Sada je: 25 srp 2026, 00:51.

smanjena produkcija

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

smanjena produkcija

PostPostao/la Svrco » 01 vel 2009, 01:49

Do sad s dojenjem nije bilo nikakvih problema, no unazad par dana primječujem da mi se produkcija smanjila... imamo isti broj podoja dnevno ali na večer juri nemam kaj dati... obje dojke prazne, vidim da i on negoduje, kad se probam izdojiti ni kapi... ne znam kaj se dešava. povremeno me bocka u obje dojke, pa sam pomislila da smo dobili soor, međutim maleni nema nikakve bijele naslage. Ali ja po areoli imam neke crvene plikiće. Mislim da su se i prije pojavljivali pa se povlačili. Ne znam jesu li oni simptom soora.

ima li ko kakav savjet?
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: smanjena produkcija

PostPostao/la silki » 01 vel 2009, 12:06

meni se u zadnje vrijeme događa isto. kroz dan nemam tih problema ali navečer kao da presušim.
ja mu onda ponudim obje. sigurna sam da u obje ima dovoljno za obrok. ti možda ne možeš izdojiti ali on će izvući koliko mu treba.
nema pomoći, puno pij i nudi mu obje da navuče mlijeko.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Krumpirić » 01 vel 2009, 12:12

Ustalila se ponuda i potražnja i viškova nema, ne paničari, nudi nudi nudi...
Nemojte si utuvljivati u glavu te stvari tipa "nema mlijeka, smanjila se produkcija" jer to ne postoji, ima dovoljno mlijeka, samo ne uvoditi bočicu i nudit ciku na svaki zahtjev i to je to.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la yra » 01 vel 2009, 15:24

Kada sam dojila mlađeg sinčića dobila sam soor na bradavicama, a on nije imao ništa.
Količina mlijeka je bila podjednaka, iako ja nikada nisam imala viškova kao neke sretnice.

p.s. soor se nije vidio izvana, znači---nije bilo nikakvih vanjskih simptoma.
Više pij tekućine.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Svrco » 01 vel 2009, 15:47

silki, ma davala sam mu obje, al mislim da niš nije bilo... No, izgleda da je bila lažna uzbuna, napajam se vodom već dva dana ko deva, i čini mi se da je danas znatno bolja situacija... sad su mi cice pune puncate, što ovih dana nije bio slučaj. Možda je ipak bila stvar mojeg premalog unosa tekučine, nadam se da je tako.

Jura je inače veeeeliki požderuh, on bi jeo non stop. još uvijek me zbunjuje "dojenje na zahtjev". ako će bit na Jurin zahtjev, ja mu cicu nebi uopće trebala vaditi iz usta preko dana. Čini mi se da se to onda svede na prejedanje. na kilaži dobiva i više nego kaj treba. Treba li "na silu" uvoditi neke rasporede tipa svaka 3 ili 4 sata, obzirom na to da bi on jeo i puno češće?
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 01 vel 2009, 19:57

boromir kroz dan jede svaka 2,5 - 3 sata. ako mu gurnem cicu ranije brljavi. dva put povuče i grize me desnima. to mu je igra kad nije gladan.

dobro napreduje, a jučer je prvi put prespavao noć.
silki

PostPostao/la Stefanova_mama » 01 vel 2009, 20:07

Daj mu kad hoce. Proredice on to s vremenom.

Oseka mleka hoce da naidje ukoliko se sprema mentruacija uskoro. Meni je uvek par dana pred mecu dolazilo do smanjenja proizvodnje, a nakon bi se mleko vracalo.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Diami » 01 vel 2009, 20:41

Silki, blago tebi kad tako rijetko papate. Meni je mali nekad na sisi i svakih sat vremena i to po pola sata npr.

Zanima me jedno. Zbog nedobivanja na težini s početka ne mijenjam sisu unutar 3 sata. No meni se čini da nakon 2h, a nekad nakon 2,5h više nema kaj navuči. Onda jako nemirno pije, pa pušta i hvata i pušta i hvata, i cendra i slično. Ako ga stavim na punu prije onda mirno pije.

Da li je moguće da popije sve i bude mu nedovoljno? Može li u 2h doći do masnijeg mlijeka (u pravilu ima 3 podoja u ta 2h)? Mogu li onda već mijenjati sisu ili da forsiram ipak 3h?
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la silki » 01 vel 2009, 20:50

diami, ja ga u tom slučaju prebacim na drugu.
moja kuma je malom jako rano, čini mi se negdje oko 2 mjeseca starosti počela davati obje po podoju jer je skužila da njorga nakon što isprazni jednu.
mališa je super napredovao. ma šta super - sumo super :sumo
silki

PostPostao/la any » 02 vel 2009, 16:04

Andro ponekad po par dana prazni obje, a onda mu je opet dosta jedna....i tak se to stalno izmjenjuje.....
ja i pumpam stalno, tak da uvijek imam izmedju pola litre i litre u ledari, pa ak zagusti onda mu imam sta dati....
osjecam se sigurnije sa rezervom :dada
ja sam vec valjda isprobala sve zivo kaj se tice povecanja kolicine, ali mislim da ipak najbolje funkcionira cesti podoji i vise odmora

to s mengom se i meni dogodilo....

diami ja mislim da mozes vec promijeniti nakon dva sata pogotovo ako maleni sam negoduje....
slika slika
any
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 03 vel 2009, 09:54

cesti podoji i vise odmora

:5 :5
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

Natrag na Cica, boca, žlica