22 sij 2011, 11:18
pa sam se i ja plakala ma uzas... u bolnici je dobivala Bebimil 1 i rekli su mi ako mogu da nastavim s tim. u bolnici sam ju uspjela nekako ˝nagovoriti˝ jer sam onog prvog mlijeka imala dosta doslovce je samo curilo ali ono drugo je pocelo ici ali slabo i rijetko). problem je kod nas to sto ona kolicinski ne moze puno pojesti ali zato jede svaka 2h jos uvijek po noci nekad svakih 1,5h. ne znam kako kod druge hrane ali na Bebimilu 1 je 3 mjerice i 105ml vode doza za starost 2-4 tjedna. uglavnom moja cura jos uvijek jede tu kolicinu hrane do sad je sve ok bilo sto se tice kilaze i rasta ali posto je ona rođena kao veca beba sa 4kg i 51 cm rekla mi je dr. da kupim rizine ˝pahuljice˝ jer joj ovo uskoro nece biti dosta i da ju lagano navikavam na zlicicu jer je napredna beba. meni je u ljekarni gosp. dala nekakve zovu se Milupa kukuruz i riza od toga se mogu raditi kasice a moze se mjesati u mlijeko. ali na kutiji isto pise kako se treba slagati s mlijekom AD ili s vodom tako da to opet kolicinski puno ispadne sto ona ne moze pojesti. zanima me da li postoji nesto sto se moze dodavati u ad mlijeko da bude za bebu od 4 mjeseca dobro i hranjivo a da kolicinski ne ispadne puno. ( uf bome sam zakomplicirala nadam se da me razumijete sto sam htijela pitati).
22 sij 2011, 11:23
22 sij 2011, 11:36
22 sij 2011, 11:58
)22 sij 2011, 12:36
22 sij 2011, 12:47
22 sij 2011, 13:19
22 sij 2011, 16:03
titirlica je napisao/la:Ja sam svom malom po preporuci pedijatrice u mlijeko prije noćnog spavanja dodala rižine pahuljice, ali ne po uputama za napraviti gustu kašicu , već samo jednu mjericu ubacila u mlijeko tek toliko da mu bude zasitnije. Ovo sa rižinim pahuljicama mi je bilo super jer bi odspavao u komadu 4-5 sati umjesto 3 sata
24 sij 2011, 13:52
24 sij 2011, 14:18
analia je napisao/la:ma znam ali je problem kad pojede obrok za pola sata 45min opet gura ruke usta slozim opet mlijeko a ona od toga pojede 30 - 40 ml i ostalo bacim. iza toga prodje mozda sat vremena ona bi opet jela pa nekad pojede sve a u vecini slucaja opet ostavi malo manje od pola. pa od toga prodje 2h pa pojede sve pa opet ispocetka. problem mi je po noci jer se onda razbudi, nervozna je, cendra, place ni sama vise ne zna sta bi. malo pojede pa spava pola sata onda se opet budi itd.
24 sij 2011, 15:52
titirlica je napisao/la:Rižine pahuljice se ne stavljaju u bočicu da bi nadomjetili hranu na žlicu, recimo meni je pedica preporučila dodavanje rižinih pahuljica i zbog refluxa koji je imao,( mlijeko mu je bilo pre rijetko pa mu se stalno vračalo) rižine pahuljice su rješile taj problem jer je tako mlijego gušće pa padne na dno želuca ...tako je bar meni objasnila![]()
Bebač je bio star 2 , 5 mj kad sam počela dodavati rižine pahuljice, da nebi bilo zabune u 150 ml mlijeka sam dodavala jednu malu mjericu pahuljica , dakle tek-toliko da malo zgusne !
24 sij 2011, 16:52
Kod ad mlijeka nema hranjenja na zahtjev, to je samo za bebe na prsima.
19 vel 2011, 11:44
mmar
Pokušaj ju zabaviti, zaigrati, skači s njom, pjevaj joj, daj joj zvučne igračke da drnda po njima i zaboravi na naviku za stalno hranjenje.
swenova mama
ali nema nikakvog smisla drzati dijete gladno jer je nekakvo nepisano pravilo da se ad hrani svaka 4 sata
titirlica
Ja sam svom malom po preporuci pedijatrice u mlijeko prije noćnog spavanja dodala rižine pahuljice, ali ne po uputama za napraviti gustu kašicu , već samo jednu mjericu ubacila u mlijeko tek toliko da mu bude zasitnije. Ovo sa rižinim pahuljicama mi je bilo super jer bi odspavao u komadu 4-5 sati umjesto 3 sata
mrcinela
ako popije smao 30-40 ml onda 100% nije gladna, možda je žedna??? probaj dati vode?
mmar
ali stvarno, stvarno, termin napredna beba je tako glup kad se tiče prehrane djeteta.
hvala vam na ulozenom trudu i vremenu sto ste mi posvetile velika pusa i pozdrav svima od najsretnije mame i zadovoljne bebe