako je postavljen, imam osjećaj da tri puta u danu promjeni položaj.

Ponad stidne kosti i u preponama me sve razara jer mi razvlači ligamente.
A opet mi je milo oko srca jer znam da je tu, sve je okej i da mu je samo dosadno. :le
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la jopica » 18 pro 2015, 15:50

Ajme jeste se razbacale s pisanjem,auuuu.neka ste.
Kako ste vidim neke muči niski tlak i mene on oplete dok Velim keks.meni muz ovaj tj doma pa je počeo zidat mojim frajerima sobu tj to vam je balkon lođa koji je meni za kuću prizemnicu totalno nepotreban jer ipak imamo lijepo dvorište.adecki će imat OK sobu.iza božica planiramo našu spavaću po.aljat jer nas vlaga je.. A ipak tu klinci spavaju.moramo i kupit tekućinu za te šugave gljivice po zidovima.evo danas ću završit generalku kuhinje.Ivan mi od jučer doma.tete nas bzvz zvale u sri zbog kašlja a tamo sva dijeca tak kaslju ,kao temp 37.2 dodemo dr i ova se isto ko i ja prima za glavu jer to kaj vrtići delaju ni više normalno.ima malo sekreta tj šlajma koji ga navečer toliko iziritira da se već sve večeri ispovraco onak fest.jučer popodne ni spavat ni mogo a evo danas tj SAD već sat i pol vozi traktora :D tata vani buši po zidovima ima on ko top hrče.sutra bi s njim napravila vanil kiflice i možda one neki to zovu gusarski uštipci.al sve po pola smjese.i onda mi ostaje za dr tj biskupski kruh,orehnjača i eV mađarica ili mačje oči.moj Bebek je jakooo aktivan,uff nekad mislim da će mi koža ispucat koje manevre ima.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunceko29 » 18 pro 2015, 23:03

Ma budemo mi sve izdržale do 37.tjedna najmanje ;)
Oprala sam svu robicu do veličine 62 i slozila, bas mi je toplo oko srca... :luv
I moja curica je akrobat i pol. Ginic kaze da se okrenula na glavu i sad me posteno mlati nogicama, trbuh pleše na sve strane :srca
Kak stojite s imenima na kraju? Nama je sve vise nekak Tena no jos nije sigurno. Mm-u je ime savrseno, a ja se jos neckam.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la adry » 18 pro 2015, 23:14

I moj micek je jako aktivan. Imao je određeno doba dana i noći kad je ludovao a sad sve više i češće ♡♥
Mi još nismo dospjeli nigdje sa potencijalnim imenom :-D
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jopica » 19 pro 2015, 00:26

Mi trenutno uopće ne Pričamo o imenu :(
Joj moj upravo ima akrobatski rock'n roll .mislim da je vrijeme za horizontalu.
slikaslika
jopica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maruška » 20 pro 2015, 00:03

Moje su nećakinje zapele za ime Vigo i silno bi htjele da bejbija tako nazovemo. :dada
Ime uopće nije loše, lijepo i neobično, ali mi ćemo ipak odabrati nešto drugačije.
Jednako neobično. :luv
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la marijask » 20 pro 2015, 20:02

Mi smo rođendan proslavili s puno sreće, ljubavi i lijepog druženja :luv

Ukrasili smo mu kuću s balonima, pomponima, natpisom Sretan rođendan, zastavicama i na kraju poklonom od mame i tate, bicikl bez pedala, ne moram vam ni pričati koliko je bio oduševljen, samo je vikao, skakao...čista sreća, onako kako to sam djeca znaju!

Popodne su došli gosti, samo oni najuži, ja sam napravila pileću paštetu, sarmu, kruh i tortu s kojom su svi bili oduševljeni, uključujući i mene, stvarno sam se iznenadila kako je na kraju izgledala, pokušati ću staviti sliku, ako skužim kako
bio je divan dan, Jakov presretan, pogotovo s poklonima, koji su ga oduševili, nije mu bilo jasno što svi dolaze i donose vrećice, ali ih je u sekundi otvarao :lol

Danas sam uglavnom odmarala jer sam ručak imala od jučer, prava nedjelja!
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 20 pro 2015, 21:59

Sretan rođendan budućem velikom braci!!! :rodj
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la adry » 20 pro 2015, 22:01

Sretan roćkas Jakovu ♥

Mene već dvije noći muči nesanica, ne mogu zaspati do 2-3 ujutro pa sam sva nikakva.
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Maruška » 20 pro 2015, 22:47

Meni moj sin ne da spavati u nadi da će naći izlaz kroz pupak pa dijelim tvoju muku.
A i teško nalazim pozu za spavanje, tri jastuka oko mene, muž da i hoće da me zagrli, ne može mi prići. :hahaha
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sunceko29 » 20 pro 2015, 23:33

Sreeetan rockas Jakovu!!! :rodj
Imali smo bas lijepi vikend! U subotu ujutro bili na Sljemenu. Cijeli Zg u magli i hladno, a gore sunce i 10 stupnjeva. Prosetali, popili kavu, pojeli strukle i sira vrhnja. L vidio malo snijega i odusevljen. Nadam se da ce skoro zapasti malo pa da uziva u zimskim radostima. Popodne bili u kinu i gledali Snoopya. Pojeo tonu kokica i uzivao! Danas ujutro bili na Salati na nekoj predstavi Djeda Mraza iako je kasnio pa smo bili kratko jer smo zurili doma na spavanac i popodne na djecji rockas. Uglavnom rockas je bio u igraonici i moj L je prvi put ostao sam. Pitam ja njega jel mama moze ici popiti kavu, a da se on igra s djecom. Rekao da moze i odmah uletio u bazen pun loptica. Moj maleni decko je vec veliki :srca
Ja jos ok spavam iako mi se tesko namjestiti. Mislim da cu uskoro poceti spavati s jastukom za dojenje, u prvoj trudnoci me spasio.
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la marijask » 21 pro 2015, 11:12

Hvala cure! :kiss

Ja dobro spavam još uvijek, noćas sam baš prvu noć spavala s banana jastukom jer su mi noge naotekle pa mi je baš odgovaralo staviti ga između nogu!

Kako ste vi s oticanjem nogu?
Meni je ovo bilo nakon što sam dugo stajala...rođendan, kolači, ali nije mi baš bilo svejedno, odmah sam tlak mjerila, koji je hB dobar, cijeli dan oko 120/60!
Danas idem svojoj dr na kontrolu pa ću joj reći, a moram joj reći i da mi se zadnjih dana pojavio žućkasti iscjedak i često piškim, pa bi neka urinokultura bila poželjna! I još me nešto muči, ujutro kada se probudim kao da mi se izlije malo vode, baš mi gaće budu mokre da se izrazim doslovno, nećete mi zamjeriti, ne sjećam se toga iz prve trudnoće, pa ne znam da li je to normalno ili mi curi plodna voda :shock
slika

slika
marijask
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Maruška » 21 pro 2015, 12:24

Možda je samo pojačani iscjedak. :dunno
Ali napomeni to doktorici da ti pogleda količinu plodove vode.

I ja imam te paranoje, ne znam zašto toliko zazirem od tog curenja. :nesvist I to već dobra tri mjeseca sam u svakodnevnim strahu.
Ja sam cijelu ovu trudnoću u grču, baš sam opterećena time. :ajme
Ako mi se ostvari druga trudnoća, nadam se da ću malo više uživati i biti opuštena jer ću barem znati što očekivati.
J. 9.2.2016.
slika
Maruška
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 19 gostiju.