O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
11 ruj 2006, 23:36
Petra ima skoro 8 mjeseci i ne pije jos kravlje mlijeko. Dali bi joj mogla comformil zamijeniti rizinim mlijekom ili je rizino ipak manje kaloricno i ne toliko "adaptirano"?<
>I dali bi joj griz mogla kuhati na rizinom mlijeku? <i></i>
12 ruj 2006, 08:20
mislim da je prerano za zamjenu adaptiranog rižinim mlijekom. što se kuhanja na rižinom mlijeku tiče - ne znam. nemam to iskustvo Mara 02.10.02.<
><
>Ema 30.10.05.<i></i>
12 ruj 2006, 08:20
Ne znam kakav je odnos u kalorijama izmedju adaptiranog i rizinog mlijeka, ne znam na sto mislis kad kazes manje "adaptirano". Sastav im je razlicit, to je sigurno. Griz mozes kuhati na rizinom, nema razloga da ne. <
>edit: ja sam kuhala i griz i zobene pahuljice na rizinom i zobenom mlijeku, fino je.<
>. <
><i>Edited by: ivanaCH at: 12/9/06 8:25<
></i>
12 ruj 2006, 09:36
I ja sam kuhala zitarice na rizinom i zobenom ali nakon 10 mjeseci.<
>Za u bocicu rizino umjesto adaptiranog bas i ne bi. Rizino je manje kaloricno, ima manje kalcija, jako je slatkasto. <
><
><i></i>
12 ruj 2006, 09:46
Ponukana tanjinim odgovorom moram se ispraviti: ja sam koristila domace rizino mlijeko, a na kupovno sam presla kasnije, nisam sigurna kad ali bili smo blizu prvog rodjendana. <
><i></i>
12 ruj 2006, 14:16
Puno hvala svima, pricekat cemo <i></i>
24 ruj 2007, 15:52
Pomoć - gdje kupujete? Koje? kak se koristi? Od koliko mjeseci se smije davati?
24 ruj 2007, 15:59
Rizino mlijeko sam ja pocela koristiti u dohrani s nekih 11 mjeseci jer sadrzi soli. Nisam mu ga davala kao pice nikada nego bi ga koristila iskljucivo za spremanje vecera, dakle u njemu sam mutila zitne pahuljice ili bi kuhala krupnije pahuljice.
Imas ga u vecini prehrambenih ducana.
24 ruj 2007, 16:10
i u DM-u
25 ruj 2007, 09:17
Ja sam davala sa sest mjeseci domace rizino mlijeko, a ovako kao Tanja kupovno.
26 ruj 2007, 01:47
ivanaCH je napisao/la:Ja sam davala sa sest mjeseci domace rizino mlijeko, a ovako kao Tanja kupovno.
Kako se radi domaće rižino mlijeko?
26 ruj 2007, 08:46
recept je u Zdravo i fino za bebe i djecu od J.B. Pejić
1 šalica smeđe riže, dobro oprane u hladnoj vodi
2 cm kombu-alge
10 šalica vode (najbolje ako imate filter da stavljate filtriranu vodu)
Stavite rižu i kombu u lonac i ulijte vodu. Poklopite i kada se razvije tlak, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri sat i pol. Nakon kuhanja kroz gazu procijedite rižino mlijeko.
Može stajati 3 do 4 dana u frižideru. Podgrijte prije upotrebe, a ko je pregusto, može se razrijediti s još vode, ali ga tada treba prokuhati par minuta.
ivanaCH, je li i ti radiš ovako?
26 ruj 2007, 08:54
Da, i ja sam tako radila, sad mi je ipak jednostavnije kupiti

. Ja sam jos ponekad dodaval mrvicu rizinog slada.
26 ruj 2007, 14:32
od koliko mjeseci se to domaće može davati djetetu?
27 ruj 2007, 08:09
mislim da moze na samom pocetku dohrane, ali to ce ti jos moderatorice potvrditi.
27 ruj 2007, 08:52
ne vidim zasto ne? riza + voda + combu alga.
27 ruj 2007, 13:52
ovo je sa stranice vitamni.hr iz teksta o Holle proizvodima
Rižino mlijeko, u tekućem obliku, nikako nije prikladno za hranjenje dojenčeta. Služe
isključivo kao osvježavajući napitak i ne može ih se nazvati mlijekom.
27 ruj 2007, 13:57
pa mislim da ovdje i nije rijec o tome da se rizino mlijeko daje kao nadomjestak majcinom /adpat.
mislim da se radi samo o tome kada se moze poceti davati.
27 ruj 2007, 14:47
mislim da se radi samo o tome kada se moze poceti davati
ovako mislimo ti i ja, ali ja ne znam što misli neka xy mama
zato sam i stavila gornji citat
27 ruj 2007, 14:49
dobro sefice, oprosti
istina, uvijek mislim kako se neke stvari podrazumijevaju.
09 lis 2007, 01:19
ne vidim zasto ne? riza + voda + combu alga.
nisam bas sigurna da se alge mogu davat dojencadi, pogotovo mladjoj. U algama cesto zna biti tragova kojecega, pa i otrova, ovisi gdje su rasle.
10 lis 2007, 02:20
ivanaCH je napisao/la:Da, i ja sam tako radila, sad mi je ipak jednostavnije kupiti

. Ja sam jos ponekad dodaval mrvicu rizinog slada.
Gdje se može kupiti rižino mlijeko?
I da li je ok sa njim raditi kukuruznu krupicu(gris)?
10 lis 2007, 07:23
U ducanima zdrave hrane, a mislim da sam vidjela i u mercatoru, dm, kauflandu...Ipak neka mlijeka sadrze secer pa na to treba obratiti paznju ako ga zelimo izbjeci.
10 lis 2007, 22:08
ivanaCH je napisao/la:U ducanima zdrave hrane, a mislim da sam vidjela i u mercatoru, dm, kauflandu...Ipak neka mlijeka sadrze secer pa na to treba obratiti paznju ako ga zelimo izbjeci.
Da li mlijeka iz dm-a sadrže šečer?
11 lis 2007, 08:43
mislim da Alpro sadrzi secer (iako mi se cini da oni imaju samo sojino mlijeko

) ali sam sigurna da sam na njihovim pakiranjima vidjela da sadrze secer osim jedne vrste na kojoj izricito pise da je bez soli i secera. Rice dream mislim da ne sadrzi. U svakom slucaju to je lako utvrditi...
11 lis 2007, 10:37
ivanaCH je napisao/la:Rice dream mislim da ne sadrzi. U svakom slucaju to je lako utvrditi...

Jel se Rice dream može kupiti u dm-u?
11 lis 2007, 15:46
gle, mi ovdje možemo razglabati o raznim aspektima dohrane djeteta, ali, nemojte mi sad ovo uzeti za zlo, zar je takav problem prošetati do trgovine i pročitati što piše na deklaraciji (ili još bolje na original pakiranju)?
11 lis 2007, 15:52
Ina66 je napisao/la:gle, mi ovdje možemo razglabati o raznim aspektima dohrane djeteta, ali, nemojte mi sad ovo uzeti za zlo, zar je takav problem prošetati do trgovine i pročitati što piše na deklaraciji (ili još bolje na original pakiranju)?
Naravno da nije, ali nije da mi je usput, a i stalno sam sa malim pa i nemam kad, tak da mi je super dobiti informaciju gdje čega ima i onda ciljano otiči na to mjesto.
Sory kaj sam pitala!
11 lis 2007, 20:51
Ina66 je napisao/la::dunno