Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

dojenje i gripa

08 vel 2007, 16:05

Dakle, mame dojilice imam jedno pitanje za vas. Moj stariji sin pokupio je neki virusić, bio je bolestan par dana i još je, ja sam se zarazila od njega i sada i ja bolujem. Dojim svoje blizance od mjesec dana i pitala sam liječnicu da li se oni mogu zaraziti od mene i ona je rekal da ne, sve dok dojim , što je i logično budući da im dajem antitijela, međutim dal li su se oni mogli zaraziti od starijeg sina i prije nego sam ja bila zaražena, budući da su bili u kontaktu???? Iako da jesu već bi bili bolesni, ili možda i ne. Ne znam, što vi mislite o tome? Predobro mi to izgleda da ako doje da ne mogu dobiti nikakvu boleštinu, da je tako onda ih ne bi toliko pazili i mazili :dunno

08 vel 2007, 16:28

nije baš tako. oni se mogu zaraziti i to kapljično (u zraku ili preko ruku), a tvoja antitijela, jer će tvoje tijelo ipak bolje reagirati na virozu od njihovog, im pomažu da bolest bude slabijeg intenziteta i brže prođe.
često peri ruke i pazi da ih braco ne ljubi.

10 vel 2007, 07:40

Ako i dobe nesto bit ce puno lakse zbog dojenja. Evo Zoe mi je vec drugi put u dva mjeseca dobila neku zelucanu virozu(prvi put rota virus) i ovaj put smo i muz i ja dobili a Ana nista, oba puta je prosla bez problema. Nisam bas mogla puno paziti da se ne zarazi.
Odgovori