O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
13 sij 2009, 14:15
Mi smo za D koristili nukove dude varalice, a aventove flešice.
S dudama sam bila zadovolja, a sa flašicama ne baš jer nam je nekad znalo curitiiz nje.
Odnosno to nam se dešavalo kad je pio vodu ili čaj iz flašice a sa mlijekom nismo imali tih problema.
Sad me mene zanima koje su po vašem mišljenju najbolje bočice i dude varalice, i koje vi koristite i kako ste zadovoljni?
13 sij 2009, 15:41
Koristila sam Avent, pa sad Chicco zbog kaučuk dudica (otkad ima zube) i zadovoljna i jednim i drugim.
Kasnije sam otkrila Tommee Tippee i mislim da bih, da moram ponovo birati, izabrala te. Nisam ih kupila jer mi je curka velika i nije više tako lako spremna na promjene kad su bočice u pitanju.
Dude varalice, Nuk i Avent prije, a sad Chicco.
13 sij 2009, 16:31
dude smo imali avent, a od bocica bih ti preporucila neke staklene jer ne otpustaju na visokim temperaturama neki stetni spoj koji plasticne otpustaju. malo si proguglaj na temu bisphenol A.
14 sij 2009, 17:11
najbolje su one koje pašu tvojoj bebi
14 sij 2009, 19:54
Aventove i Chicove flašice, Chicova duda varalica.
14 sij 2009, 21:39
da objanism što sam htjela reć - možemo bi do besvijesti teoritizirati koje su najbolje kad ćeš na kraju koristiti one dude koje ti beba prihvati. mogu ja misliti da je avent najbolji, a beba hoće samo nuk i ode mi teorija u vodu.
14 sij 2009, 21:47
odnosno, beba obicno prihvati ono sto je NAS izbor - dudu koju joj mi kao roditelji ponudimo.
15 sij 2009, 18:27
ne nužno. moj izbor je bio avent, al moja beba je izabrala nuk.
15 sij 2009, 18:43
A mom decku pasu sve dude, svih materijala... Tako da se u nasem slucaju svodi na nas izbor. Od duda imamo Nuk, Avent, Chicco.
15 sij 2009, 22:45
mi koristimo sve aventovo i pase mu...
u rodilistu je pio iz nuka i doma prvih par dana takoder,ali smo nastavili sa aventom (dobili cijeli set na poklon) i njemu je bilo OK.
ne mogu reci ni da je imao mogucnost izbora.
ovo o staklenim bocicama nije nuzno potrebno. ja imam chicco staklene za grijanje vode i vruce stvari a beba pije oduvijek iz plasticnih
15 sij 2009, 23:55
za bočicu je mojoj bilo svejedno, daj šta daš
al dudu aventovu nije htjela, chicco nula bodova, prihvatila je samo nuk
16 sij 2009, 00:09
mogla sam ti onda pokloniti hrpu nekoristenih NUK duda - dobili po jednu sa svakim pakiranjem humana hrane (a to je jeo prvih mjesec dana). sve te dude mi stoje u ormaru pospremljene, ne mogu ih baciti a on od prvog dana koristi avent (i sad sam mu kupila za spavanje baby love)..... ako zelis samo javi
16 sij 2009, 09:04
frrr je napisao/la:ne nužno. moj izbor je bio avent, al moja beba je izabrala nuk.
zato sam i napisala
beba obicno prihvati ono sto je NAS izbor
17 sij 2009, 20:55
Počela sam s aventom, s obzirom da sam koristila izdajalicu.Onda sam čula i naišla na Tommee Tippee, definitivno dijete treba vuć kao manijak i mislim da mi je zbog te flašice laktacija još održana,nažalost samo za desert i maženje, ali i to je nešto.
Hranjenje traje sigurno 15-20 min, naspram ovoga iz aventa curi kao ludo.
18 sij 2009, 17:54
Nuk
21 sij 2009, 12:09
prvi je bio na nuku, drugom je to bilo puno prebrzo curenje, pa je povracao. Bio je na aventu, na koncu.
23 sij 2009, 15:44
na nukovim bočicama se gušio, i nekoliko puta skoro udavio (i najmanja veličina rupice jako curi). imala sam aventovu izdajalicu pa probala s njihovom bočicom, iako mi se ne sviđaju te njihove silikonske dude, čine mi se jako tvrde. od kad je na aventu, papa super i ne davi se. ali to je možda zato jer je još i na cici iz koje mora svojski povuć, tako je bilo od početka.
uglavnom, mislim da svakoj bebi paše nešto drugo. onim bebicama koje su "lijenije" i ne znaju povući hranu iz bočice, možda zbilja više paše nuk, ali u našem slučaju avent je bolji. nešto drugo nismo ni isprobavali.
23 sij 2009, 15:46
koliko sam shvatila pitanje je koje dude varalice i koje bocice su najbolje.
01 vel 2009, 00:29
A kakve su ove nove Nukove bocice sa sirokim dudama? Meni izgledaju OK i mislim da cu se za njih odluciti. Ima tko iskustva sa njima? Sta se duda varalica tice, tu sam vjerna tradiciji: Nuk silikonske smo oduvijek koristili i kod njih ostajemo.
E da? Zakaj vise nema za kupiti u DM-u staklenih Nukovih bocica? Fran i NIka su imali staklene bocice i to mi se nekako cini bolji izbor nego plasticne, barem za prvih 6mj.
01 vel 2009, 10:09
Bas te siroke nukove smo mi imali, i silikonske i kaucuk, djeluju ok na prvi pogled, mekanije od Aventa, ali zbilja iz njih jako curi.
Nisam posebno trazila, ali gdje god sam gledala bocice (obicni ducani tipa DM, Ipercoop, Interspar, SuperKonzum, Plodine, Mercator...) nisam nasla staklene u zadnjih pola godine.
Mozda da pogledas u Turbo Limach ili nesto sl, gdje ima djecje opreme, ili narucis prek Neta..
01 vel 2009, 10:11
franika je napisao/la:E da? Zakaj vise nema za kupiti u DM-u staklenih Nukovih bocica? Fran i NIka su imali staklene bocice i to mi se nekako cini bolji izbor nego plasticne, barem za prvih 6mj.

