Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Koji spol su vam predviđali i po čemu?

14 stu 2012, 09:40

Prekjučer sam bila u Splitu i kaže sveki da ću rodit sina jer da mi je lice jako čisto ovaj put i da nisam guzata ko prošli put :hahaha
I prvi put kad sam rodila kćer su mi govorili da će bit sin jer su mi oči bistre i lice čisto, da mi je stomak visoko...

Zato se takvim komentarima samo nasmijem, al ono interesantno mi je to... Šta su vama govorili?

Re: Koji spol su vam predviđali i po čemu?

14 stu 2012, 09:49

Ja sam za prvo sama govorila od pocetka da ce bit decko. Imala sam jednostavno takav osjecaj, i bio je :luv
Sad su mi apsolutno svi govorili da ce biti cura, jedino sam ja opet predosjecala da ce bit decko. Tako dugo dok nisam i ja pozeljela curicu. A i govore mi da mi je trbuh okrugli, da bude curka. Sa sinkom mi je trbuh bio kao " krastavac " :roll ( tako su mi govorili ).
Na kraju nam je i s okruglim trbuhom potvrdjen decko. :lol

14 stu 2012, 10:09

Meni su isto u prvoj trudnoci govorili da ce biti decko jer mi je lice cisto,proljepsala se....bila je cura.Sad opet ista prica :lol samo sto su ovaj put pogodili :)

14 stu 2012, 10:14

Sa Franom mi iskreno nije bilo bitno jel cura ili dečko ;) prvo dijete, i baš mi je super da je dečko :luv ...makar su svi od početka govorili da je dečko jer mi je trbuh bio visoko, čvrst, nije mi bilo zlo :lol za razliku od sada kada sam toliko silno željela curku da sam valjda tim svojim pristupom, pozitivnim stavom to i prizvala :luv kako je Paola Coelha rekao : “Ako nešto istinski želiš, cijeli Svemir će se urotiti da to i dobiješ” i od samog početka sam jednostavno znala da je cura evo čak sam sa 7 tjedana stavila i rozi ticker tu :hahaha i evo nisam ga mijenjala jer je curka :srca Svi su mi isto govorili da je cura i ja sam sve stojički trpila, mučnine, povračanja...aaaaaaaaaaaa kad se sjetim...i stalno sam govorila nema veze to je zato jer je cura :lol , a i zdebljala sam se pošteno, trbuh mi je nekako nisko, odmah se skuži, proširila sam se u bokovima :ajme ... ma totalna suprotnost od trudnoće sa sinom ;)
A onaj chinese predictor je ipak fulao :belji

14 stu 2012, 10:18

Tinice, sad si me podsjetila.
Sa sinkom nisam imala pojma sto su mucnine, a sad...Boze sacuvaj. I zbog toga su svi predvidjali curicu, a kad ono- decko :lol

14 stu 2012, 10:23

E da i na UZV sa 16 tjedana kad sam planirala saznati što će biti nije se željela pokazati i ja sam bila tak sva pokisla i svi su mi govorili to je zato jer je curka, one su sramežljive i cure moje na maratoncima :luv mi davale podršku jer je svima bilo tako ;) ...kad je dečko u pitanju on odmah pokaže svoju alatku bez sustezanja :lol

14 stu 2012, 10:27

ja mislim da tu nema pravila...ja sam opet sa curom imala u prvom tromjesecju mucnine ali samo ujutru,probudim se povratim i cijeli dan nista ali sam bila nategla misice u glavi i od toga imala nesnosljive glavobolje,mislila sam nemoze biti gore.oooo moze i te kako :lebdi
sad sam povracala po cijeli dan,bilo da sam jela ili pomirisala nesto isto je...i jos uvijek se desi da povratim.

14 stu 2012, 10:28

Tinica je napisao/la:.kad je dečko u pitanju on odmah pokaže svoju alatku bez sustezanja

:hahaha :hahaha

14 stu 2012, 11:22

I meni je ova trudnoća totalno drukčija od prve, ja imam osjećaj da bi mogao bit sin ovaj put, al vidit ćemo...
I naša curka se dugo sramila pokazat :lol

14 stu 2012, 14:54

Ja nisam imala mučnine, proljepšala se, nisam se puno ni zdebljala, trbuh mi je bio nisko - rodila se curica :joy
Kod ginekologa nisam htjela znati što je, rekla sam mu da mi tek kad bude baš baš siguran u to što vidi kaže što je. I kad je vidio rekao je curica.

