Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

bianca -bijela kava

13 sij 2008, 21:32

smiju li djeca biancu tj bijelu kavu. mislim dakle na ovu od cikorije franckovu ?
pise na njoj kao zdrava hrana, no nigdje ne pise jel za djecu. nekad mi se cini da je pisalo da nema kofeina i da je zdrava no jeli za djecu il je ipak bolji kakao?

13 sij 2008, 21:53

mogu. mislim da je bianca od ječma, ne od cikorije. što se tiče zdrave hrane, ne vidim zašto bi bila zdrava, iako nije nezdrava.

13 sij 2008, 22:23

imas pravo, jecam, slad , cikorija i raz. s time da je cikorije 7 -10 posto a ja zapamtila ono ceg je najmanje. kaj ja znam zakaj je zdravo, pise da pogoduje razvoju zdrave mikroflore u crijevima :dunno

13 sij 2008, 22:43

to smo mi pili ko djeca, ali mislim da smo bili nesto stariji, jedno 7, 8 godina.

14 sij 2008, 01:35

moje piju malzkaffe od alnature - dakle, nadomjestak za kavu od ječma. nema kofeina. starija je pila i domaću kavovinu i instant biancu.
draže mi je to nego zaslađeni kako napitci

15 sij 2008, 10:41

Ja se isto sjecam da smo pili tu kavu zvali smo ju franck i knaip i kupila sam ju nedavno ali nije mi tako fina! I ona u bolnici mi je jako fina ali ja ne znam napraviti! Dali netko zna kako rade u bolnici?
Malom ne dajem i mislim da necu dok ne bude veci 6-7 god. Ne dajem mu ni kakao eventualno popije jednom mjesecno onaj monte napitak.
Dobri andjeo jel te pitaju da bi pili kavu? Koliko su stari?

15 sij 2008, 10:52

LiKmama je napisao/la:to smo mi pili ko djeca, ali mislim da smo bili nesto stariji, jedno 7, 8 godina.

i mi. i ja sam to obozavala. slistila bih svako jutro pola litre toga. da mi je sad...

15 sij 2008, 11:51

TanjaMT jel ju i ti praviš? Kako? Meni uvijek bude jača nego bolnička i bude kao soc!?

15 sij 2008, 11:55

bambolina je napisao/la:TanjaMT jel ju i ti praviš? Kako? Meni uvijek bude jača nego bolnička i bude kao soc!?

ne. to sam pila kad sam bila mala :mrgreen:
ne znam kako je mama pravila, al se uvijek moralo cekat da se "slegne"

15 sij 2008, 11:59

Svejdeno hvala!

15 sij 2008, 14:32

Divka se kuha, a Bianka je instant - nema cekanja da se slegne :)

15 sij 2008, 15:21

Znaci da sam krivo kupila! Kad budem isla u ducan kupit cu tu Biancu.
meni je to jakoooo fino! Ali nikako da napravim kako treba ali je ocito bio problem taj sto sam kupila krivu stvar.

15 sij 2008, 18:46

ako je za mikorofloru,meni to treba ,smijem li dati 26mjesecnjaku?

Moji od kakaa,imaju tvrdu stolicu tako je to u svakom slucaju dobra opcija

16 sij 2008, 01:25

ako ti jede ječam, ne vidim zašto ne bi pio napitak od prženog ječma.

Cijelo zrno ječma, prženo i samljeveno, s dodatkom cikorije, može zamijeniti kavu. Ječmena kava pomiješana s mlijekom (bijela kava) izvrstan je i hranjiv napitak za djecu i starije ljude, bez kofeina.

16 sij 2008, 12:59

Moji to piju, povremeno... i već dugo.

Osim toga, tako malo treba te "kave" kapnuti u mlijeko, toliko da dobije okus :dunno

Mojem malcu je to neko vrijeme bio jedini način konzumacije mlijeka (sada može i samo mlijeko :up)

16 sij 2008, 15:50

Mojem malcu je to neko vrijeme bio jedini način konzumacije mlijeka (sada može i samo mlijeko )

ma daj? poceo ti je piti mlijeko? ja se s liamom vise ni ne trudim. :dunno

19 sij 2008, 20:34

A od kad smije bijela kava? Pitam jer u mlađoj jasličkoj skupini (1-2) za doručak dobivaju bijelu kavu.

19 sij 2008, 21:12

ne dobivaju običnu bijelu kavu, već tu ječmenu i ona može nakon prvog rođendana, tj. prije nego kravlje mlijeko sa kojim ju miješaju. :|

30 sij 2008, 12:06

Dobri andjeo jel te pitaju da bi pili kavu? Koliko su stari?
5 i pol godina . ne pita nego nece nis piti od mlijeka, tj ne voli ni kakao a dajem to s kozjim mlijekom koje jedino dajem zbog astme i hoce, slozim joj svako jutro 1 deci biance s 1 zlicom smedjeg secera i zbilja super i kaka od toga , a i to nam je bio problem prije. a dajem, forsam taj deci jer ona ujutro zbog bolesnog mjehura mora popiti deci neke tekucine vec u 7 ujutro dakle nataste, (mislim nije bitno nataste nego nece jest ujutro ) , a to mi je bolje od gole vodurine nataste.

30 sij 2008, 12:06

ina jel alnaturin isto instant i slaze li se s isto s cistim mlijekom ? ja biancu radim s cistim mlijekom.

Re: bianca -bijela kava

06 vel 2008, 17:21

moja cijela obitalj je navucena na bianku i sve druge varijante (yannoh, malzkafe...). mi veliki ju kombiniramo s malo nesa, a podmladak pije cistu. svi pol mlijeko, pol voda kombinacija. tak da imamo obiteljsku kavicu. skuhamo si poslije rucka, pijuckamo i cavrljamo. j je posebno odusevljen nazdravljanjem s kavom pri cemu redovito imamo nezgodacije s proljevanjem, ali veselje je preveliko da bi nas sputale te sitnice. :salica

Re: bianca -bijela kava

12 vel 2008, 15:52

DA - može i s mlijekom i s vodom
Odgovori