O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
03 lip 2006, 12:34
Jučer sam razgovarala sa svojim zubarom,i iznenadila sam se kad mi je rekao da mamama najviše zubi odlaze kad doje,a ne u trudnoči kako se misli.Rekao je da svakako treba uzimati dodatne preparate,ne vitamine,nego kalcij,e sad se nemogu sjetiti što je sve na
ojao.Da nebudem mama ,što se tiče zubi jel netko nešto uzimao po tom pitanju? <i></i>
03 lip 2006, 13:10
JA I DALJE PIJEM PRENATAL I PAZIM DA UNOSIM DOVOLJNO MLIJEČNIH PROIZVODA! <
><
><
><
><
><
><i></i>
03 lip 2006, 13:21
nije istina. zalihe kalcija sa prvo troše iz kosti, pa tek kod uznapredovale osteoporoze iz zubiju.<
>na fit mama prije nekih godinu dana baš se dosta raspravljalo o tome. <i></i>
03 lip 2006, 13:27
p221.ezboard.com/fmameibebefrm36.showMessage?topicID=492.topic<
>našla sam <i></i>
06 lip 2006, 17:01
Ja isto pijem prenatal i trosim fluonatril koji mi je zakon za zube! <
><
><i></i>
06 lip 2006, 22:52
lucy, što je to fluornatril? tabletice ili fluor za premazivanje zubiju. ako je za premazivanje, onda je pametna stvar, ako se guta baš i ne. ne kužim se previše, ali u mnogim zemljama, kao što je švica, čak su za
anili fluor u žvakačama. kao ga se jede, on dugoročno uništava kosti i pogoduje nastanku osteoporoze, a u caklinu se ionako ne može ugraditi (što se ugradi prije rođenja, to ostaje). <i></i>
07 lip 2006, 10:34
Fluonatril su jako male tabletice (1 mg - 250 kom) koje se ne zvacu nego se polagano otapaju u ustima. Meni ih je preporucio zubar (za vrijeme trudnoce) i super su mi jer primjecujem da mi se stanje zuba vidno popravilo! <
><
><i></i>
07 lip 2006, 10:36
mućkaju se po ustima bez gutanja? ako je tako onda ok. <i></i>
07 lip 2006, 11:03
Da, bez gutanja. Valjda upravo iz razloga koji si ti navela. <
><
><i></i>
07 lip 2006, 15:43
Lucy i ja sam taj fluonatril koristila godinu dana. Dao mi ginić na prvoj kontroli. Jedino što me peklo u želucu poslije njega. <i></i>
08 lip 2006, 02:12
Fluorid je jedan od naj opakijih otrova(bojnih otrova) koji je za
anjen u puno zemalja, u americi nisu znali sta bi s njim pa su poceli fluoridirat svu pitku vodu i to je velika afera nastala. Dokazano je da zubima nista ne pomaze a talozi se u organizmu bez veze. Otrov <
>Nemojte to uzimat. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
08 lip 2006, 10:34
Daj Rita nemoj me plasit Ja vec 2g. uzimam te tabletice i nikad nisam imala nikakve nuspojave. Ne kuzim zakaj onda stomatolozi i ginekolozi preporucuju trudnicama i dojiljama uzimanje floura ako je to tako stetno, a osim toga postoje i jako, jako male tabletice od 0,25 mg koje mogu trositi i mala djeca <
><
><i></i>
08 lip 2006, 10:42
bar pazi da ih ne cuclaš.<
>Quote:nikad nisam imala nikakve nuspojave<
>nije stvar u nuspojavama, već o dugoročnoj šteti za kosti.<
>Quote:zakaj onda stomatolozi i ginekolozi preporucuju trudnicama i dojiljama uzimanje floura <
>kako koji. neki ginekolozi preporučaju indukciju poroda čim beba dođe na 4kg, drugi unaprijed dogovorenu epiduralnu, naki pedijatri preporučuju dojenom djetetu uvoditi sokove sa 4 mj...<
>neki se liječnici stalno educiraju, drugi znaju ono što su naučili na faksu, iz knjige štampane 1966. <i></i>
08 lip 2006, 10:58
Upravo tako, jedni kazu jedno, drugi drugo, a ti izaberi kome ces vjerovati <
><
><i></i>