Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

TERMOS BOCE ZA ADAPTIRANO

21 sij 2007, 00:53

još nemam termos bocu..namjeravam je kupiti.Imate li kakvu preporuku..Plastičnu, metalnu, a litraža??Treba mi nešto malo praktično i da to predhodno mogu iskuhati a nemam pojma gdje bi to nabavila..Pišite

21 sij 2007, 12:05

imala sam najobicniju termosicu za sw, pukla je pri iskuhavanju. Onda sam imala neku termo posudu za cuvanje topline i stvarno je drzala, a onda je pukla, valjda je bila prevruca voda koju sam frknula unutra.
Sad sam nabavila aventovu torbu, kao termo torba, al nisam bas najsretnija, jednom je nakon dva sata bila ledena voda u flasici unutra.
One termo flase u koje stavis flasice s vec vrelom vodom meni su se redom pokazale kao cisto bacanje novca.
Mozda cure imaju drukcija iskustva, i mene bi zanimalo sto uopce drzi tu vrelu vodu :svadja
Jedino sto mi stvarno zlata vrijedi za po doma je onaj grijac vode kojiu par minuta prokuha vodu.

21 sij 2007, 20:57

za po doma je grijac zakon,u sekundi uzavrije voda.

Ja san imala jednu termosicu,dala mi mama,od litre,i bila je cini mi se aluminijska,drzala je ajmo rec vrelu vodu,oko dva,dva i pol sata,nakon cega bi postala voda taman za pravit mlijeko,to mi je bilo taman,jer mi duze ne bi ni trebala.
Onda sam imala onu aventovu kao torbicu za bocu,nula bodova,voda se ohladila od doma do rive :svadja ,termo torba isto nista posebno,nosila je kratko,i odustala.

Ova termosica moja nije bila najjeftinijia,ali nti zadnji krik mode,cini mi se da je kostala do 200kuna max.

21 sij 2007, 22:32

doma najobičnija termosica.
za po vani sam imala malu šik aluminijsku zapremine 3 dl.
imala sam i onu termo torbicu za bocu iz dm-a. ta mi je držala uvijek koliko mi je trebalo :dunno

21 sij 2007, 23:14

ako ces imati termosicu ne trebaju ti one termos torbe.
Najbolje ti je nositi toplu vodu i muckati na licu mjesta.
Ja sam kupila neku sasvim obicnu,manje zapremine (taman za torbu) i drzala je full dugo. U Merkuru sam nasla neke sarene za cca 35 kn.

22 sij 2007, 20:24

Mi isto imamo neku malu od 3,5 dcl i ta nam je taman kad idemo negdje na kraće i stane mi u torbu, ali kad idemo na duže uvijek nosim i jednu veću od 7,5 dcl da se slučajno nađe.
Ja imam fobiju od toga da će mi se proliti voda, prosuti prah i slično pa uvijek imam rezervnu torbu u autu sa hranom, odjećom itd. :roll:

23 sij 2007, 11:31

ja nisam ekspert u dohrani adaptiranim mlijekom ,ali sam negdje na forumu procitala da nije dobro smuckati hrani i drzati je toplom u toj termosici, radi bakterija kojima temperatura od 37 stupnjeva pogoduje da se razmnozavaju.
Ja prokuham vodu i malo je ohladim onda naspem u termosicu koja drzi 8 sati istu temperaturu to samo za noc.

23 sij 2007, 13:54

Da, u termosici držim samo prokuhanu vodu, a prah u čistoj suhoj bočici ili u dozatoru iz DM-a i onda to smučkam kad mi treba.
Nikada nisam čuvala smučkano adaptirano mlijeko dulje od 30 minuta, ljeti ni toliko.

23 sij 2007, 15:33

pa mislim da nitko od nas nije drzao gotovo mlijeko u termosici, da je rijec o vodi :dunno

23 sij 2007, 17:34

naravno da sam mislila na vodu,nije valjda doslo do nesporazuma,prah sam drzala u dozatoru,vodu u termosici :cool

23 sij 2007, 19:55

ja imam Chicovu termosicu u koju ide bočica savrelom vodom, meni drži toplinu satima :dunno , ali prije nego stavim bočicu, zagrijem termosicu vrućom vodom ;-)
obično u bočici imam vrelu vodu za 1,5 obrok a za prvi
- znači nakon nekih 3-4 sata uglavnom moram rashladiti pola-pola sa hladnom vodom i onda mi još ostane vruće vode koja se taman rashladi na potrebnu toplinu za naredna 3 sada, s tim da čim si istresem prvi dio vode, odmah vraćam bocu i zatvaram termosicu, a i u međuvremenu mi ja zaklopljena, jer kad se ohlade stijenke termosice, ona više ne čuva toplinu nego hladi

12 vel 2007, 23:37

U Kiki kupila termosicu koja odlično drži toplinu satima,čak i previše..od inoksa,jako praktičan čep,ima manja i veća..oko 60,70,80 kn,nisam više sigurna :dunno

27 ožu 2007, 09:06

Ja sam dobila na poklon termosicu i jako je super. Aluminijska i zadržava toplinu( vode) 3-4 sata.
A kupila sam termos bocu u DM-u,i dobila Aventovu na poklon i nisam zadovoljna.Uopće ne zadržavaju toplinu.

27 ožu 2007, 14:01

Ja vodu drzim u obicnoj alu termosici, drzi mi toplo za noc taman. A na poklon sam dobila od Bebe comforta termo torbu, steta novaca na to bacenih niti do grada nije drzala toplo (cca 25 minuta imam od stana do grada). :dunno

29 ožu 2007, 23:49

Ove od inoxa (ili aluminija) su zakon. Ima ih u emmezeti, kapaciteta nekoliko do litre (mi imali od 7,5deci) i drzi vrelu vodu 8 sati sigurno. Ispitano i testirano.
Ne mogu se razbiti jer je i unutrasnja posuda inox a kostaju do 100 kuna.
Preporucam... :mah

Re: TERMOS BOCE ZA ADAPTIRANO

17 stu 2010, 18:07

Stara tema, ali da se i ja nadovežem... Kupila sam najobičniju termos bosu od 1L, nekih 30 kn, izvana plastična i odlično mi zadržava toplu vodu, cijelu noć ili dok ju ne potrošim... S tim da u posebnoj bočici imam hladnu vodu (naravno prokuhanu) s kojom rashlađujem. :loce
Odgovori