O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
20 tra 2004, 15:06
Domagoj danas ima mjesec dana, nije do sad jos nista probao osim mog mlijeka i sab simplex kapi (od jucer, zbog grceva), ali vec cetiri dana nema stolicu. Piski puno, tj normalno. Na cici je po danu cesto, a po noci uglavnom na veci razmak (oko 4 sata u prosjeku). Dost ga muce grcici i cim ga maknem od cice pocne se crveniti, skupljati nozice i plakati. Nosanje pomaze, a spava po danu samo na meni ili eventualno u setnji ili autu.<
>Sutra idemo na prvi pregled. <
>Sto da si mislim o tom izostanku stolice? Znam da je i Hrvoju izostajala po par dana ali kad je imao negdje vec tri-cetiri mjeseca, ne ovako rano. Hrvoje, 16.01.2002.<
>Domagoj, 20.3.2004.<i>Edited by: Biibii at: 20/4/04 15:07<
></i>
20 tra 2004, 15:59
Ako se ne varam, normalno je da bebe imaju stolicu nakon svakog podoja a normalno je da je nemaju i do sedam dana. <
> za Domagoja! <
>Nadja 21/08/2002<i></i>
20 tra 2004, 19:47
ne
ini.... sve je ok i sasvim je normalno da beba na majcinu mlijeku po nekoliko dana nema stolicu... moja Mia je imala pauze i po pet,sest, cak sedam dana... fora je u tome da iskoristi sve iz tvog mlijeka, ak se do
o sjecam <
><
>LJUBI BEBACA <
>Dino 12.05.97.Mia 01.09.03.<i></i>
20 tra 2004, 20:19
Karla nije kakala po 10 dana, a Viktor iza svakog podoja dakle - Normalno je Mame&Bebe - Početna stranica<i></i>
20 tra 2004, 21:47
Ne zelim te plasiti, normalno je da beba nema svaki dan stolicu, pa cak da je nema i do 10 dana ako je iskljucivo na prsima, ali prvih 6 tjedana beba mora imati stolicu svaki dan.<
>Mislim da kod vas ne bi trebalo biti problematicno, jer ste vi vec blizu 6. tjedna, ali ja bih na tvom mjestu ipak pitala pedijatra za misljenje. Sara 29.08.2001. i Antonio 29.09.2003.<i></i>
20 tra 2004, 23:19
Bibs, postoji ta granica od 6 tjedana, al vi ste joj blizu... <
>Ako ti Domagoj djeluje OK, ako napreduje i vidis da dobiva na tezini - vjerojatno je sve OK i ne moras se previse
inuti.<
>Ono sto moze biti (a to nije nis alarmantno, nego sam o
ati paznju i reagiraj ako treba) - da ti u podoju ne dodje dovoljno do tzv. drugog tj. masnijeg mlijeka, pa se zapravo napuni zelucic vise sa ovim prvim, vodenastijim mlijekom. Pazi da ga tijekom dana unutar nekih 3 sata dojis na istoj strani (osim ako stvaaaaaaaaarno i sama ne skuzis da ti je dojka prazna, onda naravno presaltaj). Uglavnom, pazi da ti ful isprazni dojku, da budes sigurna da je dobio ovo masno mlijeko.<
>Sretno! iz vatre i pepela, iz krvi i suza...text <i></i>
21 tra 2004, 09:13
Nemoj
inut a poslušaj patkicu - nas je ovaj njen savjet spasio.<
>Patkice , <
>Moj ti je savjet da ga češće dok doji digneš da podrigne.Meni je trebalo 50 dana da shvatim da nemir na prsima, a i kasnije nije zbog nedostatka mlijeka (nisam jednom otplakala misleći da nemam mlijeka ) nego mi je malena jako halapljiva i naguta se zraka pa joj jednostavno nije dovoljno to što podrigne na kraju podoja. <i></i>
21 tra 2004, 09:14
Bibs meni je pedijatar rekao da do 6 mjeseci ne dajem ništa osim mog mlijeka i tako sam i radila, da bi onda već sa 5 i pol on bio bez stolice tjedan dana. Onda sam zvala pedijatra i rekao mi je da se to zove potpuna prerada majčinog mlijeka, tako da sam mu onda počela polako uvoditi dohranu, ali mislim da da je kod tebe apsolutno prerano za dohranu, jer ako je beba zadovoljna i napreduje, nemoj se previše