14 stu 2012, 16:50

i u prvoj i u drugoj trudnoći sam izgledala potpuno jednako , sitna, mršava sa ogromnim trbuhom koji je bio dosta nisko . Svi su mi govorili da nosim dečka i prvi i drugi :gaah puta . Ginekolog mi je u obje trudnoće vrlo rano vidio spol i kako je rekao na početku tako je i bilo do kraja . Dakle iste trudnoće, sa istim simptomima i identičnim izgledom , a prvo dečko i drugo cura :luv

14 stu 2012, 18:02

Titirlica, onda se ja jos mogu nadati da mozda bude cura :lol

14 stu 2012, 19:17

Zwerka je napisao/la:Titirlica, onda se ja jos mogu nadati da mozda bude cura :lol

ah čuj ja se nisam obazirala na babe , meni je gin rekao da je cura i ja sam se čvrsto držala njegove izjave :lol

15 stu 2012, 10:12

meni je gin rekao da je cura i ja sam se čvrsto držala njegove izjave
Tak i ja... ;) bez obzira kaj nisam niš skužila na ultrazvuku ali ak je on tak rekao nek mu bude :liza a možda je pak vidio s kim ima posla pa si misli ajd nek se ja ove babe riješim pa nek joj iznenađenje bude na porodu :hahaha

16 stu 2012, 04:17

Ja nekako dok vidim trudnicu imam predosjecaj sta je :nata
Obje trudnoce iste,nigdje stomaka osim pred kraj ali zato tijelo,a u pm!
Odma sam se krenula debljati,bokovi,noge a dupe :ajme znala sam po dupetu da su curice :lol
Povracala nikad zato se i jesam zdebljala kao slonica.
O da babe su govorile curica,kazu po usnama???

16 stu 2012, 09:00

Ja sam odavno znala da cu imati sina (dva) a i svi "narodno priznati " simptomi isli su u prilog tome - visoki trbuh, nema mucnina, ja se osjecala odlicno, lice blistalo..... Zapravo mi i nisu nešto puno predviđali jer sam ih sam ih sama preduhitrila. Jedino mi je jedna žena rekla (s kojom nisam tako bliska) da ce sigurno biti decko jer se ne hvalim puno sa trudnocom :roll

16 stu 2012, 14:09

Tinica je napisao/la:E da i na UZV sa 16 tjedana kad sam planirala saznati što će biti nije se željela pokazati i ja sam bila tak sva pokisla i svi su mi govorili to je zato jer je curka, one su sramežljive i cure moje na maratoncima :luv mi davale podršku jer je svima bilo tako ;) ...kad je dečko u pitanju on odmah pokaže svoju alatku bez sustezanja :lol

ziva istina, moj je sirio noge od 12.tt a lice mu nismo vidjeli dok ga nisam rodila jer je drzao rukr na glavi i cuclao prst :hahaha

16 stu 2012, 14:15

Svi tvrdili da je dečko - nešto zbog oblika trbuha (nisam baš obraćala pažnju :nokti ), a ja bila uvjerena da je curka. Kad je gin krenuo vidjet spol u 17. tjednu bez srama je pokazala da je mama bila u pravu :luv

16 stu 2012, 14:26

Tinica je napisao/la:E da i na UZV sa 16 tjedana kad sam planirala saznati što će biti nije se željela pokazati i ja sam bila tak sva pokisla i svi su mi govorili to je zato jer je curka, one su sramežljive i cure moje na maratoncima :luv mi davale podršku jer je svima bilo tako ;) ...kad je dečko u pitanju on odmah pokaže svoju alatku bez sustezanja :lol

:dada
do nekog 25-26 tjedna tjedna nisan znala šta je
svi govori srami se pa je curka
i curka bi :luv

16 stu 2012, 14:27

Meni su svi predviđali dečka jer sam do kraja trudnoće dobila samo 9kg i od otraga uopće nisam izgledala "trudno", izgledala sam ka da su mršavici zakačili umjetni trbuščić, kosa nikad ljepša, ten bez greške - i dečka sam i rodila :luv

