Sada je: 11 ruj 2026, 16:35.

što kada djete ne želi meso

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

što kada djete ne želi meso

PostPostao/la malena15 » 18 vel 2014, 16:28

Curke bok,

znači stvarno više ne znam što da radim... imam sina od 2,5 godine koji odbija jesti bilo kakvo meso...
Znači inače mu je prehrana po meni skroz ok-obožava čušpajze, mlijeko, povrće na sve načine, ribu, rižu.... od voća doduše samo banane i lubenicu. Ali meso ne želi ni probat... S godinu dana je normalno klopao meso, i samo odjednom je počeo kategorički odbijati... Jedini način je eventualno da mu piletinu u juhi zmiksam... ali mi se nekako čini glupo da djete sa 2,5 godine jede kašice... Da li ste se susrele s tim problemom i šta ste napravile? Da ga pustim samo pa kad počne jest počne ili?

unaprijed hvala :dunno
malena15
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: što kada djete ne želi meso

PostPostao/la mrava » 18 vel 2014, 17:09

To je faza. Prošla sam to s oko 3 god. sa starijim djetetom. No, ja sam mu zakamuflirala meso, npr. u čušpajzu bih sitno narezala ili sam miksala. Sad jede sve.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la malena15 » 18 vel 2014, 17:22

ma on neće ni sitno nasjeckano... odmah čim osjeti meso pljuje... kažem jedino miksano...
A nekako mi je tak sav blijed, ne znam da li može imati neke ozbiljnije posljedice :conf
malena15
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 18 vel 2014, 17:50

Daj mu više grahorica.
Meso probaj u juhi progurati,
Često je. I moja starija cura je sa negdje dvije do dvije i pol odbijala meso. :dada
Ništa mu neće biti, ne brini.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mrs. eastwood » 18 vel 2014, 18:26

kako stoji s ribom? pojačaj te obroke. ako sumnjaš da mu nedostaje željeza u prehrani - skoncentriraj se na željezo biljnog podrijetla. Probaj također da namirnice koje jede i koje nudiš budu integralne, cjelovite namirnice.

pogledaj makrobiotičku prehranu, prehranu vegana i vegetarijanaca.

inače je ovo doba oko druge godine da se javljaju krize i štrajkovi.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 18 vel 2014, 20:13

meni kad je to bilo kod tina onda je htio ražnjiće, bijelo pileće meso bi nasjeckala na kockice i pekla u svom soku u zepter tavi. njemu je to bilo super, kao jede meso na štapiću
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la danijela81 » 18 vel 2014, 21:23

moj u toj dobi nije htio ni pod razno. Pao mu je kreatinin, izgubio je na mišićnoj masi, ali ozbiljnih posljedica nije bilo.
Jede li sir? Jaja?
Nas je to spasilo. Sve vrste sira, povrće zapečeno sa sirom, vrhnjem i jajima, za doručak jaja na sto načina, abc sir debelo na kruhu...
Mahunarke su isto ok, ubaci razne vrste graha, leće u svako varivo (skuhaj više, pa rasporedi porcije na nekoliko dana, dosta dugo mogu stajati u frižideru tako skuhane i osušene).
Eh, da, jedino mljeveno je prolazilo, i to u tragovima. Često smo imali na meniu bolonjez, ili faširance (sa malo više krušnih mrvica nego inače, nama nije pasalo tako kruhasto, ali barem je on jeo).

Trenutno imamo suprotan problem. Jede meso, ali povrće odjednom odbija :roll
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Liv Tyler » 19 vel 2014, 09:51

Cure su rekle, to je faza. Koliko će trajati, ovisi o djetetu. Na tebi je samo da mu i dalje nudiš, normalno poslužuješ i serviraš, jednom će mu kliknuti opet. I bitno je ne raditi dramu.

Moji stariji oboje u toj fazi nisu htjeli jesti meso radi toga što im zapinje u zubićima. :ajme
Kad su to prevladali, nastavili su normalno. Jaja, žitarice, povrće i ribu su jeli bez problema tada.
Jesam se živcirala al sam nudila i dalje. Nekad bi pojeli komadić, dva, nekad ništa i onda jedan dan sve normalno.
Liv Tyler
idoiti popitu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.