O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

forma grudi i dojenje?

19 sij 2009, 21:41

naime...ni ne razmisljam o prestanku dojenja,nego zanima me dali je moguce vratiti grudi u neko barem normalno cvrsto stanje nakon ili za vrijeme dojenja? koliko sam shvatila radi se o misicima koji omlohave od mlijeka,no dali ih je moguce vratit ih u funkciju?vjezbom?kremama?nekako?
tjelo mi se pretvorilo u carstvo strija,jos su me i grudi izdale omlohavivsi jako(cini mi se da ce se skoro do pupka spustit :lol malo pretjerujem nisu bas tolike,al su sa 3ce narasle na skoro5),pa me zanima mogu li barem njih nekako oformit da vratim mrvu samopouzdanja
jeli ovo pravo mjesto za topic il bi bilo bolje da je na fit mami?

Re: forma grudi i dojenje?

19 sij 2009, 21:50

ne znam ni ja je li pravo mjesto, ali ti mogu odgovoriti, ne kao stručnjak, već iz osobnog iskustva
naime, nakon prvog dojenja su mi se grudi same vratile u normalu (75B) dok su na vrhuncu snage :mrgreen: bile i 95D (to mi je i najveći grudnjak ikad). dojila sam ju 16,5 mjeseci.
nakon drugog dojenja, tri godine kasnije, stvari su krenule nepovratno dolje. sada, nakon trećeg dojenja, me valjda samo dr Glumičić može vratiti u normalu :mrgreen:

za tebe još i ima šansi da će se brže vratiti jer si mlađa, a eventualna iskustva i vježbe... votever bi i mene zanimale

19 sij 2009, 23:20

grudi su žljezdano tkivo u kombinaciji sa masti i kao takve nalaze se iznad mišića sa kojima nisu povezane. problem je što se kod jakog rasta žljezdanog tkiva jako rastegne i koža. žlijezde se vrate skoro u prvobitni oblik, problem je koža koja se kod nekih žena lijepo skupi, kod drugih manje. stvar genetike. malo pomaže mazanje hidratantnim kremama za vrijeme trudnoće, dojenja i poslije prestanka.

meni su se vratile ispod normale, ali kako nisu jako narasle sva se koža povukla. jedino se po bradavicama vidi da nisam cura.

vježbe jedino mogu napumpati prsne mišiće. na većim grudima to može izgledati mrvicu bolje jer se neznatno pojača područje iznad bradavica pa izgleda popunjenije. na malim grudima rezultat je očajan, bradavice izgledaju kao da su spuštene. to iz vlastitog iskustva kad sam još prije trudnoće pokušala grudi povećati intenzivnim vježbanjem.

gledaj pozitivniju stranu - tvoj problem može se riještiti na superestetski način - jednom možeš na zatezanje kože, a ja mogu staviti silikone i izgledati umjetno i ništa bolje nego sada.

:proljece

20 sij 2009, 00:24

Prije trudoce sam imala crvste i jedre grudi, 75B/C, potpuno samostojece (ono mogla bi se za Sports illustrated fotografirati). U trudnoci su narasle do kosarice E. Dojila sam 17,5 mjeseci. Nakon prestanka one se jesu smanjile ali nikada na prvotnu velicinu, sada su 75D. Medjutim vise su se promjenile na opip, puno su mekse nego prije, po cijeloj duzini/sirini. Ne vjerujem da bi ih ikako uspijela vratiti u provotnu formu.

20 sij 2009, 17:36

ja sam pronasla inf. da se tijekom dojenja masno tkivo smanji a poveca kolicina mlijecnih zlijezda, a nakon prestanka dojenja se to opet koliko toliko vrati u normalu i da je bolje polako prestati sa dojenjem jer to ima isto utjecaja na kozu i na to koliko ce sise ostati visece

02 vel 2009, 23:36

...jedini recept, 100% isprobano, jest - udebljati se najmanje 10 kg i poprimiti općenito na punoći :lol... ali stvrno, da vidiš tu jedrinu i čvrstoću :drink

02 vel 2009, 23:47

narasle sa čvrstih 75B na 75D/E, vratile se na mekanih 75B.
:roll:
Odgovori