Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
29 vel 2004, 22:34
kad mi je doc na porodu rekao da nek jako tiskam kad dodje iduci trud, ja sam, nakon kaj sam osjetila da je to to, rekla triiii, cetiriiii, sad, kakti da pomognem babici i doku !!! i dosla beba Ana. Jos se sjecam da sam doktora koji me beskonacno dugo sivao nakon poroda pitala dal hekla goblen ili me siva tak dugo... <
>Ana - 20.05.2003.<i></i>
01 ožu 2004, 11:25
Kad sam došla u predrađaonu dežurni dr. me pregledao nekim starim ultrazvukom da vidi je li beba do
o okrenuta i kakti da procijeni težinu. Usput je komentirao da je ultrazvuk toliko star i slika tako neprecizna da na temelju toga samo može potvrditi da sam trudna. <
>Ja sam mu na to rekla da bi stvarno bilo nevjerojatno da u datom trenutku još uvijek ne znam da sam trudna. <
><
>A dr. na to kaže: "vjerujte mi, ima i takvih". <
> <
> <
><
> <
> <
>Patrik, 10.06.2002., Blizanac<i></i>
01 ožu 2004, 11:42
u tom trenutku nije mi bilo ni najmanje smiješno - u onom mutnom periodu u rađaoni ( ne sjećam se baš svega jer sam već bila totalno iscrpljena) znam da sam se čim bi ugledala kroz staklo nekog u bijeloj kuti kako prolazi derala iz petnih žila - DAJTE MI DROGE ! <
> Lena 21/10/02<
><
><
><
><i></i>
02 ožu 2004, 19:02
Pita mene doc. na prijemu: <
>- Jeste na što alergični?<
>- Jesam, na kućnu prašinu.<
>- A to Vam je okej, kod nas u bolnici vam nema kućne prašine.<
> <
><
> Roko - 11.01.1996.<
>Lucija - 10.01.1997.<
>Josip - 10.02.2002.<
>Frane - 23.09.2003.<
><i></i>
04 ožu 2004, 13:56
kad sam drugi put rodila dosla sam u rodiliste u 1 ujutro 3cm otvorena, i nisam bila sigurna jesu li trudovi ili nisu (a drugi porod ) Doktorica me pregledala i rekla da jesu trudovi, nek ostanem kod njih, a necu tako
zo roditi. Napisala je na moj karton koji visi na kraju kreveta "pregled,
ijanje, klistir iza 7 ujutro" da smjena zna moju situaciju. Ja rodila u 5: 20 ujutro. I u 8 dosla nova doktorica u sobu mene odvest na pregled,
ijanje i klistir kad eto mene: dojim bebu! bila je totalno zbunjena... <i></i>
04 ožu 2004, 14:33
Treći dan nakon carskog izveli su me iz šok sobe i odfurali na odjel babinjača.<
>Još sam imala kateter, uložak bez gačica i onu odvratnu bolničku spavaćicu ( golih cica ).<
>Dovezli su me do sobe ( dva zgodna frajera ) i rekli da ustanem i odšetam do kreveta. Kako mi je to bilo prvo ustajanje nakon carskog, jedva sam se micala. Jednom rukom držala sam uložak da mi ne ispadne, jedan tip mi je držao kateter-vrećicu, a drugi me vodio pod ruku. <
>scena je bila više tragična nego smiješna. <i></i>
04 ožu 2004, 14:33
Ja nisam trazila drogu, ali sam urlala da zelim pistolj da se upucam smesta!<
>Mene nasmijalo kad mi rodjaka pricala o njenom porodu (koja uzgred receno je jako ljepa i zgodna cura). Kaze ona, dosao trenutak da se ide u bolnicu i ona fino ljepo osim sto se otusirala, sredila frizura, nasminkala i pocela traziti ruz za usne. Njen muz je vec urlao (bojao se da ce se kod kuce poroditi) i ona uzela prvi karmin da bi stavila u kola i ljepo se namazala u najcrveniju nijansu sto postoji. Stavili je na box a ona zbog prosirenih vena nosila crne carape ( do
o bez haltere) i nisu joj dozvolili da ih skine. proglasili su je za najseksi rodilju decenije! <
>TEODOR<
>20.06.2002<i></i>
04 ožu 2004, 15:13
Ja sam mladjeg sina rodila 10 dana prije termina, i taj dan sam bas isla na sisanje i frizuru. Dok sam bila u radjaoni u sred poroda, ne znam otkud je MMu pala na pamet ideja da mi sa gazom moci celo, ali cim se priblizio ja sam viknula: Daj nemoj, izguzvat ces mi siske! <i></i>
04 ožu 2004, 15:35
<
>mogu samo zamisliti sexy mame!!! <
>...a to s frizurom <
><
>ja sam cekala da mi nareze meso u Getrou kad su meni trudovi poceli, isto 9 dana ranije. <i></i>
04 ožu 2004, 15:46
Ja sam dok su me setali hodnikom da mi kakti olaksaju bolove najozbiljnijim glasom rekla da ja sada idem doma jer ovo vise nemrem zdrzat. MAMIN MIS 27.02.2002<
><i></i>
04 ožu 2004, 23:58
na 2. porodu, pred kraj, cekam da naidje novi trud, vec tiskam,<
>kaze babica-"da li znate sta se sad desava?"<
>ja-"ne znam. sta?"<
>babica - "vi radjate svoje dijete!"<