16 stu 2012, 16:07

Vicky & Mama je napisao/la:Meni su svi predviđali dečka jer sam do kraja trudnoće dobila samo 9kg i od otraga uopće nisam izgledala "trudno", izgledala sam ka da su mršavici zakačili umjetni trbuščić, kosa nikad ljepša, ten bez greške - i dečka sam i rodila :luv

kod mene isto ovako , a rodila sam curicu :)

16 stu 2012, 16:51

Meni je bas cool vidjetu trudnicu kad nosi decka,odtraga se i nezna da je trudna a naprijed lopta.
A kod trudnica sa curicama vidis iz aviona po guzi da je curica a stomak ide sa strane :lol

17 stu 2012, 10:46

:lol
Neka naših curica i dečkića, velikih i malih trbuščića, velikih i malih guza :mrgreen , i baba koje predviđaju spol :gata trudnoća je baš divno razdoblje i baš je zabavno svo to iščekivanje i nagađanje ;)

19 stu 2012, 09:58

A kod trudnica sa curicama vidis iz aviona po guzi da je curica a stomak ide sa strane
:hahaha :hahaha :hahaha :hahaha
Evo upravo je tako kod mene :hahaha :hahaha ali neka je nje...i guze i buše...kad se radi o cujici :luv :luv :luv :luv

21 stu 2012, 07:32

Nije baš vezano direktno uz spol:

Kažu da ako su jake žgaravice imat će dijete puno kose, a ja u prvoj trudnoći nisam imala ni mučnina ni žgaravicu. Sestre u rodilištu su rekle da odavno nisu vidjele dijete sa tako gustom kosom :lol

21 stu 2012, 14:25

black_lady je napisao/la:Nije baš vezano direktno uz spol:

Kažu da ako su jake žgaravice imat će dijete puno kose, a ja u prvoj trudnoći nisam imala ni mučnina ni žgaravicu. Sestre u rodilištu su rekle da odavno nisu vidjele dijete sa tako gustom kosom :lol

identično je bilo i kod mene :lol
niti jednom nisam imala ni mučninu ni žgaravicu, a bebač punu glavu guste, crne kosice... sestre su ga u rodištu zvale Tarzan :lol

21 stu 2012, 15:12

sretna22 je napisao/la:

ziva istina, moj je sirio noge od 12.tt a lice mu nismo vidjeli dok ga nisam rodila jer je drzao rukr na glavi i cuclao prst :hahaha

potpisujem..... mene vec bilo sram kod gin stalno joj se k**cio da prostite...... :nata ... al nije cuclao prst nego kopao nos :ajme .......

a glede predvidjanja ja sam odma rekla bit ce musko... jos dok nisam bila trudna..... moja sveki je tako zarko zeljela curicu da mi nije vjerovala sve dok girica nije izaso van.... :mrgreen ......

al inache ja ko i buba imam neki sedmi osjecaj za spol... zato sam i kumi rekla da ce bit curka iako je nisam nit vidla vec joj nako "prek zice" rekoh..... ako je tu i cita moje postove nek potvrdi.... kao i cinjenicu da mi nije vjerovala :basnecu ......

23 stu 2012, 00:15

rucho je napisao/la:mene vec bilo sram kod gin stalno joj se k**cio da prostite...... :nata ... al nije cuclao prst nego kopao nos :ajme

:hahaha

Prvi put ja sva oblasta, trbuha svugdje, "guzata" i bi curica, svi i predviđali curu, čak jedna žena na kiosku po nosu vidjela da će biti cura, još uvijek mi misterij kako :lol
Drugi put trbuh sav naprijed, od iza nisam ni izgledala trudno, svi govorili da će biti muško, sveki i blizance neke spominjala al opet bi cura :joy

26 stu 2012, 02:10

Evo da se pridruzim.Prvo sta me pitaju kad me vide je koliko ih je i sta nosim.Kad kazem da neznam i da nezelim znati vecina sokirana.Mi zelimo zdravi a iznenadjenje do kraja.Pola ih je da je cura malo da je decko a mene ima na sve strane a ten nikad gori. Sad moj osjecaj je da je decko i cak mu tepam dok sam sama,gatali su mi da je decko prvo davno pa sad me zanima i jedva cekam da saznam jeli mamina intuicija pobjedila.

27 stu 2012, 21:04

Meni je doc sa 4 mj reko da je decko. Tako je i bilo ;) pa nitko nije trebao nagadati ;)
Odgovori