Sada je: 23 srp 2026, 21:00.

pliz, help!!!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

pliz, help!!!

PostPostao/la beogradjanka » 01 ožu 2006, 00:07

Aleksa ima 5,5 meseci.Do punih 5 je iskljucivo sisao, nisam mu davala nista ni sokoce ni vodu, samo siku. Medjutim, na tom pregledu sa 5 meseci je za 6 nedelja dobio samo 200 gr. Doktorka je rekla da je vreme za cvrstu hranu, i da mu uvedem 2 o
oka. On je to super prihvatio, jede ko veliki ali se meni naravno kolicina mleka smanjila. Zelela bih ga dojiti najmanje godinu dana, ali sve se plasim da ce mleko polako da mi presusi. Da li neko ima neki savet kako da produzimo dojenje. Kad se izdajam posle podoja, nema skoro nista, a grudi su mi stalno mekane kao da su prazne. Ranije su mi bile tvrde pre sisanja. Kad mu ponudim cesce on nece jer se najede od kasice. Pliz, dajte mi neki savet, vidim da vecina vas doji bas dugo. Pusa! <i></i>
beogradjanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: pliz, help!!!

PostPostao/la eli » 01 ožu 2006, 01:32

dva o
oka se nikad ne uvode odjednom. pedijatrica jeostala nekih 30g unazad što se tiče dohrane. možeš mu smanjiti količinu kašice po o
oku i ponuditi sisu prije i nakon jela. dojiti ga u snu, radi održavanja ponude. izbaciti dudu ako je koristite jer dudom može zadovoljiti urođenu potrebu za sisanjem.<
>to što su ti sise meke, ne znači da su prazne već "razrađene". ako želiš izdajanjem povećati produkciju, lakše ćeš uspjeti uz neki oksitocin. u hr je proizvod pod imenom syntocinon u obliku spreja za nos. tada mu možeš kašice raditi sa izdojenim mlijekom.<
> <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la jami » 01 ožu 2006, 12:01

tako je i meni prva curka s 4 mjeseca dobila jedva 400g i pedijatrica je odmah rekla nek uvedem dohranu, i navecer nek dam o
ok mlijeka i rizinih pahuljica, a ja lijepo trk na forum po dragocijene savjete i odlucila sam da jos mjesec dana probam bez dohrane i vidim di smo, taj mjesec je dobila 800 g i uspjele smo do 6. mjeseca bez dohrane<
><
>e sad, 200 g je dosta manje, ali znam da kazu da je bitno da ne gubi na kilazi , a jel on plakao taj mjesec, mislim, jel pokazivao znakove gladi?<
><
> <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Gilmorica » 01 ožu 2006, 14:00

Nek te ne
ine to sto su menake, to se desi prije ili poslje, a samo znaci da je uravnotezena potreba/potrosnja. Dva o
oka od jedamput je malo naglo, ali ako je bebac do
o prihvatio i do
o napreduje Mislim da ces moci bez problema nastaviti dojiti, samo se mozda jos ti nisi navikla na novu situaciju tako do
o kao sin . <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re

PostPostao/la potepuhica » 01 ožu 2006, 17:00

i ja ne bi tako naglo uvodila druge o
oke. pogotovo jer si ti zelis dulje dojenje. si probala povecati tvoju "ponudu"? pazi na kvalitetnu prehranu, puno tekucine (meni je pomagao i hippov caj), da se dosta odmaras, da on cesto i do kraja vuce. mozda je ovo samo prolazna faza i uskoro ccete se uskladiti. place li on, pokazuje da je gladan? da nije bio nesto bolestan pa imao manji prirast tezine? <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

re

PostPostao/la beogradjanka » 03 ožu 2006, 12:30

Hvala vam, super ste! <
>Inace, moj bebac je definitivno pokazivao znakove gladi taj mesec, i stalno sam mu davala da sisa,bukvalno na svakih pola sata. I mislila da cemo uspeti, medjutim on je bio sve nervozniji. NIje bio bolestan, sto me je pitala jedna od vas. Tako da mene taj prirast od 200 gr nije ni preterano iznenadio. Cim je poceo da jede kasice, prvo sto sve pojede, drugo sto je jedino posle tih o
oka miran neko duze vreme (ne place, nego se igra). <
>S jedne strane mi je zao da mu smanjim cvrstu hranu jer uziva da jede. Ja sam juce pre dojenja uspela izdojiti samo 70 ml. <
>Btw, super jedem, pijem puno tekucine, odmaram se (koliko je moguce), videcemo.... <i></i>
beogradjanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re

PostPostao/la jami » 04 ožu 2006, 00:48

ja bi jedva izdojila 20 ml , a curka mi je lijepo dobivala tak da ti kolicina koju izdojis ne mora biti nikakvo mjerilo <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.