ne znam zašto nema u dmu

ali mislim da sam ih vidla u bipi
26 stu 2009, 15:06
Nuk duda varalica silikonska odlicna iako beba vise voli svoju ruku

a sto se tice bocice imala sam aventovu al njihiva duda mi je nekako pretvrda i taj oblik nije prilagoden djetetovom grlu pa je stalno gurala van jezikom,uzeli smo Nukovu s širokim grlom i odlicna je.mozda vam curi puno jer ste uzeli veci broj S M L tako sam ja npr.uzimala male uletim samo na brzinu negledam kupim,pa je jela po sat vremena,onda ju malo proširim ono šiklja ko ludo,e sljedeci put ja malo obratim pažnju kad ono imaju velicine
07 pro 2009, 18:34
nuk dude i bočice
07 pro 2009, 21:33
july je napisao/la:pa je jela po sat vremena,onda ju malo proširim ono šiklja ko ludo,e sljedeci put ja malo obratim pažnju kad ono imaju velicine

ovo se i meni dogodilo...kad sam imala Saru nije bilo veličina rupica pa sam sad Luki samo uzela...i eto potrefila najmanju rupicu, jeo mi je po sat vremena...kad sam išla po novu dudu onda sam skužila da ima veličina
mi imamo Nuk i dude i bočice...silikon..
03 sij 2010, 21:57
Mi imamo dudu NUK, i bočice staklene plus jednu plastičnu tommee tippee
03 sij 2010, 23:00
zasto su vam bolje staklene a ne plasticne bocice?
03 sij 2010, 23:40
Gdje nabaviti ovakvu dudu
03 sij 2010, 23:45
koja je prednost dude nefiziološkog oblika, potpuno drukčijeg od bradavice?
i koja je to marka?
03 sij 2010, 23:49
marka se čita iz gornjeg dijela - gummy
03 sij 2010, 23:50
Ma neznam koja je to marka samo znam da je to više za gristi i za rada rastu zubići a nije za dudanje, nama upravo to treba ali neznam gdje to nabaviti?