Postao/la Nincka » 19 ruj 2002, 11:25
ako Sara vuce na pocetku do
o onda znaci da je let down reflex uredan. Let down reflex nema veze s izvlacenjem mlijeka kasnije tijekom dojenja. Vidjela sam i na onom topicu "koliko traju podoji" da te
ine sto Sara doji tako kratko. Meni se cini da vam u stvari ide sasvim do
o. Osim toga, kako napreduje?<
><
>A sto se tice oksitocina - on se i normalno luci tijekom dojenja. Carski rez nema bas puno veze s tim da li da ga uzmes u sprayu ili ne. Svaka se maternica nakon poroda kontrahira jer se mora smanjiti na prijasnju velicinu. Normalno je da tijekom dojenja osjecas kontrakcije maternice (ja sam, kao sto sam vec tamo negdje napisala, oba puta rodila sekcijom - prvi put nisam uopce osjetila kontrakcije, a drugi put me jos danima boljelo dok sam dojila).<
><
>Nista se nece loseg dogoditi ako i probas uzeti oksitocin. Osobno smatram da nema bas nikakve potrebe. Osim toga, Sara ima 2,5 mjeseca - nisam sigurna (trebala bih to provjeriti) uzima li se oksitocin tako kasno. Obicno se koristi u prvim danima nakon poroda dok se ne uspostavi dojenje...<
><
>E da, s obzirom da Sara ima vec 2,5 mj - maternica se vec nakon priblizno dva tjedna vrati na velicinu od prije poroda. Nakon mjesec dana, uz dojenje, jos se dodatno smanji. Tako da oksitocin nece uopce utjecati na kontrakcije. <i></i>