O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
30 srp 2009, 08:43
ne znam kako da uopce nazovem ovaj topic, ali imamo jedan problem nedoumicu ili nesto slicno...
dakle imamo dva mjeseca i na prehipu smo, koristimo bocice new born na kojoj je duda slicna aventovoj gotovo ista....
poanta je da je do sada sve dobro islo ali u zadnjih par dana kada se trebamo hraniti nastaje palkanje i suze i nemir izgleda kao da joj hrana nije fina, ali ipak je na kraju pojede jer je valjda gladna...sada pitanje moje je dali je to moguce i sto mi je ciniti...da li da prvo probam zamjeniti dudu..pa probati nukove koje imaju drugaciji oblik...ili da joj probam ponuditi neku drugu hranu.....
inace sto se tice hrane dobro napreduje u prvom mjesecu je dobila oko kilograma s tim da smo kombinirali i dojenje, a sada za tri tjedna je dobila negdje oko 400 g jer smo bili na kontroli posto nam doc ide na GO, ali ovako tijekom dana mogu reci da je beba zadovoljna , nije gladna izmedju obroka jer i lijepo spava i bistro gleda i prati svijet oko sebe....
30 srp 2009, 09:13
ja ne bih brinula. jos.
i sjecam se te faze kod moga, kad sam ga s grcem u zelucu isla hraniti jer sam znala da nas ceka isto ovo o cemu pises - vristanje, bacakanje, plac. ali je proslo i sve se opet unormalilo. istina, on je bio stariji tada, mozda nekih 5, 6, 7 mjeseci, ne sjecam se vise.
ako je sve ok, beba je zadovoljna i ponasa se normalno, ne bih brinula i nadala bih se da ce proci.
i sigurna sam da znas i sama kako je normalno da se dobivanje na kilazi razlikuje iz mjeseca u mjesec.
ne kazem da se treba opustiti, prati je i dalje, ali nekako vjerujem da je samo faza.
30 srp 2009, 09:18
To što odbija jesti ne znači da joj nije fino. Možda joj je vruće, grintava je ili joj se jednostavno ne jede. Ako potraje, onda je to druga stvar.
30 srp 2009, 09:44
imali smo tu fazu, trajala je nekih 2, 3 mjeseca, i onda opet sve ok
30 srp 2009, 11:49
i mi smo imali tu fazu... prije kretanja zubića, čim bi skužio da ide jesti - drama.
na sreću, kako došlo tako i prošlo.
sretno
30 srp 2009, 14:03
kad sam ga s grcem u zelucu isla hraniti
ovo stoji....
dakle savjet je pratiti jos neko vrijeme....
nebih bas krenula u isprobavanje raznih hrana, jer izmedju obroka je sve ok...
10 kol 2009, 23:19
samo da obavjestim o nastavku price nije joj fino...
kenuli smo se hreniti lezecki dakle ne drzim je vec ona lezi na krevetu ili u kolicima ili ec gdje je i pojede ona super, ali i dalje je plakala i vidi se da nesto ne stima...ali nekako ne mogu riejcima bas opisati sto ( kazu intuicija) i nakon malo prosurfavanja i proucavanja i muckanja kupili smo aptamil prije dva dana i sada je u fazi preijelaznoj ali definitivno prelazimo na to...
a primjetila sam da mi se prehip tesko otapa, ostaje nesto plivati na povrsini, bocica je strasno masna...nesto mi nije bas sjelo.... < u ostalom tko kaze da i ona mora piti prehip ako je to bilo dobro njenom bratu...jel tako????
11 kol 2009, 14:14
tako je