>ja- "a ja mislila da radjam svoje unuce" Sara 29.08.2001. i Antonio 29.09.2003.<i></i>
05 ožu 2004, 14:16
Kad su nakon 19 sati rađaone odustali od mog prirodnog poroda i odlučili da ću na carski, pitala me sestra mogu li sama u operacijsku salu. A ja sam ležala, asimilirana ko Borg:<
>- u ruci infuziju, <
>- pod nosom cjevčicu s kisikom,<
>- preko trbuha CTG, <
>- u mjehuru kateter,<
>- u kičmi cjevčicu od neuspjele epiduralne.<
>Ja sam mislila da se zeza, pa sam rekla "no frks". Kad ode ona i nema je. Mislila sam da je otišla po kakva kolica ili štogod takvo. Pošto je i dalje nije bilo, a vrijeme je prolazilo, mislila sam si "ej pa ova se ne zeza". Nitko nije reagirao na moje dozivanje (možda su si mislili da je to neki novi trik da ih privučem u svoj box), pa sam se na kraju nekako između trudova prevrnula na bok, pa sjela i ustala. <
>Otkočila sam kotače i počela kotrljati cijelu tu mašineriju koja se držala za mene prema izlazu (ctg, infuziju, kateter...). Bi ja i krevet, al mu nisam vidjela noge od svog trbuha.<
>Na hodniku nije bilo nikoga (e kad je večera, svi nestanu - nemreš bilivit), pa sam se dogurala do lifta i u operacijsku salu. Kad su me gore vidjeli... <
> <i></i>
05 ožu 2004, 15:26
sama se dogurala do op. sale. pa ne mogu vjerovati Sara 29.08.2001. i Antonio 29.09.2003.<i></i>
05 ožu 2004, 15:34
ajoooj svaka ti cast!! <i></i>
05 ožu 2004, 17:04
Za ne vjerovat... Svaka tebi čast . Prema ovome moj porod izgleda kao odlazak na kavu ... Miriam 23.1.2003<i></i>
05 ožu 2004, 17:55
posto je moj porod bio inducirani lezala sam u sobi, a ne u radjaoni jer je doktor mislio da cu se poroditi tek oko 2000. ja sam u 1835 sama utrcala u salu (imala sam osjecaj da ce mi djete ispasti iz stomaka ) rodila u 1840, i isetala iz sale u 1855. pita me babica mozete li sami, a ja njoj kulerski odogovorim - a sto ne bih mogla Din - 08.01.2001.<
><
><
> <i></i>
06 ožu 2004, 02:50
Selma <
>Podsjetila si me na moju prijateljicu koja je rodila negdje davnih osamdesetih, kad su bile guzve u radjaonicama zbog redukcija struje (ne zezam se - u cijeloj Jugi smo imali redukcije, pa se nije gledala tv navecer nego , pa smo imali puuuno beba, natalitet je značajno narasao). Tad se u predradjaoni ostajalo doista do kraja. Tako je i ona. Doslo je po nju i reklo "ajmo
zo mala dok je slobodno mjesto u radjaoni". Bila je vec otvorena 10cm. Skocila je s kreveta, pretrcala u radjaonu, rodila u slijedeca tri truda (glavica, dijete, posteljica) i trk van u box za sivanje. Babica se smijala i rekla joj da je zaboravila uzet sina i stvari, pa doma.<
> <i></i>
06 ožu 2004, 03:56
<
>ha, ispade da te pratim mamaiAM, ali uvjek te "svjeze procitam" i moram komentirati...<
>ja se isto sjecam redukcija struje,jest da sam bila oko 10-12 godina,ali se do
o sjecam druzenja i "sijela"kod nas doma,pa kod rodbine,pa kod prijatelja,a nama djeci je to bilo suuuper...mogli smo se igrati "fota" (jel zna neko sto je to? ) do miiiile volje!!!ma bas je bilo super <i></i>
07 ožu 2004, 17:13
Nakon poroda totalno sam odahnula, sve mi je bilo ružičasto, pa sam onako priupitala babicu i doktoricu da li me mogu zakrpati do kraja - naravno da iznenadim MM-a meni je to bilo presmješno, a nazočne su me čudno gledale .... LOVRO (01.06.2001.): blago nama s mamama<
>BEBA (oko 25.04.2004.): blago nama s mamama - II dio<i></i>
08 ožu 2004, 22:48
nakon što su me 45 minuta tresli trudovi, zovem MM-a na posao da hitno dođe u rodilište jer me voze u rađaonu. prošeće on tih 300 m, sačeka svoj red na prijamnom, objasni tko je i zašto je tamo pa ga voze liftom do rađaone.<
>MM (onako, kao kuži se on): "Koliko je otvorena?"<
>Sestra: "Rodila je prije 15 minuta."<
>I tako je MM zakasnio na porod. <i></i>
09 ožu 2004, 10:11
<
>kak je ovo dobar topic!!!! <
> <i></i>
09 ožu 2004, 12:16
Wawa, sjetila sam te se neki dan u Getrou u redu za meso. Čovječe, tamo stvarno mo'š rodit dok ti narežu meso! <i></i>
10 ožu 2004, 13:31
Na mom porodu (uglavnom smo se smijali između trudova) moja draga Marina2001 je u trenutku izgona pitala doktora jeli može kako pomoći osim kao do sada da me drži za ruke i prodisava trud samnom ( ) doktor je samo rekao: Možete nju mazit po glavi a mene po ruci!
