Sada je: 24 srp 2026, 00:37.

o produzenom dojenju i nadohrani

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

o produzenom dojenju i nadohrani

PostPostao/la dove » 26 ruj 2005, 09:01

Sad ce ispasti da ja stalno nesto kukam na forumu. Beba ima 6 i po mjeseci, dva zubica i pocela je sa kutom hranom. Dobivam savjete da je sad vec vrijeme da je polako odvikavam od cike. Boze dragi, di ja to zivim ... Pa mi smo tek pocele sikiti kako treba. <
>Opet cu ja po svom. Naravno da ne dolazi u obzir ikakvo odvikavanje sigurnih daljnih 6 mjeseci, a ja bi nastavila i dalje. To je moje misljenje sad, nadam se da ce tako biti i kad se vratim na posao za pola godine. Nadam se da cu uspjeti odrzati mlijeko. <
>Ne bi htjela zakinuti dijete za ono sto dobiva u nadohrani, samo kako bi sisala, a ne bi htjela da potpuno zamjeni siku. Ne znam, sve mi se cini takio komplicirano. Sad smo tek poceli i dobiva jedan o
ok a ostalo siki i nema dodavanja adaptiranog. Voli jesti na zlicu.Cak se jednom dogodilo da je odbila sikiti, a na zlicicu je popapala sve.<
><
>Molim od vas iskusnih dojilja savjet, iskustvo, primjedbu ...<
><
> <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: o produzenom dojenju i nadohrani

PostPostao/la Barbi » 26 ruj 2005, 10:28

Ma ne treba tebi savjet , samo nastavi kako si i naumila. Mlijeko neće nestati preko noći, tu nemaš
ige. <
>P. 10.06.2002.<
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la natasha32 » 26 ruj 2005, 10:52

Quote:Sad smo tek poceli i dobiva jedan o
ok a ostalo siki i nema dodavanja adaptiranog. Voli jesti na zlicu<
><
>cuj, po ovom, ti imas idealnu bebu <
><
>jedan o
ok je odlicno pogotovo ako ga je fino prihvatila <
>a cikiti je jos bolje <
><
><
>samo ti nastavi po svom<
><
>do godinu dana, djeci bi trebala vecinska hrana biti mlijeko. vi spadate u 'sretnice' kod kojih je to mlijeko k tome jos i majcino. nema bolje hrane za bebu.<
><
>malena je fino prihvatila krutu hranu, tu si fakat sretnica iz mog kuta gledanja, jer moja Hanna nije imala interese za krutu hranu sve do negdje iza 10 mjeseci. a kuhala sam joj svaki dan, po onoj da je i to normalno, ali da se treba nuditi. pa ja kuhaj svaki dan mikronski zdravi o
ocic, a ona lizne zlicu i okrene facu.<
><
>kasnije, kad prihvatila hranu u tom svom sporijem ritmu, nikad vise nismo imale probleme s jelom, (za razliku od mnoge djece koja su ko bebe papale svasta a ko dvogodisnjaci vise nista). ali je trebalo docekati taj trenutak kad je moja gospodicna odlucila da je spremna, stalno naravno mislis da negdje grijesis<
><
><
>sto se povratka na posao tice - nakon godinu dana, ako odrzite dotad neki ritam dojenja, nece biti problema, sto se mlijeka tice sigurno. ono se prilagodjuje potrebama i bit ce ga dok god vas dvije ga budete zeljele <
><
><
>i pusa velikoj curici, vidi, ona vec papa, a ljetos je jos bila malecka bebica <
>srednjoskolac, vrticanka<
><i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 26 ruj 2005, 11:08

moja je prihvatila žlicu sa sedam mjeseci i od tada jela sa guštom i sisala kao novorođenče slijedeća tri mjeseca. <
>počela raditi kad je imala sedam mjeseci, jurila u pauzi na dojenje i količina mlijeka se nije smanjila. smanjila se kad je sa 10 mjeseci štrajkala. hoću reći, ima djece koja i fino jedu i puno sisaju.<
>kad se vratiš na posao i počnete preskakati jutarnje podoje vjerojatno će se količina mlijeka smanjiti, no ona će tada biti dovoljno velika da se u to vrijeme hrani drugom hranom i neće joj taj dio faliti. moj ti je savjet da, ako je ikako moguće, neposredno nakon porodiljnog uzmeš godišnji. ipak je razlika, iako mala, između bebe od 12 i one od 13 mjeseci.<
>bez nekog pravog razloga (zdravstvenog) nemoj je niti pokušavati odviknuti. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Narya1590 » 28 ruj 2005, 12:17

