Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Tema je zaključana

Re: Proljetne mame i bebe (3.dio)

11 tra 2016, 17:42

Evo napokon da se javim :srca

Najprije iskrene čestitke Kitty na maloj princezi...naši bebači su se baš požurili :le :rodj :joy

Mi smo super, mazimo se, čuvamo i lijepo papamo...dobili smo već 530 grama i sad imamo 3750g. Patronažna veli da dobiva puno više od prosjeka i ako tak nastavimo, do prve kontrole ćemo se udebljati više od kile. Po noći je uglavnom ok, uspijemo se naspavati, makar ima dana da imamo muke sa grčevima i uspavljivanjem.
E sad samo ukratko priča s poroda....u 5 ujutro mi je pukao vodenjak, s tim da sam dan prije toga imala trudove na svakih 5 minuta, no naivno sam mislila da će prestati i nisam se dala u bolnicu. Kad sam stigla u rodilište, prikopčali su me na ctg, a pregledom je ustanovljeno da je cerviks nestao i da sam otvorena 4 cm, nakon sat i pol sam se otvorila još 1-2 cm, ali su me odlučili staviti na drip da sve malo ubrzaju. Od tog trenutka se sve događalo tolikom brzinom da se nisam ni snašla. Rodila sam za manje od sat vremena, porađala me doktorica uz asistenciju šefa našeg rodilišta, još jedne doktorice i glavne babice. Mogu vam reći da me malo uplašilo jer ih je bilo toliko oko mene, a sve zato jer je bebač bio na zadak i izvodili su neki poseban manevar da bi ga izvukli van bez komplikacija. No srećom, sve je dobro prošlo i rodio se živ i zdrav, što je najvažnije :luv

Idem sad čitat što ste pisale dok me nije bilo....puse svima :kiss

11 tra 2016, 23:19

Vecer proljetnice, samo kratko javljanje padaju mi oci
Meni se cini da ce te vi sve prije reda rodit pa cu sama tipkat na temi do termina jer kod mene nikakvih naznaka da ce to nesto prije vrimena

Ps. Svrbi me opet trbuh danas za poludit aaaaaa!

12 tra 2016, 08:42

Buba je napisao/la:Lilki zar ne morate imati svoje spavaćice u sobi u rodilištu?

nisam sigurna, ali mislim da čak ne daju da se nose svoje. iako, meni još bolje, ne moram se zezat s pranjem doma :mrgreen kad sam bila s M u rodilištu, svaki dan samo dobile po čistu ispeglanu spavaćicu u sobu. a ako si je zaflekala nečim, bez frke tražiš čistu i dobiješ, svaki dan su nam mijenjali plahte ispod nas. majke mi, za čistoću i urednost nikakve zamjerke.

danas sam, 36tt, sinoć i noćas sam imala par trudova :lebdi kad dosegne vrh amplitude, a stisne mi se sve doli do prepona, nategne mi se koža preko kukova, a čoviče..počela sam pričat sa stomakom :lol imam osjećaj da mi trticna kost seta tamo-vamo. Bebo mi se malo ulijenio s pokretima, javlja se uredno, al sad su to pokušaji rastezanja u tom malom prostoru, taaaako bolno..jadan, mislim da je i njemu već pun kufer i da želi van, mazit se sa sekom svojom velikom :luv a i ona je famozna, isprobavala je sa medom, kako će ona i braco spavat skupa u krevetu.umirala san o smija.

12 tra 2016, 10:44

Jutro cure!

Samo kratko da se javim.. umirem od gladi jutros, cijelu noć sam dežurala sa B jer se naravno prehladio (uz gips, samo mi je još to trebalo), pa je povraćao tijekom noći, temp. nema, ali kašlje, kiše, inače je alergičar. A moram do dućana po nešto za jelo.