http://www.babiesonline.com/babies/m/marinz/<i></i>
10 ožu 2004, 13:45
Kasio, ako se ne varam, ti si rodila u Petrovoj, ajd' reci koji je doc bio? Znam za dva koji su simpa - jedan od njih je mene porodio. Miriam 23.1.2003<i></i>
11 ožu 2004, 00:09
ajme cure plačem od smijeha pred kompom, već dugo se nisam ovako nasmijala! <
><
>Poslije prvog poroda doktor pogleda da li sam popucala, kaže malo ste popucali, ali ćemo šivati da se muž ne bi žalio!<
><
>Ovo nije s poroda ali je isto koma:<
>Poslije operacije dovede me sestra nazad u sobu, napola budnu od anestezije, i onda mi na glavu padne ona ručka što visi iznad kreveta da se lakše digneš.<
><
><
><
><
><
> Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<i></i>
11 ožu 2004, 00:17
sad me Hajdi podsjetila za sivanje, kad sam prvi put rodila doktor je pitao mog muza koliko hoce da me zasije, da bude manji, veci otvor no bio je Badnjak pa je atmosfera bila malo prevesela za mene,ali to je tema za drugi podforum... <i></i>
11 ožu 2004, 11:01
Wawa, pa šta je tim doktorima, jesu li oni normalni? Ko da smo žene strojevi za j*** ...... Nina (7.7.1999)<
>Lucija (21.6.2001)<i></i>
11 ožu 2004, 17:49
Ma nije Hajdi. Oni su oguglali, pa im je to humor.<
>Vidi, mi provedemo u rađaoni jedan dan najviše. I u većini slučajeva zapamtimo samo ovakve humorističke epizode. I onaj prekrasan trenutak kad dobiješ svoje dijete. Drugo sve izblijedi. <
>Ja si mislim... ma jadni ljudi, vidi ti što oni cijele dane gledaju. Što njih može uzbudit u seksu? Kako se oni mogu "odmaknut" od svoje profesije?<
>Kad bolje promislim... jadne njihove žene.<
> <i></i>
11 ožu 2004, 18:03
Natasa36 - Meni je na porodu bila cijela Petrova jer s obzirom da sam rađala od subote do ponedjeljka posljepodne, svi su se izredali! Ali na samom izgonu je bio Zlopaša. A bio je jedan jaaako simpatičan kad sam tek došla. Neznam mu točno prezime ali onako izgleda kao mesar ali jako simpatični, malo jači ali mlađi. A najsimpatičnija je bila jedna jako mlada doktorica smeđe kose, srednje duge. Ona se zezala samnom konstantno<
>A što se tiče šivanja (ono da malo više sašiju) to valjda pitaju svaku u šali (tamo gdje vide da rodilja nije ). A mi smo bili jedna tako vesela ekipa (ja i moja "trenerica"). Čak imamo i foto session nje kraj dripa (ja fotkala između trudova ). E to su več antologijske fotke!
http://www.babiesonline.com/babies/m/marinz/<i></i>
15 ožu 2004, 16:14
nisam sigurna, ali kad sam usla u porodjajnu salu i rekla babici da bih molila da mi ne rade epiziotomiju, ona se nasmijala i rekla 'ali nas doktor jako voli da reze' . Ona je crkla od smijeha a ja sam se nasmijala iako mi nije bilo do smijeha. sreca nije bio toliki zaljubljenik u rezove pa sam ipak ostala 'citava'. <i></i>