Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Zimske mame i bebe (4. dio)

06 vel 2016, 08:40

Cestitam!!!! Puse malom decku! Super si ti to odradila! :joy :rodj

06 vel 2016, 13:28

Hvala cure moje,sad ste vi na redu.kako se osjecate

06 vel 2016, 13:44

Moja stezuckanja i dalje... Bili na kavi na suncu, L vozio bicikl, prosetali. Sad je zaspao, kasnije smo na rucku kod svekrve. Dan je predivan, budemo poslije rucka isto jos malo u setnju.
jopica jel se mazite vas dvoje? Roaming in je? Koje je final ime malenog frajera :luv ?
marijask kakav je tlak danas?
adry Kak je Filip? Kako si ti?

06 vel 2016, 20:12

Cure moje tužna sam, u ovoj trudnoći samo šokovi, danas su mi radili ctg i curka je bila turbo živahna, pa je ctg bio "loš" što je značilo da moram na uzv da joj naprave nekakav test, sigurno postoji naziv, ja ga ne znam, naravno tada je spavala...a dr Grgić je trebao vidjeti pokrete rukicama i nogicama, pa smo smo ju malo budili i to je sve na kraju bilo super, zbrajao je bodove i sve odlično, ali... tada je primjetio da joj je kraj debelog crijeva proširen, normalan promjer je oko 1cm, a njoj je izmjerio 1,43cm!

Rekao mi je da ne mora biti ništa, a može biti da će imati problema s pražnjenjem stolice, da će mi to svakako napisati u otpusno pismo, tako da pedijatri to znaju odmah na porodu, te da će tek oni moći reći točno! :(

Meni sada ne preostaje ništa drugo nego da čekam sljedeća 2 tjedna porod, a do tada ću izludjeti :conf :gaah

Čitam medicinske članke i knjige, ako je stvarno tako to će značiti da ima kongenitalni megakolon ili Hirschsprungovu bolest, koja nije bezazlena, liječi se operacijom...

U jednom trenutku sam ok, jer se vraćam na to da ne mora biti ništa, pa si zamislim što sve može biti ako je stvarno tako, pa bi se plakala, još nisam doma sa svojim dečkima, koji su mi bili u posjeti, pa je Jakov cijelim putem plakao za mnom, tako da se osjećam užasno još i zbog toga

Tlak mi je dobar, sutra ću kući...

06 vel 2016, 21:21

marija :hug
uzv je varljiva spravica. u pitanju su milimetri, možda i nije prošireno.
U stvari sreća je što si blizu poroda, tako da do tada :lebdi
Od nerviranja ništa dobro, pogotovo kad je i tlak u pitanju.
Možda nije ništa, samo pomaknuta slika na uzv.
Držim vam fige :)
edit: i u svakom slučaju, ako se i radi o promjeni o kojoj govoriš, odlično je da je uočena i prije rođenja, pa se može odmah reagirati i lijek je dobro poznat, uklanjanje tog dijela crijeva koji je loše razvijen.
Bit će sve ok. :hug

06 vel 2016, 23:02

marijask :hug vjerujem da jako brines no nemoj citati clanke. Stvarno moze biti da je to na uzv netocno, a ako je ipak tako sve se da rijesiti... Bitno je da sutra ides doma, imas jos malo do poroda i uskoro ces upoznati svoju curicu koja ce biti savrsena :le Saljem ti najvecu pusu!
jopica javi nam se, upoznajete se vas dvoje :srca ?
adry ljubimo vas puno!
Ja sam ok, ispunjen dan uz stezuckanja. Sutra smo na rucku kod mojih pa se zezamo da bi mogla biti repriza. Tak smo i kad su mi krenuli pravi trudovi s L bili na nedjeljnom rucku kod mojih...
Lijepo spavajte, ja jedva gledam...slabo spavam, milijun puta idem na wc plus jednom u noci sam budna po sat, sat i pol jer ne mrem zaspati.