Meni se isto bebica umirila nešto... moram se ja dobro smiriti da ju osjetim, nema više mjesta mada sam veeeeeeelika. Neka sam konačno ušla u taj 9.mj da se smire svi oko mene jer su paničarili oko eventualnog ranijeg poroda svi drugi više od mene. :lebdi

12 tra 2016, 12:01

joj, cure, držite se! :hug gadno je u tako visokoj trudnoći, a kamoli tek uz drugo bolesno dijete...

moje dijete se je probudilo. :rodj stalno bi papala. najugodnije se osjeća u mom zagrljaju. ja uživam, ali mislim da istodobno kreće period duljih uspavljivanja, nacicavanja, otkrivanja zagonetke zašto plače itd. :drink

lilki, ti si nam sljedeća, čini se... :hug

12 tra 2016, 12:16

Sad se pojavi sestra niotkuda,probudi me psmtr, i kaze vi znate da cete dobivati antibiotik zbog bubrega? NE NE ZNAM JER MI U 5 FAKING DANA NITKO NISTA NE PRICA! NIKAKVI PREGLEDI NI NISTA...samo mi se tako pojavi.dobila sam 2 inekcije za bebina pluca...sad antibiotik jer imam neke bestije u urin-sad saznala.i jos moram piti uroloski caj za koji sam cula da se nesmije piti u trudnoci.ko je tu lud ?? Ja sve vise spremna za psihijatriju

12 tra 2016, 12:20

lady... pokušaj se ne živcirati - to je fakat sada najviše što možeš napraviti za bebicu... imaš pravo na individualni razgovor s liječnikom - znaš li to? ja sam u trudnoći s prvorođenom bila sluđena time što me non-stop drže na lijekovima, ne pregledavaju me (ne znam je li beba OK), a vrijeme prolazi (skoro 6 tjedana sam bila bez prestanka na partusistemima). da ne prošvikam, tražila sam taj individualni razgovor s doktorom, on mi je fino sve objasnio (koliko se dalo objasniti s obzirom na to da i oni u nekim slučajevima "pucaju u prazno", odnosno ne znaju kako točno postupiti). drži se... :hug

12 tra 2016, 14:22

kitty Buba i ja smo sljedeće :) vidit ćemo koja će prije :dada

M mi spava već sat ipo :D izmorila se jutros + vrućina = bingo :mrgreen ručak se krčka lagano. taman će ručat i u vrtić. Danas sam sama, MM ima neka druženja iza posla, tako da dvojim između izležavanja i neke kratke šetnjice po kvartu. još ću razmislit.

prekosutra imam CTG, baš me zanima oće li šta pokazat. sutra bi trebala radit crp i kks nakon antibiotika. a M u petak ili ponediljak.

lady relax koliko možeš :) i kako ti je kitty rekla, traži konzultacije, pa valjda imaš pravo znat šta ti rade i daju.

moram priznat da malo paničarim..čisto 'nako..i strah me malo.to je valjda ok :lebdi

12 tra 2016, 17:16

Lilki baš me zanima koja će prije ;)

Lady i ja bi tražila razgovor sa dr. Tko te vodi u bolnici?

lilkillaink je napisao/la: moram priznat da malo paničarim..čisto 'nako..i strah me malo.to je valjda ok :lebdi

Dijelim tvoje osjećaje :drink

Stalno osjećam pritisak dolje, zašto i kako, više se ne pitam... jedem ko sumanuta, nervoza me dere, obveze s klincima stalno rastu kako ide kraj škole i sad si mislim da preživim ovaj tjedan, pa rodim kroz sljedeća 2 tjedna, da mogu ići E na zadnji roditeljski u 5.mj., te B još stisnuti za kraj škole..... dobar plan, zar ne? :yess

Danas mi je mama kupila ćiripa (ne znam kako vi to zovete, ono čime se zamotaju tetra pelene) i sad sam potpuno kompletirana.... ali još nam kolica nisu došla.... :zub

12 tra 2016, 18:44

ma da - lilki i buba su sada na redu :buket

curke, vas hvata panika... a ja vam zavidim: ponovno bih prošla kroz onaj neopisivi moment olakšanja kada beba izađe i onaj divni osjećaj blagostanja kada je stave na grudi :luv bit će sve OK! :hug

12 tra 2016, 18:59

Ma gle njih sve bi nesto radale prije vrimena, nece ni jedna sve ce te docekat 5mj skupa s menom :mrgreen

Buba i ja imam svakavih planova haha! 8.5 mi je maloj pricest to moram odradit, a onda mogu kad god... Na zadnje primanje planiram slijedeci petak i dosta juj!