Ja isto mislim da ti savjet i ne treba. Da ti do
o ide . Sto bi bebu odvikavala od cice bez razloga? Je l' tako?<
><
>Moja Ida je na primjer i jela lopatom i visila na sisi non stop . Do 18 mjeseci. Tek onda je nesto kao malo prorijedila. Ida, 24/07/2002 <i></i>
Narya1590
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SandraSM » 28 ruj 2005, 18:04

Ja ne dozivljavam 6 meseci kao produzeno dojenje . Ako ste obe za, imate jos puno dojenja i uzivanja pred sobom, mi vam zelimo svu srecu. Stefan ima 20 meseci i do 15-og meseca je puno sikio i imao 3 o
oka i 2 uzine cvrste hrane, bez problema i sa apetitom. Od kad su poceli da nam intenzivnije izbijaju zubi ili mozda od kad smo blizu terrible two, malo slabije jede cvrstu hranu (mislim da uzrok nije sikenje, vec zubi), ali i dalje siki rado, mada mi se cini da spontano prestajemo (ostala su nam dva podoja, ali ponekad vec preskacemo jedan od njih, a uskoro mislim i ovaj preostali), sto mi je jako drago - njegovom odlukom. Stefan<
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dove » 28 ruj 2005, 18:31

Quote:Ja ne dozivljavam 6 meseci kao produzeno dojenje<
>Ma ni ja!!! Nisi me skuzila. Kad napuni godinu dana, ja cu na posao, a htjela bi i dalje dojiti.Za mene bi to bilo produzeno dojenje. Ne zelim vec sad napraviti gresku sa uvodjenjem nadohrane, pa da mi se smanji ili nestane mlijeka radi neopreznosti i neznanja. <
>Inace, skroz mi ju je tesko ovih dana zadrzati na siki, osim kad je u polusnu. Nadam se da je to prolazno. <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SandraSM » 29 ruj 2005, 19:36

Ja sam Stefana pocela dohranjivati sa 4,5 meseca, kad mi se cinilo da bi mogao jos nesto pojesti i da mu sama sika nije dosta. Mozda sam malo poranila i mozda je moglo proci jos par nedelja, ali krenuli smo sa malim kolicinama i to je vise bilo upoznavanje sa ukusima. Njemu se svidelo kao novi dozivljaj i aktivnost. Mleko se nije vidljivije smanjilo, ali uvek se proizvodnja uvecavala sama od sebe kad mu je trebalo vise (kad je sikio vise, vise se pravilo). Meni se mleko osetnije smanjilo tek od pre par meseci (ali on je sad fest veliki i papa cvrstu hranu odavno i sa puno zuba). <
><
>Nekako u isto vreme smo mu kupili i baby gim (onaj mostic sa igrackama), to ga je toliko odusevilo da je pozadi ocelavio od toga sto je vrteo glavicu levo desno, ali mu je trosilo energiju pa je bio miran na siki. Mada to je prolazna faza, da i on je zverao na sve strane u tom periodu i ispustao
adavicu da oslusne ili pogleda.<
><
>Ne
ini sa godinom dana vec ce imati i veci razmak izmedju podoja, uklopices ti to nekako. Samo napred . Stefan<
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la VIPmama » 30 ruj 2005, 07:07

Quote:skroz mi ju je tesko ovih dana zadrzati na siki, osim kad je u polusnu<
><
>ako se ne varam, ovo je jedan od simptoma štrajkanja.<
>Nastavi joj nuditi u snu i polusnu, trebalo bi proći za dva tri dana proljece 2000.<
>moj mali andeo 2003.<
>ljeto 2004.<
><
><i>Edited by: VIPmama  at: 30/9/05 9:40<
></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la dove » 30 ruj 2005, 09:32

Uh strajkacica mala.Nocas je cijelu noc jela i jela. Sad je pustam da se malo izdivlja na podu. Puze i istrazuje cijelu kucu. Baby gym je odavno dosadio Pokusat cu joj danas nuditi siku u krevetu.<
>Cure hvala vam. Nadam se da to strajkanje nece biti nista za ozbiljno! <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvanaFM » 30 ruj 2005, 22:24

Quote:Boze dragi, di ja to zivim ..<
> u malom mistu draga, samo se ti postavi ko da sve znas i cvrsto drzi svoje.<
><
>strajkovi su normalni, nudi joj po noci<
>mislim da vam inace i dojenje i dohrana jako do
o idu.<