06 vel 2016, 23:19

Marijask kako sunceko reče bolje ne čitatg mada vjerujem da si zabrinuta. Ja sam odustala od guglanja i lakše mi je.
Filip je danas 1716, mamain dečko i pol ♡

07 vel 2016, 00:12

Cure hvala, umirile ste me svojim riječima, pročitala sam toliko da znam o čemu se radi i više neću, u pravu ste, samo se fiksiram na to, a od toga ništa dobroga!

sva sreća smirila sam se malo, pa ni tlak nije tako loš, u 21h mi je bio 130/80, što je sasvim ok nakon tog šoka, a i inače je navečer nešto veći nego po danu! Nadam se da ću sutra doma, pa da se vratim normalnom životu još ova 2 tjedna!

adry pravi junak taj tvoj Filip :yess

07 vel 2016, 08:25

Jutro curke,kako ste.ja odlično,čekam bejbija da dode s uljepšavanja.jucer ujutro kad su ga vratili bilo je pol 10 2h ga nije bilo i nakon toga je spavo ko top do pol2,a onda se sam nacicavo do posjeta,i naravno kad su dosli tata,braco i baka spavao je ko top,cim su otisli,tulum do 11 cica i spavo bi na cici a ja to nedam,pa smo se uspjeli dog.jucer na odijelu 40beba,baby boom.jako nas je puno.nesto je jucer otpusteno nesto danas a ja se nadam sutra doma ic.mene muci tu pa tam stezanje maternice i uopce puno na krvarim.čudno mi bez busice,trbuh ko i prije ove trudnoce,neznam kad mogu steznik nosit?jucer dok mi je doso moj ivan sam se skoro plakala al sto je ljubio bracu i mazio ga,a tajo i ja osmjeh od uha do uha.a i 100 pitanja disu te pikali,zasto se ne obuces,ja idem a ti ostajes e provale mu za 10.
Marijask ljube glavu gore nemoj to sve čitat ajde nadaj se da uzv mozda stvarno krivo pokazuje,moras pozitivno mislit i skupit svu snagu za porod,mozes ti ti.
Adry pa vi savrseno napredujete,mogli bi skoro i doma ha.koju kilazu mora filip dosec da vas puste?
Sunceko kaj ti cekas ajde rodit :P

07 vel 2016, 08:27

Da rooming in.Stjepan

07 vel 2016, 10:10

Uhu, živio Stjepan :-D
Pa ja ne znam, 2200 mora imati najmanje al s obzirom da je on dosta poranio ne znad kako to gledaju

07 vel 2016, 16:30

Puse Filipu i Stjepanu :luv :kiss !
Mi na rucku kod mojih, osim povremenih stezuckanja nikaj se ne desava :nokti
Sutra imam pregled u 13h, bas me zanima situacija.
Uzasno sam umorna, loše spavam...
marijsk ides doma? Drzim fige! :hug

08 vel 2016, 05:06

Pišem vam evo u 4h ujutro, jer ne mogu spavati... nešto zbog žgaravice, nešto zbog lagane nervoze, ali uglavnom jer je moj J bolestan pa se budi, čistimo nos, on sada spava, ali ja ne mogu, pa sam otišla u dnevni boravak, ostavila tatu i sina neka spavaju, da ih ja još ne probudim svojim okretanjem u krevetu!

Pustili su me doma, rekli mi da 3 puta dnevno mjerim tlak, u petak da dođem na kontrolu, pa onda onaj tamo tjedan za roditi :joy
Znači još 10-ak dana i beba seka će biti s nama!
Sva sreća, bila je moja dr dežurna, pa me je uvjerila da se ne živciram oko onoga što je dr dan prije vidio, rekla je isto što IINA da ovaj uzv nije dovoljno precizan za takvu detaljnu pretragu, da bi se to moralo na Nifty, ali da to sada nema smisla!
Još mi je i ona napravila uzv, damica je teška oko 2900gr, sve je u najboljem redu!
Nažalost moja dr neće biti prisutna kada rodim jer ide prisilno na go, ali me prepustila dr Rudman koja mi je jednako draga i sposobna pa mi je lakše!

jopica Stjepan :yess

sunčeko javi jesu te ostavili nakon kontrole!

