Sada je: 25 srp 2026, 17:29.

Odjednom jako smanjio dojenje

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Odjednom jako smanjio dojenje

PostPostao/la Dudley » 01 pro 2008, 23:20

Do prije desetak dana mališa je bio pravi pravcati ovisnik o sisi, na maminu veliku radost. Sada ima skoro 16 mjeseci i do sada je bilo - što je stariji, sve se više veseli dojenju i malo malo po danu i noći se prišteka i baš poštenski vuče.

I sad odjednom - skoro da nije zainteresiran, ako i zatraži samo se malo pomazi, kao da mu je bitno da ih vidi i juri dalje...pa čak ni po noći nakon sati i sati nedojenja točno kužim da više ne guta onako pravo nego više "žuža" bradavicu i desna me već užasno počela boljeti (oduvijek mu je ona draža).
Još jedino koliko toliko vuče za uspavljivanje...
E sad, znam da ćemo jednom morati prestati (šmrc) pa ne bi bilo loše da to bude na njegovu inicijativu a ne da se mučimo s odvikavanjem...samo nekako mi je to došlo jako naglo. A i gubim dušu da sam ipak ja kriva za to jer sam tih dana pokušavala odvojiti dojenje od baš uspavljivanja pa sam kad sam vidjela da je već skroz pospan skidala ga sa cike i onda se još malo vrtio po jastucima i zaspao. Do tada je uglavnom zaspivao na cici.
Jel moguće da ga je to odbilo od dojenja!? Može li biti samo faza?
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

Re: Odjednom jako smanjio dojenje

PostPostao/la olja » 02 pro 2008, 13:05

Ja bih pratila njegov tempo. Ako je donekle izgubio zainteresiranost za dojenje i to je ok - nije ni 16 mjeseci mali staz :)
I nemoj se gristi je li to sad doslo zbog tebe :hug Ne vjerujem da si ista radila silom, sumnjam da je preterano patio posljednjih dana (odvajanja dojenja od uspavljivanja), mazi ga, ljubi i budi sretna ako je to naznaka kraja, onda bar znas da se taj predivni period zavrsava na njegovu inicijativu, bez suza, varanja i sl.
Rastu :srca
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la ancica » 02 pro 2008, 13:50

Joj, dudlic, ako ti tako sam od sebe prestane nemas pojma koliko si sretna
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Stefanova_mama » 02 pro 2008, 13:56

Dudley lep je to staz, nemoj se sekirati.

Ne moras odvajati spavanje od sikenja, i S. i M. su jako dobro znali da od tate nece dobiti siku i uspavljivali se drugacije kad sam ja morala negde. A nakon sto je S. prestao da siki (do zadnjeg dana se uspavljivao na siki), mi bismo se zagrlili i bez problema zaspali.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la VIPmama » 02 pro 2008, 13:59

I ja bih ga pustila, ako mu je dosta, bezbolno će prestati, a gdje ćeš ljepše :xsnjesko
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Dudley » 02 pro 2008, 15:59

Uh, cure hvala na toplim riječima, oči su mi se zasuzile, stvarno :srca

Ma ne znam ni ja zašto sam htjela da se uspavljujemo bez cike. Stalno nešto slušam da je to bolje, odvojiti dojenje od spavanja...nemam pojma. Ali stvarno nije bilo ni stresno ni ružno za njega, malo se bunio, prvu i drugu noć, treću je već sam pustio ciku i vrtio se po jastucima (to inače jako voli).
SM, nismo još to ni pokušavali, a i naš tata nije baš neko oličenje strpljivosti, ne znam kako bi to prošlo.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Stefanova_mama » 02 pro 2008, 19:16

Kod nas je palilo da ih tata stavi na rame (naslone glavicu) i on im peva (becarce :lol ) i pomalo seta ili se cuca na lopti ispred kompjutera i ocas bi zaspivali.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 02 pro 2008, 19:22

Dudley je napisao/la:Stalno nešto slušam da je to bolje, odvojiti dojenje od spavanja...nemam pojma.

I ja sam ovo slusala i izbezumljivalo me, kao ja stetim mom detetu i njegovoj nezavisnosti, vezujuci ga za sebe i uspavljujuci ga na siki. I svako (do moje mame) mi je nesto dobacio, kao to nikako ne valja (sve vrteci glavom), sta ce on kad krene na fakultet, kako ce zaspati (karikiram).

Iz cele kalkulacije su ispustili vremensku komponentu. Dok siki to je najmanje doba, tad mu je najlepse i jedino prirodno da zaspi na siki. Kad prestane da siki, naci ce sledecu alternativu (svi nadju, jer svi spavaju), a i mi cemo im u tome pomoci i postepeno ce doci do te hvaljene samostalnosti, a bice i veci i odrasliji, pa sve shodno uzrastu.

Ali nemoj se sekirati, htela si mu samo najbolje, a mozda je i bio spreman, pa ovo samo konkretizovalo stvar. :mah
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la eli » 02 pro 2008, 19:33

Stalno nešto slušam da je to bolje, odvojiti dojenje od spavanja...nemam pojma.

to je zbog mita da se djeca koja se ne uspavljuju dojenjem ni po noći ne bude tražiti sisu. naravno, kao i u svemu, i u ovome ima različitih kombinacija. neka se djeca uspavljuju na sisi, ali uopće ne bude po noći, druga niti ne sisaju, ali imaju više buđenja...

osobno, lakše mi je bilo u 20 min uspavati dijete na sisi nego sat vremena pričati priče i tako par godina.

dudley, bit će kako mali šef kaže i to je najbolje. a ne mora značiti da će prestati tako brzo. može on još godinu dana biti na jednom simboličnom podoju dnevno. nikad ne znaš.
eli
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 06 pro 2008, 17:29

Da se nadovezem, moj se malisa preko dana i navecer nikad ne uspavljuje na sisi, al zato se nocu budi i budi i onda ne pomaze nista do sisanja. :roll:
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.