Dakle, Mišica nije napredovala na cici, tj. do 25 dana nije vratila porođajnu pa smo uz mamine suze krenili na adaptirano. Od njenog nepunog 2. mjeseca života smo došli na količinu od 6 obroka boce dnevno po maximalno dec. Ta količina je varirala, u nekim momentima padala na svega 350 ml adaptiranog dnevno, al nikad nije išla priko 600 ml (i to tamo negdi prije 3 mjeseca). Prije nego li smo krenili sa dohranom (sa punih 6 mjeseci i kusur dana), Mišica je pila 5, nekad i 4 obroka dnevno po dec. Dakle u prosijeku 400-500 ml.
To je bija kratki rezime.
Mišica je beba koja nikad nije odbila dojenje, bez obzira na malu (vjerojatno) količinu mlijeka i bez obzira na dodavanje boce. Noći su nam uvik bile isključivo na prsima, bocu bi popila prije spavanja oko 21, 22h, i opet ujutro oko 5, 6h, a u međuvremenu se nacicavala n puta. Sada ima 7 miseci, imamo jedan obrok dohrane i skoro ćemo na drugi jer je dobro ide.
E sad, naš problem je šta je mala uvela noćno hranjenje na bocu oko 2-3 u noći, šta nije radila ni ka novorođenče. Dakle po danu 4 boce plus obrok (ili je i u tom obroku mliko, zavisi šta je na meniju), i noću još jedna boca! A po danu ne ostavlja više od one svoje količine od deca niti kapi, kao da joj je malo, zna i plakat po završetku hranjenja pa je kao i uvik vraćam na cicu di se smiri.
Znam da vam sigurno i ovakva situacija zvuči super jer je rijetkost da beba toliko drži cicu nakon uvođenja boce i adaptiranog, al mene ne zadovoljava.
Pitam se, da povećam dozu adaptiranog? Pa će mi se lagano smanjivat i količina moga mlijeka.
Ili da krenem na adaptirano većeg broja koje je kao zakusnije i masnije? Ne znam koliko vama dojilicama znače ovi podaci, al Mišica je na preHippu, dakle onom prvom mlijeku, potpuno adaptiranom. Pitala sam na Prehrani adaptiranim i Mamashnita misli da bi možda Hipp 1 riješija problem. Šta vi kažete?
(češće davanje cice neće riješit problem jer je nama cica i hrana i utjeha i uspavljivanje i sve, cica uvik i u svim prigodama, i to će bit jedan problem uskoro, al još ne

zakvacis ju i nastavis spavati. 
)