Sada je: 27 srp 2026, 02:38.

SERKLAŽA

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

SERKLAŽA

PostPostao/la prvo krstarenje » 25 ruj 2010, 17:08

Molila bih sve trudnice koje su nedavno prošle serklažu da mi se jave i pomognu mi sa par savjeta i informacija. Pokušala sam naći nešto o serklaži na forumu ali nema mnogo. Ja sam ju imala u prvoj trudnoći ali su mi je i sada u drugoj trudnoći napravili pa bi mi bilo lakše kad bih s nekim podijelila sve muke i probleme koji me sada muče, Hvala! :(
prvo krstarenje
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: SERKLAŽA

PostPostao/la barboza2 » 25 ruj 2010, 17:53

ja sam je imala u drugoj trudnoći s deckima. ne sjecam se vise koji sam tjedan bila kad su mi je stavili al znam da je bilo dosta kasno jer su se dugo dvoumili da li mi teba ili ne. sto te muci konkretno? ja sam isto imala puno nedoumica ali ispalo je sve 5, vrlo bezbolno i pozitivno iskustvo jer sam se nakon nje malo opustila. izgurala sam blizanacku trudnocu do 39-og tjedna al sam isto mirovala, ne bas striktno al sam vise bila u horizontali nego u vertikali. samog zahvata se ne trebas bojati jer nista ne osjetis. osim toga sve si to vec prosla pa ne vidim zasto bi ovaj put bilo drugacije. ili...?
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la prvo krstarenje » 25 ruj 2010, 18:44

Ne znam čemu stalno strah, valjda sam takva uvijek kad je trudnoća u pitanju. Jučer sam došla iz bolnice i danas me u nekim položajima, dok stalno ležim naravno ,nešto zaboli skroz nisko ispod stidne kosti. Pa se sada bojim da nešto nije u redu s šavom, ili da mi se naglo cerviks ne skraćuje... ili ma šta ja znam. U prvoj trudnoći sam nakon serklaže dobila prepare a sada ništa pa se malo i toga bojim. Joj, sva sam luda.
prvo krstarenje
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la barboza2 » 25 ruj 2010, 22:36

po meni, sasvim je ok da ga osjetis. ipak su ti zasili cerviks i nema sanse da pukne ili olabavi osim ako ne ides kopati ili planinariti a to valjda neces :lol samo odmaraj i opusti se. jako je bitno pozitivno misliti. odvrati misli nekom dobrom knjigom ili filmom.ako ti to moze biti utjeha kod mene je bilo ovako: dobila trudove navecer, boluckalo me cijelu noc, ujutro u 6 sati su skinuli serklazu i isti cas se otvorila 7 cm. rodila sam zacas.drugog blizanca na zadak. sad nekako volim razmisljati da je dobro da sam je imala jer tko zna kad bi se pocela otvarati.
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 25 ruj 2010, 22:39

nemam iskustva sa serklažom, samo sam došla pozdraviti te i poželjeti dobrodošlicu :mah

barboza je sve lijepo rekla, sad ti preostaje da se opustiš. nadam se da ćeš uživati dalje u trudnoći :dada
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la prvo krstarenje » 26 ruj 2010, 12:11

Hvala na informacijama, pomoći i dobrim željama samo da sve to stigne do moje "glave", bojim se da će to biti najteži dio. Niti u prvoj niti u drugoj trudnoći mjeseci ležanja mi nisu predstavljali nikakav problem ali neizvjesnost me psihički uništava.... :(
prvo krstarenje
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.