inuti. Jedino stvarno pazi baš kako su cure napisale da dobije ono zadnje, masnije mlijeko jer ti je ono prvo vodenije i za žeđ, a ono zadnje ga zasiti, tako da nastoj da ti isprazni jednu stranu do kraja. Ustraj i nemoj odustati, bit će sve u redu. Osim toga ima perioda kad ga moraš non stop stavljati na prsa, onda traži malo rjeđe, onda bi opet bio non stop uštekan(kak ja to velim) al sve je to normalno. <i></i>
21 tra 2004, 09:35
Ja sam imala paniku jednom kad Ajna nije imala 10 dana stolicu (iskljucivo je bila na mom mlijeku) i to mozda u prvom ili drugom mjesecu vise se i ne sjecam. Dr. mi je rekao da je to "normalno" i stvarno je sve bilo ok. Ajna 05.01.2002.<
>beba 31.08.2004.<i></i>
21 tra 2004, 15:08
Moj Kreso ( 27. ce imati tri mjeseca) isto tako nema stolicu pa cak i deset dana, to je sve O.K. ako beba napreduje i nema nekih drugih problema. Kazes da ces kod pedijatra pa se mozes dodtno posavjetovati. Inace kad se pokaki Kresi je stolica vodenasta znaci nije tvrda pa da ga muci. <
>Sretno na prvom pregledu.<
><
> <i></i>
21 tra 2004, 21:45
Evo, Patkica je sve super napisala, ja samo 13.6.2001<i></i>
22 tra 2004, 10:13
Drage cure i Patkice - hvala vam puno na ovim informacijama! Moram reci da je stvarno u pitanju ovo sto je navela Patkica, a isto tako pohvaliti Rodin podforum o dojenju jer tamo fakat sve pise, cure su si doista dale truda. Puno ste mi pomogli jer mi je vec bio Nan1 na pameti... uglavnom, odjednom sam skuzila sto to znaci "praaazna" cica jer to je zaista nesto sto ne mozes da ne skuzis. Isto tako sam skuzila da mi nikad do sad nisu dojke bile nakon dojenja zaista prazne. (Mislim, nisu nikad do zadnje kapljice prazne, znam to, ali velika je razlika izmedju onog sto smo prije radili i ovog sad.) <
>Isti dan kad sam dojila po ovim savjetima, dobio je stolicu, i to ne jednu nego tri obilate. Sljedeci dan isli smo na pregled - ukupno 700gr i 4cm. (Da se nije tako pokakao, i jos taj dan ujutro dvaput, bio bi i tezi.. ).<
>Tako da mislim da je sad sve u redu. Doktorica je zadovoljna osim sto je jos zut. Kad ce ta zutica prestati???<
><
>Ono sto me jos
ine u vezi dojenja je to sto mi se cesto navecer desi da su mi obje dojke ispraznjene, a Domagoj se ljuti i jos bi papao. Kako da si to protumacim a da ne mislim kako navecer nemam dosta mlijeka i kako mi opet ne bi Nan1 pao na pamet? <
><
>Tjesi me to sto nakon dvosatnog cicanja uvecer ipak zaspi i onda dosta duze spava nego obicno - po 4 sata.<
>A muci me to sto se u isto to vrijeme ne mogu posvetiti Hrvoju kojeg eto vidim samo navecer, kad on i tata dodju s posla... <
><
> Hrvoje, 16.01.2002.<
>Domagoj, 20.3.2004.<i></i>
22 tra 2004, 14:31
Quote:A muci me to sto se u isto to vrijeme ne mogu posvetiti Hrvoju kojeg eto vidim samo navecer, kad on i tata dodju s posla... <
><
>S ovim ti na zalost ne mogu pomoci. Em se bojim da nema rjesenja, em ja jos uvijek imam samo jedno dijete pa ne znam kaj bi ti iz iskustva rekla... <
><
>A sto se dojenja tice, jako mi je drago sto je situacija bolja i sto si i sama skuzila u cemu je stvar Ma
avo mama i Domagoj!!!<
>A ti sad lijepo zaboravi Nan i opusti se (kolko mozes naravno).<
>Navecer su bebice i inace cesto nervoznije i zahtjevnije, a tai kolko mozes, pusti ga na dojci, on ce si izvuc kolko mu treba i uostalom tebe natjerat ako mu treba da proizvedes vise mlijeka. Ne moras se bojati za mlijeko... normalno je da si "iscjedjena" navecer, zato se tijelo po
