Sada je: 24 srp 2026, 23:34.

Kako prebroditi odvojeni vikend

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Kako prebroditi odvojeni vikend

PostPostao/la Helena71 » 25 ožu 2009, 18:16

Buduci da malo pisem tu prvo cu malo o nama. B mi je drugo dijete, sad joj je 17 mjeseci i cica 4-5 puta dnevno. Navecer za uspavljivanje, zatim 1x ili 2x nocu, ujutro i popodne kad dodjem s posla :alc Naravno, jede dohranu naveliko jedino mi se cini da je alergicna na kravlje mlijeko i jaja, ali kasice na adaptiranom mogu proci pa joj to znam dati za dorucak.
Ovaj vikend moram na sluzbeni put i nece me biti od petka ujutro do nedjelje navecer, znaci moji moraju prebroditi bez mene 3 dana i 2 noci :jadnimi
Baka ju uspava bez problema, ne znam jedino kak ce muz proci u nocnom dezurstvu. Sto da joj nudi - mozda samo vodu a ako ju to ne zadovolji, da smucka tu Milupinu kasicu s adaptiranim?
Ja se planiram izdajati rucno koliko bude islo ujutro i navecer, da se protok odrzi.
Kakva su vasa iskustva? Svaki savjet je dobrodosao :dada
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Re: Kako prebroditi odvojeni vikend

PostPostao/la eli » 25 ožu 2009, 21:54

ne brigaj, B je velika curica. nek joj po noći ponudi vodu. a kako će sve to izgledati nije tvoja briga. ;)
bitno je da si ti uzmeš izdajalicu i izajaš se istim ritmom kojim dojiš. ako možeš. samo nikako nemoj dozvoliti da ti se sise skamene. uvijek možeš uloviti par minuta pa se ručno u wc-u izdojiti na papir.
eli
Sveta krava

PostPostao/la sandram » 25 ožu 2009, 21:57

Htjela sam napisati sto i Eli.
Opusti se, snaci ce se tata, a Barbi ce piti vodu ako bude zedna.
Ti iskoristi taj put i konacno odspavaj dvije noci u komadu ;)
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Helena71 » 26 ožu 2009, 00:07

Od puste brige nisam se ni sjetila da me ceka spavanac :D
Mmar, ne brinem se da ce biti gladna, njoj je cika vise mazenje nego klopa pa me brine ovaj dio s uspavljivanjem jer nema ni dudu ni bocicu.
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Qwerty030 » 26 ožu 2009, 08:49

Malena je u sigurnim rukama,cure su ti fino savjetovale..iako je radno putovanje,opusti se u uzivaj i sretan put :mah
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anamija » 26 ožu 2009, 09:21

Kada je moja K. imala 11 mjeseci ja sam zavrsila na 4 dana i 3 noci u bolnici. Isto je cicala, nije imala niti dudu a na bocicu niti ne zna piti. MM je izdurao s obje curke (i starijom i mladom) bez frke. Kaze da je prvu noc bilo malo frkovito - bez problema mu je zaspala na rukama ali kad se po noci probudila bilo je malo suza. Ponudio joj je vodu i ponovno uspavao na rukama. Slijedece dvije noci nije bilo uopce problema. Ako se probudila, stisnula se uz njega i to je to.
Ne brini biti ce sve ok.
K.jos uvijek cica-ima 18 mjeseci. I MM ju bez problema uspava kada treba.
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la Krumpirić » 26 ožu 2009, 09:25

moram te utješit, nema šanse da ćeš odspavat :lol
Inače, ko što eli kaže, u WC koji put i malo iskapaj vani, i prije spavanja isto obavezno (ako slučajno prespavaš noć, da ne bude problema ujutro)
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Helena71 » 26 ožu 2009, 23:14

Hvala cure, budem dala izvjestaj kad se vratim :)
Anamija :zekomah Znaci i vi jos cikite :zivili
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 26 ožu 2009, 23:56

želim ti sretan put, i da B. i tata uživaju u svojoj prvoj "samostalnoj" noći :)
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Helena71 » 14 tra 2009, 17:09

Malo kasnim ali evo ipak izvjestaja.
B i tata su uspjesno prebrodili vikend. Imali su jedino ranojutarnje bdijenje od oko 6 do 7 kad je bebolina nesto morala pojesti, ostalo sve 5, bez placa.
Meni je tesko bilo izdajati se a cice su se svako toliko stvrdnjavale, uspjela bih nekako pod tusem. Naravno da nisam imala ni vremena za to. Prebrodih uglavnom bez mastitisa, drugi dan navecer sam sve vise slicila Pameli Anderson u njenim najboljim atributima :mrgreen: Treci dan, vec na putu prema Zg, primjetila sam da svako malo moram na pi-pi a nisam puno pila, naime, to se mlijeko resorbiralo i pocelo izlucivati kao visak tekucine. Doma, kad sam se vratila malom cicojedu, nasla sam se u debelom minusu, kolicina mlijeka bila je mizerna! Drugo, dijete nije bilo zahtjevno prvu noc, ali svaku iducu je visila na meni non-stop valjda stalno u strahu da ne odem.
Sad se mlijeko vratilo na istu kolicinu, trebalo je valjda 10-tak dana za to.
Hvala vam svima na podrsci i savjetima :mase
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.