Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

prist na areoli

22 srp 2011, 17:32

Upalio mi se prist na areoli, malo dalje od bradavice. Fest me boli, ali vise me brine da li da djetetu dajem da doji na tu stranu. Mislim usta joj sigurno idu preko njega, a navlacenjem bi mogla puknuti ona zuta kapica koja jos nije, ali samo sto se nije formirala. Moram priznati da mi je odvratno da joj to zavrsi u ustima.

A opet, ako joj ne dajem da jede iz te dojke bojim se mastitisa jer izdajanje mi uopce ne uspjeva.

Da li netko ima iskustva?

Re: prist na areoli

22 srp 2011, 17:50

nek doji na toj strani, zbog proizvodnje mlijeka i mastitisa

22 srp 2011, 19:27

Možda nije medicinski najbolje, al da sam ja u pitanju ja bih probušila to i istisnula i dezinficirala s octeniseptom recimo. :dunno Isto bi joj dala da doji na tu stranu, možda da vidiš neki položaj da joj ne bude baš u ustima ako je moguće.

22 srp 2011, 19:52

Istisnuti me je strah. Ipak je sad to vrlo prokrvljeno podrucje, pa da ne bih od "malog" problema napravila veliki.

Sad sam bas kalkulirala kako da taj dio ne bude bas u ustima. U jednom polozaju je vecinom vani, pa cu tako.

A da stvar bude sretnija, upravo mi je dobila i temperaturu :loce

22 srp 2011, 19:58

Od jucer imam isti problem, prist je bash na samoj areoli. Strah me to istiskati, pa redovno mazem 70% alhoholom. Ishlapi dok ona stigne dojiti, i tako nakon svakog podoja.
Valjda dobro radim, neznam sta bih drugo.

22 srp 2011, 20:00

Vis i to je dobra ideja. U najmanju ruku ce ga prije sasusiti.

22 srp 2011, 21:59

Alkohol se upija u kozu, to je blizu mleka, ne znam koliko je to dobra ideja, octanisept se moze koristiti i oralno, pa mi deluje kao bezazlenija opcija.

Postoji hirurski sterilni flaster (bela tkanina, tanka, mekana, pakovano u pojedinacne folije), mozda da nalepis pre podoja i da hvatas polozaj da nije u ustima. Ako se razboljeva deo bakterija iz njenih usta ide i u siku, pa je prist mozda i od toga.

22 srp 2011, 22:16

to moze biti blister
uglavnom se jedino preporuca stavljanje vruceg vlaznog obloga da omeksa i odmah nakon toga ponuditi dojku
i tako vise puta, trebalo bi proci za par dana, meni je isto tako poslo samo do sebe
radije otic kod doktora ako ne prolazi, tako da on obavi busenje

22 srp 2011, 22:46

Blister je kad se začepi kanalić na bradavici, a cure pišu o prištu na areoli.

Mene bi bilo strah da se to ne zakomplicira, zato bi ja gnoj što prije van... :dunno

22 srp 2011, 23:51

majab pise o pristu, ali to ne mora biti (slucaj kao kod adee), i da ne znam za blister isto bi nazvala to nesto pristem (jer tako izgleda, moze biti ispunjen tekucinom i proziran, ali i izgledati bas kao prist, gnjojan, nekad i malo krvav)) zato pisem da moze biti i ovo drugo
isto tako se moze nalaziti i na jednom i na drugom navedenom mjestu

23 srp 2011, 07:45

Nisam znala da blister može biti i na areoli. :dunno

Cure jel bolje što?

23 srp 2011, 14:49

Diami je napisao/la:Nisam znala da blister može biti i na areoli. :dunno

:dada
http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/nipplebleb.html

23 srp 2011, 20:52

Mislim da se kod mene ne radi o blisteru, vec o upali one male lojnice na areoli.

Uglavnom, trenutacno smo bolesne i beba i ja. Ona nece jesti skoro nista osim da doji, pa izbora zapravo nema. Iako mi se cini da mozda je nesto manje (ili mi je problem kao takav manji :dunno ).
Odgovori