O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
18 lip 2008, 23:17
Zna li itko kad se bebačima mogu davati krastavci? Domaći, nešpricani. Nisam to našla u tablici. Dala sam Lani feticu u ruke. Izgleda da joj se svidilo.
18 lip 2008, 23:57
koliko ti je dijete staro?
ne znam kako nam je promakao krastavac, ali s obzirom da zna nadimati, ne preporučuje se rano uvođenje
19 lip 2008, 11:19
Smijem li se ja ugurati ovdje s pitanjem za lubenicu (krastavac me na nju podsjetio, s obzirom da imaju puno vode obadvoje

...), kada bi se smjela početi davati (beba ima 10 i pol mj.)?
19 lip 2008, 11:24
Mislim da bi krastavac trebalo uvesti otprilike negde kad i kupus, kelj, karfiol... jer mogu izazvati nadimanje stomaka i gasove. Ja sam mojoj dala s nekih 11 mjeseci ako se dobro secam, kao finger food zajedno npr. sa kuhanom mrkvom.
Lubenica ima jako poroznu koru, a buduci da se lubenice dosta prskaju, preporucljivo je davati samo srce (ono sto je i inace najsladje).
19 lip 2008, 11:59
sad vidim da nisam napisala dob, ali tu je olja da dopuni
znači, 11-12 mjeseci bi bilo sasvim OK
19 lip 2008, 13:08
To, znaci mi smijemo i krastavac i lubenicu!
19 lip 2008, 16:46
Bok curke, ovo je dobra tema i baš me zanima kako dajete krastavac, mene je strah dati joj ga da ga gricka, da se ne zaguši, od krutih stvari dajem joj samo bobi flips s vremena ne vrijeme, jer sam sigurna da će se otopit u ustima. Postoji li način, tj kako ste vi počele da im bezbrižno dajete takve stvari... Malena mi mi je prije par dana napunila godinu.
19 lip 2008, 22:02
Lana ima 10 mj, i ako joj nešto dam u ruke onda samo ako sam ja kraj nje. i gledam koliko stavlja u usta. S obzirom da ne voli baš papati nisam pre zabrinuta. Više liže nego što gricka. Doduše ima samo jedan zubić.
Možda bi se krastavac mogao i s vrhnjem spremiti. Vrhnje ide s 11 mj, zar ne?
20 lip 2008, 10:09
Gaga, krastavac je sigurno zdraviji od bilo kakvog flipsa. Ako te je strah, mozes davati npr. kuhanu mrkvu kao "grickalicu" pre nego flips
Vrhnje sam osobno, uvela jos kasnije nego sto u tablici stoji - ali to sam ja

Svakako treba obratiti paznju na stolicu deteta nakon konzumiranja vrhnja jer - nek' me neko ispravi ako gresim - cini mi se da moze izazvati retku stolicu.
A to sto dete ima samo jedan zubic, ne znaci da ne moze zvakati hranu - oni ionako koriste desni za zvakanje.
09 kol 2008, 18:39
Ja isto mislim da je krastavac malo pretežak, ali naša je teorija da svaki novi okus, ali ako ga daš malo ne bi trebalo biti problema. I mi smo 10 i po i jedemo lubenice sve u šesnaest... srce naravno... nisam ni znala da netko jede koru, iskreno rečeno...
09 kol 2008, 18:46
MammaMaja je napisao/la:nisam ni znala da netko jede koru, iskreno rečeno...

Ne znam ni ja da neko jede samu koru - kad sam napisala da se bebi daje "srce" lubenice mislila sam da se prednost daje njemu a ne ostalim delovima (onim blizim kori) zbog, kako sam napisala, porozne kore.
09 kol 2008, 18:49
da, da to već ima smisla...
Ma to i je najvažnije: njemu sve najbolje, a nama što ostane. Što se vrhnja tiče, isto smo mu davali, onako u hrani, kada nama stavim povrće na pari pa dam i njemu, i super je reagirao (jedino na jogurt pravi face, ali jede bez problema)