Switch to full style
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Domaći kompot - nedoumica

10 ruj 2012, 08:24

Razmišljamo o pravljenju zimnice, odnosno kompota od krusaka, ali ne znam smije li to Fran jesti? Tada će imati 1,5 god. U kompot idu konzervansi i vinobran. Šta vi dajete od voća zimi? Samo sezonsko ili i kompote, i kakve, domaće ili kupovne?

Re: Domaći kompot - nedoumica

10 ruj 2012, 08:32

Suncokret do sada nisam davala kompote dok su tako mali, vise volim da dam sveze ono sto je sezonsko.

10 ruj 2012, 08:53

a može i bez konzervansa i vinobrana - pasteriziraj.

10 ruj 2012, 08:53

zasto mora biti konzervansa u kompotu? voda, secer i voce - sta ne? ako je domace - dapace.

zimi imaš naranača, limuna, jabuka... uvijekprisutnih banana. s 1,5g cete fino moci i po suhom vocu krenuti (evo topica i o tome)...

pekmez,džemovi, marmelade - sve to bez umjetnih dodataka i s manje secera nego su to radile naše pokojne tetke i njam zima

meni je iskreno najgori pocetak proljeca dok ne pocmu barem jagode... tada stvarno nema nista, a sve se iz zimnice vec pojede.

29 ruj 2012, 23:02

mrs. eastwood je napisao/la:voda, secer i voce - sta ne?

:dada
Svako ljeto se opskrbljujemo domaćim breskvama i pravimo kompot za zimu, puuuno kompota :mrgreen N mi ga obožava i super dođe za promjenu a potraje nam taman do nove sezone breskvi ;)

30 ruj 2012, 07:41

i ja sam protiv vinobrana, bit će zato što sam alergična na njega
voda, šećer i pasterizacija su sasvim OK

30 ruj 2012, 12:14

Svekrva je uzela par kg krusaka pa je probala pasterizirati, vidjet ćemo kako će biti. Jučer sam na sajmu naišla na neku ženu što ima OPG pa sam mu uzela dva džema bez konzervansa (ili marmelade) - ne volim nista od toga pa ne znam razliku :p
Odgovori