Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Recite mi jos jednom da je normalno...

19 ožu 2009, 12:07

Znam da je normalno kod dojenih beba, ali ne mogu da se ne brinem... :roll:

Maja nije tjedan dana kakala...
Prvih mjesec dana nekoliko puta dnevno.
Onda zadnjih 2 tjedna svakih 4 dana, pa evo sad sedmi dan da nije...
Sve sam probala - i sljive jest i gurat toplomjer u guzu i masirat trbuscic i gurat nogice na trbuh...evo sad sam cak i kamilicu pripremila i ceka tamo a ja na vagi da li da probam i to ili ne...:(

Dajte mi recite jos jednom da je to potpuno ok...

Re: Recite mi jos jednom da je normalno...

19 ožu 2009, 12:13

Normalno je potpuno. Naš je rekord 11 dana. :mrgreen:
Toplomjer ne guraj u guzu, to se nikako ne preporuča.

Pokakat će se kad se nakupi dovoljna kritična masa. Majčino mlijeko se u visokom postotku probavi i koristi u organizmu, mali dio je balast koji odlazi u stolicu. To što dijete x dana nije kakalo uopće nije zabrinjavajuće i nema razloga da te toliko opterećuje.
Kamilica također, više štete nego koristi. Ne znači da će se pokakati nakon kamilice a njome samo spireš zaštitni sloj koji majčino mlijeko formira na probavnom sustavu. Ne vidim koja je svrha.

19 ožu 2009, 12:14

normalno je.
kamilica bi je napuhnula. nemoj joj dati.

nakon masaže i vježbica je okupaj. topla voda je često okidač za pražnjenje crijeva.
i pazi na mijenjanje strana da ulovi što više masnog mlijeka. masno otvara.

19 ožu 2009, 12:23

sedmi dan? pih, pocetnica :mrgreen:

moji su bili kolekcionari po 14 dana. a onda kad je krenulo..... :shock:

19 ožu 2009, 12:46

:rolf pocetnica velis, ha?
ok, samo mi je to trebalo...
hvala curke! :hug

19 ožu 2009, 13:30

Ni moj nije kakao po 10-ak dana, nista strasno :hug

19 ožu 2009, 16:30

I ja imam jednog koji kaka otprilike svaki deseti dan. NIje da se ne brinem, stalno iščekujem kakicu, ali ne mogu ja tu ništa promijeniti.
Prvi mjesec je kakao više puta dnevno, pa se prorijedilo na 5-6 dana a sad je na desetak. Rekord nam je 13 dana. Dvanaesti dan sam pokleknula i probala s toplomjerom ali nije upalilo. Jedem suhe šljive, kompot, zobene pahuljice s jogurtom ali njega baš briga ;) Ne čini mi se da ga to muči preveć, dobro je dobijao na težini. Ovaj zadnji mjesec je malo dobio, pa me sad opet brine što ne kaka češće. Nadam se da će se s dohranom to unormaliti.
Zadnji put je kakao sedmi dan i tako me je iznenadio, nisam primjetila odmah, nisam očekivala da će tako brzo ;) kakati, jadničku se uspjela i guza zacrveniti dok sam ja skužila.

23 ožu 2009, 20:56

ja sam uvijek za moje kince rekla da su štedljivi jer znaju da su pelene skupe a majčina naknada malena :mrgreen:

24 ožu 2009, 12:01

moj je onda isti tata...taj ne zna kaj je stednja...prva dva mjeseca svaki dan 12 pelena! :lol

14 tra 2009, 18:12

evo i mene u nekakacima

trece dijete, pa svi misle da sve znam, ali opet ne znam

dakle, Slatkis je 6 dana star, doji, dosli iz rodilista u subotu, tad se pokakao i nakon toga nista. znaci vec treci dan ne kaka. patronazna kaze da je do pet dana uredu, tj. nista strasno. ona veli da joj se cini da nije gladan. on ima mokre pelene, nekad zaspe na cici, nekad podoji do kraja, ali kako kaze tajana, ne mogu a da se ne brinem zbog toga. :dunno

reciti i meni da je to normalno, ili ipak nije ?

14 tra 2009, 19:19

ljubilice, do 6 tjedana starosti bi moglo biti pokazatelj da ne dobiva dovoljno masnog mlijeka.

koliko cesto mijenjas dojku? trebalo bi paziti da sto dulje bude na istoj, eventualno raditi kompresije itd.

15 tra 2009, 10:13

Ivana može ali i ne mora, da ne prestrašimo Ljubilicu, sjeti se Maksa koji nije kakao pa je jako dobro dobio.
I danas nam nakon jedon vrijeme svakodnevnih stolica, bude po dva tri dana razmaka, a prirast super.

15 tra 2009, 10:15

sanika, ja sam tako i napisala, da bi moglo biti pokazatelj da ne dobiva dovoljno. znam za slucajeve u kojima nije bilo tako, kao kod tvojeg malca, ali znam i drukcije. nemogu joj napisati samo naprijed, sve je ok, jer znam da moze znaciti da nije. zato sam pitala za mijenjanje dojki.

15 tra 2009, 10:26

jucer sam bas strogo pazila na mijenjanje dojki, ali jos uvijek nema stolice.
on doji recimo 15 minuta, pa zaspi i spava jos 15-tak minuta pa se probudi i trazo jos ili barem za utjehu. opet ga stavim na istu dojku i sisa jos 15-tak minuta, sa slabijim intezitetom. tad radim kompresiju.

ne znam ni sama, svaka beba je drugacija, a ne mogu da me ovo ne brine. vjerojatno cu ga danas popodne odnijeti na vaganje.

Sanika, nisam pratila pricu o tvom Maksu, uputi me gdje da procitam o tome.

15 tra 2009, 11:16

normalno je da te brine, ali nemoj pretjerati s brigom. moze biti sasvim normalno, osim toga, tek se uhodavate, i dok ima mokrih pelena, to je dobar znak.

pazi kod vaganja, nece biti ista vaga kao u bolnici, i to sto izmjerite moze biti samo neki orijentir, radi se o maaaalim kolicinama. i uvijek se kao pocetna tezina gleda ona najmanja, dakle ne porodjajna i ne nuzno otpusna.

15 tra 2009, 13:52

joj Ivana, sve ja to znam oko vaganja, za sad ni ne idem, jer sam u medjuvremenu dobila mastitis i temperaturu. stavila sam kupus, nadam se da ce pomoci, do sad je uvijek pomagao
Odgovori