Sada je: 25 srp 2026, 17:45.

Kako reći da je stvarno dosta....?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kako reći da je stvarno dosta....?

PostPostao/la mamica85 » 15 pro 2008, 13:05

Pokušavam već neko vreme da Nikolinu odvojim od dojenja ali ni jedna tehnika mi ne uspeva... Pokušala sam sve, od skretanja teme do zabrane ali ne ide. Niki nikako ne želi prestati dojiti. Najveći mi je problem to što po celu noć me cica... Ne pamtim kada sam se pošteno naspavala. U vrtiću je bez problema uspavaju ali kad mene vidi samo traži siku. Po podne je mogu uspavati i tata i baka ali uveče nema teorije da zaspi. Jedno veče, posle ne znam koliko vremena odlučila sam izaći sa mužem. Nakon što smo zakanili za rezervaciju, jer je Niki odbijala da zaspi, probudila se nakon samo sat vremena. Mama je pokušavala da je uspava i pevajući i nosajući ali nije ništa pomoglo. Morala sam se vratiti...

Evo sad ide i Nova a ja nemam načina kako svom detetu od devetnaest meseci reći "dosta". Iscrpljena sam i bez ideja. Najveći problem je što mleka imam samo na jednoj dojci, tako da kada mleko dođe izgledam kao kreten.

Please help!!!! :gace
Niki - mamina trunčica
mamica85
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Kako reći da je stvarno dosta....?

PostPostao/la ancica » 15 pro 2008, 13:21

MAlo nize imas topic Kako se prestaje sa dojenjem gdje sam ja upravo to pitala...
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

Re: Kako reći da je stvarno dosta....?

PostPostao/la ivana7997 » 15 pro 2008, 13:32

nije problem u tome kako to reci, nego kako to odluciti i to zaista misliti.

ovo je, po mom iskustvu, najgore razdoblje.

ti imas potpuno pravo to odluciti. kad odlucis, moras se te odluke drzati, bez samooptuzivanja, bez dvojbi, bez povratka.

djeca znaju sto zele, ali ne znaju sto im je potrebno, i odgovornost za vas odnos je na tebi.

meni je to bilo pretesko, ali je na kraju uspjelo. tek s tri godine. ali tada sam tek bila shvatila da to smijem i mogu odluciti, i da je to dojenje jednako moje kao i njegovo, ali da ne mogu pustiti da on bude taj koji vodi u nasem odnosu, jer njemu nedostaje nesto da bi to mogao. ja sam to imala, ja sam odlucila, i bilo je lako na kraju.
ivana7997
Abundija

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.