Lilki kako si popodne provela? :lebdi

Lady ima sto novog? :hug

Kitty i Lucy nam uzivaju :luv

E da pojavio mi se neki bijeli iscjedak bez mirisa i nuspojava...poznato?

12 tra 2016, 20:11

buba jel to trokut? ono ka švedska pelena koja ide priko tetre pa se zaveže? ja iman 3 na vezanje(pamuk) i 3 na čičak(frotir).

btw.mislim da mi se počea "topit" sluzni čep, nešto je počelo izlazit..odvratno izgleda u svakom slučaju :whew

mlada mama a šta misliš :D , u đipanju naravno :D naručila sam maramu za dojenje jutros, popodne ostavila M u vrtiću, spustila se u poštu neke račune riješit, našla se s mamom, pa smo đirale po Primi, kupila san M još nekoliko donjih majcica, moram joj skoro svaki dan prominit, znoji se ko konj, kupila joj dvoje kratke hlacice, nekog povrća da ne moram teglit ujutro., skuvala ručak za sutra, a možda i prekostura :mrgreen

za iscjedak sam i ja gina pitala, minja je boju, konzistenciju i količinu užasno..al bez mirisa, svrbeža ičega. kaže gin,sasvim normalno u zadnjem tromjesečju ukoliko je bez popratnih stvari..a znalo ga je bit ono :shock

pičim po M u vrtić

12 tra 2016, 21:08

lilki nam je na povratku iz vrtića puknuo vodenjak. filmski. bit će novosti :rodj

12 tra 2016, 22:00

kittyilevin je napisao/la:lilki nam je na povratku iz vrtića puknuo vodenjak. filmski. bit će novosti :rodj

:rodj :joy :srca :drink

12 tra 2016, 22:51

lilki, ajmo jedan brzinski, danas mi je rođendan pa da zajedno slavimo ;) :buket :joy :kima

12 tra 2016, 23:11

Aaaaaaa pa nemogu virovat! Sritnoooooo jej! Cekamo novosti :rodj :rodj :rodj

12 tra 2016, 23:13

Lilki javi se čim dodjes k sebi!! :joy :joy

IINA sretan rođendan :rodj :buket

Dosad su proljetnice obilježile raniji porodi, hoće li ijedna od nas roditi oko termina?! :lol

13 tra 2016, 07:42

Zna li netko što je sa Lilki?

13 tra 2016, 12:32

Buba je napisao/la:Zna li netko što je sa Lilki?

pisala joj prije koji sat, nije odgovorila. nadam se da je sve OK :lebdi

IINA, sretan ti jučerašnji :buket

13 tra 2016, 12:38

Hvala :kiss
Lilki, čekaaamoooo :kima

13 tra 2016, 14:59

uh, javila se lilki. rodila u 14 h. bilo dugotrajno i vrlo traumatično. pisat će ona više. malac je na neonatologiji, 2380 g i 47 cm. fala svemiru da je sve ipak prošlo...