ine skup s prirodom - najvise i najbolje se mlijeko proizvodi upravo nocu. Pa ako ti oce papat nocu .- slobodno ga stavi na dojku, to ce samo pomoci za bolju produkciju!<
><
>I cestitam 700 grama je lijepi rezultat! iz vatre i pepela, iz krvi i suza...text <i></i>
22 tra 2004, 15:37
Quote:Ono sto me jos
ine u vezi dojenja je to sto mi se cesto navecer desi da su mi obje dojke ispraznjene, a Domagoj se ljuti i jos bi papao. tako sam i ja s Mijom imala frku..... dogodilo se nekoliko puta da je ona navecer zaspala gladna jer nije bilo mlijeka, doslovno ga nije bilo..... sto mi je pomoglo: izdajanje (makar par kapi), cesce stavljanje na prsa, puno tekucine i naravo odmor..... stanje se popravljalo za dan-dva...... znam kako se osjecas, i sama sam nekoliko puta u trgovini uzela hipp u kosaru i poslije ga vratila natrag na policu....... vi se jos prilagodjavate, ponuda-potraznja se jos nisu ustalile, ali bit ce sve o.k. ....... evo Mia je 8 mj. i ponekad se dogodi da cesce trazi dojku, sljedeceg dana joj bas nije interesantna, a ja ne znam sta cu jer su dojke prepune mlijeka........ vidis, stvarno je to sve fascinantno <
>Dino 12.05.97.Mia 01.09.03.<i></i>
24 tra 2004, 14:06
Quote:Doktorica je zadovoljna osim sto je jos zut. Kad ce ta zutica prestati???<
>Meni je jedno dijete bilo zuckasto 2 mjeseca, a kada se rodilo nije imao zuticu. Mislim nije imao dijagnozu zutica i nikada nije bio u inkubatoru. Do
o je jeo i napredovao, a doktorica se zbog njegove boje nije
inula. I imala je pravo. Ne sjecam se tocno koliko je vremena proslo, ali zutilo je nestalo samo od sebe. <i></i>
25 tra 2004, 13:03
Quote:Meni je jedno dijete bilo zuckasto 2 mjeseca, a kada se rodilo nije imao zuticu<
>Potpisujem iskustvo <
>Što se stolice tiče, slažem se da je normalno i nakon svakog podoja, kao i nakon tjedan dana. Tj. ne- za
injavaljuće. Druga je stvar ako se muči jer ga gnjavi, a ne može kakati... Možda te kapi za olakšavanje grčeva dodatno kompliciraju stvar I mi smo Raulu u početku davali taj simplex, no nije bilo nikakvih promjena (ista koma i bed i plakanje i neprestano cicanje i ja skoro kompletnih prvih šest mjeseci) a raul je normalno rastao pa sam stisla zube. Doduše, on je imao problema sa obiljem vjetrova, a kakao je kao urica.<
>Premali je i mislim da treba ostavit da stvari idu svojim tokom, crijevima treba vremena da uđu u mot <
> Mislim da nemaš razloga za
igu. To je faza koju svako dijete prolazi na svoj način. Ne sumnjam da i sama imaš šleper iskustva RAUL 17/10/02. & MAMA S PIERCINGOM MAALIM<
><i></i>
25 tra 2004, 22:37
Klara je dobila fiziološku žuticu drugi dan nakon poroda liječena je fototerapijom i 10-ti dan smo išli doma.bila je još žuta i to se žutilo zadržalo još nekih mjesec do mjesec i pol.<
>No žutica se može pojaviti i kod dojene djece zbog velike količine masnih kiselina.bezopasna je no ipak ju treba kontrolirati.stoga ako je pedijatar rekao da je ok onda ne
ini.Kod neke djece ona može biti jako izražena onda se preporuča neko vrijeme izdajati i zagrijati mlijeko do 70 stupnjeva i onda ohlađeno dati no to je opet po savjetu pedijatra.<
>Što se stolice tiče kod nas je bila svaki dan i to kod svakog o
oka znači 7 do čak 8 puta a i još sad još dosta često kaka iakoveć jede dogranu.To je individualno i kod dojene djece je sve normalno.<
>može pomoći ako mama pije magnezij,probaj Magnezij 300 šumeće ili Donat vodu. <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>