stara je 5 dana i otpocetka je zainteresirana za ciku. znamo i tehniku i to je ok.
problem mi je velika navala mlijeka. lucija sise cesto (trazi najmanje svakih sat) i popije malo. a kad je i ona mala. i visak onda bljucne i zadovoljna je. kakane i popisane pelene stimaju. meni nije problem i nocu je dojiti tim ritmom. al me muci stvarno velika navala mlijeka, tak da sam vec dobro u krugu izdajanja (npr. iz tvrde cike izdojim i nakon podoja 70 ml) koje mi pojede citavo vrijeme.
prosvjetlite me kak da izadjem iz kruga; evo kaj radim:
- izdajam kad je cika pojedena, al postane jako tvrda, a nije na redu za obrok.
- kad izdojim (a ne izdojim do kraja, nego da omeksa) stavim oblog: hladno ili kupus.
- kad dojim na jednoj na drugu stavljam toplu kompresu da izkapa. al jos uvijek je tvrdotvrdo, dobro: nema pravih grumena u dojci i nije iscrtkana.
evo kaj mi pada na pamet da bi mi mogle pomoci:
kaj, da ih pustim i izdojim samo malo ak pocne boljeti?
da vise radim tople komprese, a ostavim se izdajalice?
da li svaki podoj normalno mjenjam jednu pa drugu ili ne? jer ne znam da li ona uopce dodje do gusceg mlijeka...a opet pelene stimaju.
luca nema problema uhvatiti tvrdu ciku, ali da li bi bilo dobro malo je izdojiti prije podoja bas radi tog gusceg mlijeka; mozda onda ne bi toliko cesto trazila?
hvala pametnice moje!