13 tra 2016, 15:27

Cijelo jutro se ulogiravam samo da vidim je li sve u redu. Nadam se da su i ona i bebać ok :lebdi :hug

13 tra 2016, 17:03

leptir422 je napisao/la:Cijelo jutro se ulogiravam samo da vidim je li sve u redu. Nadam se da su i ona i bebać ok :lebdi :hug

hm, čuj, jesu OK. pisat će vam i ona, sada nije raspoložena - vjerojatno je do kraja iscrpljena. cijela noć je bila bez trudova, unatoč pucanju vodenjaka, no čini se da je najgori dio bio dr. koji ju je dočekao u rodilištu. uglavnom, ružno iskustvo... malac jest OK, koliko sam shvatila, premda jest maleni (ipak nije još 37. tjedan, pa nije ni čudno).

ostale curke - kako ste? :hug

13 tra 2016, 18:08

Ahoj djeve moje drage.
Moja glasnogovornica vas je već obavijestila o novom događaju. Ja sam ok,nelose se osjećam,samo mi se jako spava. Bebonja je sladak,mamicu mu,i mali 2380g 74cm. Nakon poroda mi je bia na prsima malo,onda je dosla pedica upoznala se sa mnom i MM-om i rekla da ce ona bit lijecnica naseg djeteta i da ga treba odnit na neonatologiju jer je porod prijevremen. APGAR ne znam,nisam ni pitala. Uglavnom je on ok,ali zbog poroda na 36+1 ide malo tamo. Neka ga.
Ja o porodu zbilja ne zelim pricat,zelim ga zaboravit sta prije,bio je sve ono najgore sta sam mogla zamislit..popucale mi vene zbog dehidracije,nalijeganje 2 doktora na stomak,imam izvezen goblen dole. Sam muz me odrza pri zdravom razumu,bog ga blagoslovio. U finalu su me pripremili za CR za svaki slucaj.eto. Sta ima kod vas

13 tra 2016, 18:43

Lilki prvo iskrene cestitke na sincicu, zelim mu dug i sretan zivot a tebi cim skoriji oporavak!

Ubila si me sad u pojam i ne zelim radat u st rodilistu :place
Ne zelim te nagovarat no ako promijenis misljenje pleas napisi malo detaljnije porod, ili bar na pp koji dr je krivac?
Uh

13 tra 2016, 21:57

lilki, samo zaboravi što prije i glavno da je sve na kraju ok :hug

13 tra 2016, 23:53

Lilki, čestitam na malisanu i nadam se da ćeš brzo moć zaboraviti svoj porod.
Ja sam svog malog rodila 36+2 isto je bio u intenzivnoj, sve skupa smo proveli dva tj u bolnici samo što je bio teži od tvoga. Ne brini se bit će njemu dobro i brzo će zivnut.

Ja sam oprala i ispeglala svu robicu, sad planiran još svoje pripremiti sta sve treba i nek čeka.

14 tra 2016, 06:50

lilki cestitam na bebacu i nadam se da cete sto prije doma :hug :joy
Kod nas je sve isto,hvala bogu! Danas nam je 34 tj i idemo dan po dan,noc po noc....
Cuvajte se curke,ljubim vas :kiss

14 tra 2016, 06:51

Dobro jutro. Volim ovo mjerenje temperature prije 6 ujutro :) al' naspavala sam se napokon :D bebaca jos nisam vidila,u 9 je podoj,pa zene idu grupno :) cimerica mi je ludilo,odma smo se skompile,i beba joj je neka dobra skroz. Jedva cekam marendu,gladna sam ko zvijer. Kako ste vi?

Mlada mama, svo osoblje,osim TOG doktora,je bilo predivno. Stalno me obilazili, ni u jednom momentu nisam bila sama vise od 5min, cak i kad mi je MM stiga u box. Divne cure,zene,mladi doktori i doktorice,pa cak i pripravnici,ma rijec zamjerke nemam..ali ON, :/ ,moj MM je inace vrlo taktican,sabran u kriticnim situacijama i odmjeren. Ali je doslo do toga da je zaprijetio tom dr-u pred svima,jer je njegovo ponasanje prema meni već prevrsilo svaku mjeru,sta mi je govoria,sta je govoria mom MM-u..neću pretjerat kad kazem da mi je MM sacuva zdrav razum,nakon ovog ga volim jos vise i jace.

14 tra 2016, 06:53

E da. Hvala vam na podrsci i cestitkama :)

Kitty,hvala na obavjestavanju u moje ime :*
Tema je zaključana