08 vel 2016, 09:13

marijask super da si doma :yess Drzim figice da micek brzo ozdravi! Vidim da te tvoja sr smirila sto je najbitnije...sve ce biti ok s tvojom curicom!
Meni sad sestricna javila da dodjem danas samo na akupunkturu jer sam bila ionako prosli cetvrtak pa da na pregled dodjem u cetvrtak ;) Tak da danas idem samo na pikanje i popiti kavu, a ako ne krene prije sam u cetvrtak na pregledu. Ja sam kod muške garde na pregledima uvijek - dr. Grbavac ili dr. Vuković...
jopica drzim fige da danas idete doma! :srca

08 vel 2016, 09:43

O dr. Rudman je divna. Ja sam kod nje išla privatno i nikad me nitko nije tako super pregledao. Papu nisam ni osjetila kad mi je radila.
Ja već sto stvari obavila, spremila moje za vrtić/posao, doručkovali, izdojila se i skuhala bešamel i prodinstala meso pa ću posložiti lazanje kasnije.
Sad sam opet u krevetu, malo da dremnem do sljedećeg izdajanja :-D

08 vel 2016, 13:05

Pozdrav cure,eto gospon Stanojević nam je dao zeleno svijetlo i puštA nas doma,jako je zadovoljan njime.
Mogu sam rec da jako puno ima djece sa žuticom. Više nego prije 3g.ja torbe spremila,stjepana nahranila i cekamo otpusna pisma i tatu.braco je doma sa mojom sekom kuha rucak.jucer bi ga bio samo drzo,ljubio,mazio.pravi je braco <3
Marijask samo pozitivno sve ce bit ok.misli na to da moras bit smirena da mozes lijepo prirodno rodit da ti tlak ne podivlja,a misu starijem želim brzo da ozdrAvi dok seka dođe.
Adry nadam se da cete uskoro svi bit skupa doma
Sunceko aktivna si 100na sat i čudim se da vec nisi rodila

08 vel 2016, 13:29

Cijelo jutro u parku, imam rucak od jucer tak da dosli doma, L pojeo i zaspao maloprije. Upravo dosla svekrva da ga pricuva dok mi odemo do Vinogradske. Joj bila sam ja tak turbo aktivna i u prvoj trudnoci pa svejedno prenijela 8 dana. Moje frendice me zezaju da sam ja mama kvočka i da moja djeca imaju hotel s +5 zvjezdica pa im se ne zuri van :lol
jopice suuuper za izlazak iz bolnice, danas ste potpuni doma :luv :zivili :srca
adry vrijedna nasa! Izljubi puno Filipa i od nas!
marijask nadam se da je micek bolje... A i ti da si se opustila! :kiss

08 vel 2016, 22:22

Cure hvala na brizi, bolje sam, boravak u svojoj kući sa svojima, čini čuda!
Danas mi je cura jako aktivna, gura se nogicama, bole me rebra već :mrgreen

Jakov nije baš nešto bolje, kašljati je počeo, ali barem nema temp, nadam se da ćemo noćas ipak malo bolje spavati!

08 vel 2016, 22:25

jopice super, neka ste vi doma, tamo je najljepše!

adry vidim da si živnula, a nakon tolikog mirovanja nije ni čudo!

sunčeko rekla sam ja tebi da bi se mi mogle sresti :lol kako si krenula, lako moguće

08 vel 2016, 23:02

Ma ja bi još i više al me baš iscrpljuje izdajanje i što mi pada šećer zbog toga.
Filip danas 1770 gr i jede već po 34 ml.
Nadam se da budemo uspjeli cicati i da ću imati više mlijeka.

09 vel 2016, 13:55

marijask je napisao/la:sunčeko rekla sam ja tebi da bi se mi mogle sresti :lol kako si krenula, lako moguće

Haha lako moguce! :hahaha
Kod mene sve po starom. Rano ujutro skuhala bolognese i L i ja picili po vani 2 i pol sata. Dosli doma, pojeli, on u svijetu snova, a ja malo odmaram pred telkom. Popodne cu posaugati kad mm dodje (mislim da ce me udaviti i sigurno ce on htjeti no ako se tak krecem mozda krene nekaj :lol )...
Curke kak ste vi?

