da, izdajanje je bas tesko
puno pomaze dobra izdajalica, po mogucnosti dvostruka ili 2 jednostruke (istovremeno izdajanje stedi vrijeme vise nego duplo), a najbolje da je i elektricna (slobodne ruke za baviti se bebom ili nekom aktivnoscu koja majku opusta, sto opet doprinosi boljem otpustanju mlijeka) - mislim da svi bolji proizvodjaci izdajalica imaju dvostruku elektricnu (koliko znam, Medela je ima sigurno), trebalo bi se raspitati koliko kostaju
ako se vec sada vidi da ce beba jesti samo izdojeno, mozda bi se isplatilo investirati u dobru izdajalicu (ili 2 dobre jednostruke izdajalice), jer je i trosak adaptiranog povelik
ja sam se izdajala jednostrukom rucnom i znam da sam ispalila na zivce, jednostavno nisam imala vremena za nista drugo
za nestajanje mlijeka: to je normalno da se dogodi, jer izdajalica ne vuce kao beba, zato treba ili produziti vrijeme postojecih izdajanja ili uvesti jos jedno izdajanje (po mogucnosti nocno) dok se ne poveca kolicina mlijeka (kad se poveca, moze se vratiti na stari ritam)
e da, ne treba te gristi savjest zbog adaptiranog, moras nekako nahraniti dijete kad ti pofali izdojenog - u cijeloj je prici najvaznije da obje budete dobro