Sada je: 26 srp 2026, 11:25.

ne cica zdušno kao do sada

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

ne cica zdušno kao do sada

PostPostao/la čičilolobela » 02 kol 2009, 13:48

iskusne mame, molim za savjet!!
moja cura će za 10 dana napuniti 5 mjeseci. Isključivo je dojena i ne prihvaća niti izdojeno mlijeko u bočici, a kamoli adaptirano.

Do sada nam je dojenje super išlo (svaka dva sata) a po noći svaka 3-4.

No, ja sam prošli mjesec 8.7. dobila prvu mengu nakon poroda i imala sam je jako obilno 4 dana (do sada nikad tako lijevajuću) i onda još par dana onako normalno. nikakvu promjenu u dojenju nisam tada skužila.

No, evo menga mi se ponovno bliži (nadam se ne tako jaka ko prošla) i moja cura ne jede zdušno. Jede ona, ali koliko mi se čini samo toliko da se najede. Ne prihvaća cicu rado kao do sada i treba joj puno vremena da počne vući i gutati, a do tada ju povuče, pljune, okrene glavu, opet povuče... i tako ukrug nekoliko puta dok ne počne po pravu jesti.

Primjetila sam da i priča na cici, tj. negoduje, kao da se svađa sa njom.
Inače prije noćnog spavanja jede od 7-9 i do 4 puta i zaspe, večeras samo dva puta i to jedva.

Povezujem to sa dolaskom menge, no da li je to zaista to.

ako je koliko to traje i zašto se to nije pojavilo i prošli mjesec?

I još jedno pitanje, dešava mi se da mi curka neće cicu koju joj dajem nego kad ju nakon nekoliko pokušaja cicanja prebacim na drugu, sve postane ok i cura se najede. U čem je kvaka???

Ajd pomozite mi jer sam već poluluda, pokušavam ju prokužit i ne ide mi. Inače je zadovoljna, smije se, sve 5.
čičilolobela
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: ne cica zdušno kao do sada

PostPostao/la Stefanova_mama » 02 kol 2009, 16:23

Meni se pre menstruacije smanji proizvodnja (jedno tri dana pre) i onda bi obojica sikili vise i cesce (tek kasnije sam shvatila da su tako navlacili mleko da se pravi), ali dok su bili manji (od 6 meseci do godine dana) malo panicno i uznemireno, vec nakon prvog dana mece kolicina mleka se vracala na svoje i panika je prestajala.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la sany » 02 kol 2009, 16:27

čičilolobela je napisao/la:Inače je zadovoljna, smije se, sve 5.

ovo je najvaznije :)
a zbog menstr. mlijeko moze malo promijeniti okus, nekim bebama ni malo ne smeta, ali nekima da (mozda tek sad)
ona je skoro 5 mjeseci moguce i da su krenuli zubici pa je nervozna
ovo da zeli drugu siku, ili je ovu ispraznila, mada se mozda ne cini, ili ako stalno trazi jednu te istu (lijevu ili desnu) mozda joj je ta draza, neke bebe su cijeli dojeci staz odradile na jednoj koja im je bila draza
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la mamamalelucije » 02 kol 2009, 17:11

potpisujem prethodni post, samo bi nadodala da je moguće da i vručina od ovih dana utječe na nju
mamamalelucije
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellatrix » 02 kol 2009, 17:49

I meni se čini da je to neka prolazna a faza. Ne sjećam se da se kada smo mi cicali nešto promijenilo dolaskom menge :dunno
Ako normalno spava, sretna je i ne plače više nego obično mislim da nemaš razloga za brigu
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la Diami » 02 kol 2009, 20:28

Osim toga raste i upoznaje sve više svijet oko sebe i sve joj postaje zanimljivije. Pa ako se poklopi neki od već spomenutih razloga s time, lako joj odvuće pažnju. Da li ti mirnije doji ako ste u pumračnoj prostoriji? Meni Karlo recimo trenutno najbolje doji u skoro skroz mračnoj spavaćoj sobi, svuda drugdje primi, par gutljaja, pusti, a kad smo vani doji više od par gutljaja samo ako je jako, jako gladan ili žedan. Karlo više voli lijevu dojku, al držim još donekle količinu na desnoj tako da doji nju u istom položaju kako inače leži kad cica lijevu.

Bitno da je zadovoljna, sretna, da ima ok popišane pelene (svijetla mokraća je znak dobre hidracije)!
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.