Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Dojenje i temperatura

23 svi 2009, 19:09

Cure trebam pomoc.
Nicim izazvana digla sam temperaturu, sada je 38,1. Ne boli me grlo ili slicno, ali me sve kosti bole i glava puca. Jos me i jedna dojka boli (kod bradavice i u blizini bradavice). Nije nepodnosljiva bol osim na pocetku dojenja.
Dali smem nesto popiti za temperaturu i glavobolju? Smem li dojiti ako temperatura ide gore? Kada je vrijeme za posjet ljecniku? (kod nas praznik pa tek u utorak je radni dan)

Re: Dojenje i temperatura

23 svi 2009, 19:13

lupocet, lekadol (neznam kako se zove kod vas, ali BILO KOJI paracetamol)
Da ti nije to od dojke (te koja te boli), probaj ju malo ugrijat prije podoja, ohladit nakon podoja i stavljat kupus na nju.
Dojit smiješ-čak štoviše-moraš, jer ako ju zaraziš nekim virusićem (ako je virus u pitanju), onda ćeš ju zarazit preko usta, nosa, kihanjem...a dojenjem ćeš samo prenijet antitijela. :dada Pazi samo da uzimaš dovoljno tekućine ako ti raste temperatura.

23 svi 2009, 19:14

Ja sam pila Paracetamol :hug
Al dok ja napisem, evo je Krumpi :)
Sve je ona lepo napisala :dada

23 svi 2009, 19:17

hvala vam cure. :kiss

23 svi 2009, 21:02

Mozes i ibuprofen 400mg ako je beba starija od 6 meseci. Najvisa temperatura sa kojom sam dojila je bila 39. Stavljaj je cesce na dojku koja te boli. :mah

23 svi 2009, 21:46

I meni izgleda kao da je od upale.
Sve ti rekoše, javi se
Ako je od dojke, moje iskustvo je da brzo padne čim počneš izvlačiti (bilo ti bilo bebač)

23 svi 2009, 23:10

popila sam daleron, temperatura za pola stepen manja. masiram tu grudvicu (koja je stvarno mala - bar mi tako izgleda). E sada bi stavila zelku. i opet pitanje. ako slucajno nije to problem, dali moze zelka nesto nastetiti?

23 svi 2009, 23:25

kupus?ne može.

24 svi 2009, 10:03

da zelka je kupus. ;)
ostalo je Krumpiric napisala.

24 svi 2009, 10:21

Kupus ti moze pomoci ako imas zastoj :dada
Ja bih ga najprije dobro oprala, umotala u tetra pelenu i malo izlupala onim cekicem za meso ili drskom od noza pa tako stavila na grudi.
Ipak, kod eventualnog zastoja ce ti najvise i najbolje pomoci Jana :)
Odgovori