O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
12 vel 2011, 15:23
Beba mi ima 2 mjeseca. Koristim HIPP PRE. Primjetila sam da sam danas u 70 ml stavila 3 zlicice umjesto dvije
To sam skuzila tek kad je sve vec pojela....
Jel to jako strasno? Sto da radim?
12 vel 2011, 15:27
ništa prestrašno, pogotovo jer se rai o PRE formuli, koja je laganija (svejedno ubuduće treba paziti s doziranjem, da ne bi netko pomislio suprotno)
beba će možda imati malo tvrđu stolicu, možda i problemčić s kakanjem.
daj joj malo vode na žličicu, koliko bude htjela do idućeg obroka.
12 vel 2011, 15:31
ohhh hvala... malo sam se prepala....
popila je cajek neposredno prije, pa se nadam da ce i to razblaziti, jer vodicu poslije nije htjela...
12 vel 2011, 15:42
tako malim bebama je uvijek bolje dati vodu nego čaj (mnogi ne daju ni vodu, jer remeti apetit, ritam hranjenja...)
čaj je sladak (zbog nepotrebnog šećera beba će popiti manje mlijeka, pa tako i manje hranjivih tvari iz mlijeka), i nije baš bezazlen za tako male bebe koji još nemaju do kraja razvijen probavni sustav.
ako već daješ čaj, nadam se da barem nije onaj u granulama, uvijek je bolji izbor čaj za bebe koji se kuha (npr. ciciban, ili onaj iz DMa). sladak je sam po sebi (od komorača koji sadrži) i nije potrebno dodavati šećera.
12 vel 2011, 15:46
dajem joj komorac ili kamilicu u granulama, koji su za 0+ mjeseci...
12 vel 2011, 15:57
Sena je napisao/la:dajem joj komorac ili kamilicu u granulama, koji su za 0+ mjeseci...
pročitaj sastav, vjerojatno sadrži glukozu, to je nepotrebni šećer, maloj bebi to ne treba.
bolje uzmi npr. babylove bio čaj od komorača
13 vel 2011, 12:09
Vidis, vidis... ovaj Bebimillov caj od komoraca ima glukozu! Ali u sastavu kamilice od HIPPa ju nisam nasla...
Thx za savjet
14 vel 2011, 10:56
zato ti je pametno imati dozer. Onda ga napunis za par obroka unaprijed, pogotovo za nocne.
I usput nalijepljeno na zid u kuhinji koliko cega u koliko vode.
tako sam ja imala jer, bez obzira na iskustvo i bla bla, kad usred noci dodjes ili preko dana, mrtva umorna, vise nije tako jednostavno brojati