09 vel 2016, 14:31

Kod mene sve po starom, J isto spava, još je bolestan, sada i kašlje, ali sve prolazi bez temperature! To mi je nekako najbitnije, nije baš neke volje i apetita, ali ajde igra se! Noćas smo dobro spavali, pa se i bolje osjećam!
Ja danas radila pire krumpir, špinat i jaja na oko, danas je ručak bez mesa :kavica

Nešto mi se smanjio apetit, ovih dana sve manje jedem, sve više pijem vode i čaja, kavu skroz ne pijem, što zbog tlaka, što jer mi ne odgovara!
Jutros sam krv vadila, tražili su me u bolnici da dođem s nalazima u petak na kontrolu!

Ponovo sam jučer složila torbu za bolnicu jer sam ju razmontirala kako sam ostala, sada imam fobiju da će me i ovaj petak ostaviti, ako tako bude, to je to, neće me niti pustiti kući, a ja još nisam spremna ostati za ozbiljno :lol
Ionako sam si upikirala 19.2 za roditi, jer smo i J i ja rođeni 19. svatko u svom mjesecu :lol

Svekrva nam je kupila puno robice za bebicu, sve nešto curičasto, neobično mi je to vidjeti, ja sam navikla na "muške" boje, trenirke, majice s traktorima, a ovo sve nešto rozo s cvjetićima i leptirićima, pa sam to oprala i danas ću peglati!

Oprala sam i tkanu maramu za nošenje, pokušala sam s plišanim medom ju zamotati...ajme smijeha :hahaha
Kako će tek biti s njom to sve povezati, a valjda ćemo se ispraksirati!

09 vel 2016, 19:57

Pozdrav curke,vidim jos ste 2u1.
Sunceko e tak sam ti ja sve fino pocistila pospremila i onda me na prepad ostavili.
Marijask da nebus ti ko i ja.
Moj mladi sin vam samo spava i ciki.bila nam danas patronazna i veli malo mi je žut al ocito nije strašno kad su ga otpustili.mene leda bole neznam jel to ima veze sa punim cicama,i glava me boli i spavaaa mi see

09 vel 2016, 20:19

Mi danas 1800. Nekako mi te okrugle brojke baš olakšavaju mada imamo mi još dosta da papamo da bi nas pustili. Al uživam svaki dan u našem maženju i to jedva čekam

09 vel 2016, 22:27

adry meni se čini da on dosta brzo napreduje! A sada bi mogao još brže, ipak je sve veći i više papa!

jopice još si umorna, zato to sve, a super za spavanje i cicanje, žuta boja će proći za koji dan, sigurno vas ne bi pustili doma da je nešto problematično!

09 vel 2016, 23:13

Eto ovdje par korisnih popisa potrepština za rodilište i izlazak iz njega pa kome treba neka virne...
viewtopic.php?f=35&t=31807

10 vel 2016, 10:07

adry je napisao/la:Mi danas 1800. Nekako mi te okrugle brojke baš olakšavaju mada imamo mi još dosta da papamo da bi nas pustili. Al uživam svaki dan u našem maženju i to jedva čekam

Bravo za Filipa i tebe mamice! Skoro ce on kuci, budes vidjela :le :srca
Meni je stigla boba wrap marama, isto je oprala i nemam pojma kak to staviti na sebe :lol Sogi ce mi doc kada rodim jer je iskusna s njom pa ce mi pomoci. Isto sam si presmijesna s filmicem kak je pokušavam staviti na sebe!
Jucer posaugala, danas cu kupaonicu i wc. Stavila sam kuhati grah, kisa pada pa smo doma danas. Doc ce nam sada mala sestricna na igranje...

10 vel 2016, 12:45

Krenuo mi sluzni čep :) ... Javljam ako bude promjena!

10 vel 2016, 18:00

Ajdeee suncekoooo!!!sretnooo

10 vel 2016, 22:34

Oooopa sunčeko kreće za ozbiljno!!!
Javi se! Mi čekamo!

Kod mene ništa novoga, danas peglala, mrzim taj veš, samo što mislim da sam gotova, operem još...
Tlak i danas ok, neka takav i ostane da me u petak opet ne ostave!

jopice kako je malac?
Tema je zaključana