prenosim sa trudnoce
E da evo i mene ponovo
Elma i ja smo u ponedeljak poslije pregleda otisle u bolnicu i tamo i ostale.
Danas smo dosle kuci.
Moje mlijeko nije dovoljno (ja koja sam sa Lejlom mogla jos 2 dojiti) a sada nema dovoljno i gotovo.
Elma ojede i onda urlice i drzim je na cici al ne zna da povuce to jeste nije imala snage jer je to zutilo savladalo.
Odemo na vaganje kilaza ista poslije 5 dana. Nije gubila ali se nije ni debljala.
Odatle nas posalju u bolnicu i tamo cim smo dosli dosao je doktor i odmah rekao da joj se stavi sonda na koju ce se hraniti.
Prvo da podoji obje moje sike i onda da ispumpam.
I sve bi to bilo super da sam ja imala sta ispumpati.
stavimo je na vagu prije podojai onda poslije podoja i pojela samo 24 grama.
Onda se prikljucim na izdajalicu po 10 minuta svaka cica i izvucem 10 mililitara.
Jel vi znate kako sam se jadno osjecala kad vidim tih 10 ml u onolikoj flasici.
I tako pojede tih 34 mililitra ionda joj naprave jos 50 i direktno preko sonde u zeludac i djete mirno zaspe i vidi se na njoj da je zadovoljna.
Sondu su skinuli 2 dan i onda su mi rekli samo da dojim, da je vazem prije i poslije ako hocu da ispumpam pa da joj dam na flasicu.
E posto su moje bradavice bile sasvim oguljene ja sam odustala od ispumpavanja.
Ponudim maloj obje sike da popapa sto ima izvazem i ostatak dohrana.
Dobila je za 5 dana nkih 200 grama sto je dovoljno.
Danas smo stigle kuci i kupila sam dohranu i flasicu i sad idemo isto kao i u bolnici. Prvo opapa sto ima u cicama i onda dohrana onoliko koliko zeli da pojede.
Ukupno bi trebala da jede izmedju 80 i 100 grama.
Ja se ne zelim uopste opterecivati sa dojenjem. Ako bude nadoslo mlijeko i dojicu je ako ne onda idemo ovako pola pola i gotovo.
Kad je vidim kako spava i kako je mirna i nista je ne boli, kad se najede, iskreno receno sasvim mi je svejedno sta jede samo neka je sita.
Da ne dodje do zabune ja bih i dalje voljela da mlijeko nadodje i trudicu se da do toga i dodje ali ne zelim sebe mrcvariti ako ga ne bude
Sad pitam
da li je pametno investirati u pumpu koja kosta oko 70 eura
Da li je bolje svaki obrok prvo ponuditi sisu pa onda adaptirano
Koliko ja vidim Elma nece, ne zna ne moze da isprazni dojku jer poslije njenog podoja ja stisnem i mlijeko ide u mlazu
Sve je ovo s brda s dola, al trenutno se tako osjecam pa mi nemojte zamjeriti.
Svi savjeti za poboljsanje mlijeka dobro dosli :juhu