Sada je: 28 srp 2026, 23:49.

savjet za koristan poklon bebi koja je na AD

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

savjet za koristan poklon bebi koja je na AD

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 14:48

Molim savjete u vezi kupnje poklona za bebicu koja je na AD...što bi joj (njenim roditeljima :mrgreen ) moglo stvarno koristiti u vezi brže pripreme obroka? Naime, oni za sada imaju (koliko ja znam) samo dvije aventove bočice iz kutije sa izdajalicom i to je sve :) . Znam da postoje razne stvari za lakše i brže pripremanje obroka, sterilizaciju bočica i dr., al ne znam što je od toga doista potrebno i korisno a ne bih htjela kupiti neku glupost...
:dunno
Hvala :mah
(ne znam da li je topic uopće na pravom mjestu, pa ako nije molim moderatorice da premjeste gdje treba :) )
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: savjet za koristan poklon bebi koja je na AD

PostPostao/la maslina » 09 ožu 2010, 14:51

a zašto nužno poklon treba biti povezan uz AD mlijeko?
meni je koristan grijač bočice,sterilizator,stalak za bočice,pribor za čišćenje bočica,torbica koja bočice održava toplima vani
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 14:58

hvala na brzom odgovoru! :D
ma ne mora nužno poklon biti vezan uz to :mrgreen al bliske smo i mlada mama mi se požalila da nemaju ništa od te opreme koja postoji za hranjenje (ništa nije kupovala jer je bila uvjerena u uspjeh dojenja pa je sada eto, u nedoumici... uglavnom,dala je do znanja da bi htjela imati nešto od tih stvari koje bi joj olakšale pripremu obroka)
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la snowwhite » 09 ožu 2010, 15:02

kuhalo za vodu :1
dozer :2
bočice :3

ama baš ništa drugo mi nije bilo potrebno.
maslina čemu služi stalak za bočice???
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la maslina » 09 ožu 2010, 15:07

snowhite,mi smo dobili taj stalak ili neznam kako da ga nazovem marka je chicco ako se ne varam ima podlogu i neke kao gumeno plastične štapiće koji izlaze iz podloge na koje se nabode tj stavi bočica i njezini djelovi kad je opereš naravno nije must have ali je praktično
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 15:12

stvarno nemam iskustva pa oprostite ako postavljam tupava pitanja al čula sam da postoji neka pametna naprava koje odmah pripremi obrok na temperaturi koja je idealna (da ne treba hladiti ili grijati)? jel ima takvo što?
a kuhalo za vodu, mislite na ono što izgleda ko vrč, za grijanje vode za čaj i sl? :oops:
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 09 ožu 2010, 15:19

termosica, dozator za adaptirano i termo torbica.
to je ono što smo mi još koristili, drugo ništa.
htjela sam si kupiti onaj sterilizator za mikrovalnu, mislim da ima baš od aventa, ali nisam nikada jer je skup, a nije baš nužan. to mi se čini kao dobar poklon, onako iz moje perspektive, jer bi mi pojednostavnio stvari, a nikada se nisam odlučila da ga sama kupim.

termosicu imamo babylove, i definitivno je ona od svih stavri najviše i najduže u pogonu. termo torbicu isto, onu za jednu bočicu, u njoj nosimo vodu van kada je hladno, jer brzo postane prehladna za piti.
grijač bočica mi se čini apsolutno nekoristan, jer adaptirano mora biti svježe pripremljeno i ne smije se podgrijavati, pogotovo za malu bebu.
umjesto stalka, koristila sam papirnate ručnike na koje bi okrenula bočice, svaki bi poslije bacila, to mi se čini puno jednostavnije, ne znam kako bi sterilizirala taj stalak, ne bi mi se činio dovoljno čist da ga samo operem (al ja sam frikuša po tom pitanju :mrgreen )
ubrzo će joj trebati i veća bočica, ove uz izdajalicu su jako male.
za pranje koristim tigex četku, onu koja je kao antibakterijska, ali ne zbog toga, nego zato što je definitivno najmekša od svih, i teško da bi se s njom mogla oštetiti bočica.
kuhalo je isto korisno, ali ono čim voda zavrije, prestaje kuhati, a voda se u početku mora baš prokuhati, tako da sam ja većinom kuhala vodu u lončiću. i treba paziti od kakve je plastike, da ne bi bila ona s bisfenolom.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la maslina » 09 ožu 2010, 15:19

tako je,kuhala za vodu ima različitih marki i cjena.ako ćeš kupovati opremu za AD moj savjet ti je kupiti još koju bočicu(dobre su nuk,avent,chicco itd) i eventualno sterilizator ili grijač
mislim da je praktičnije kupovati neke druge stvari jer recimo meni je sterilizator super a mojoj sestrični je propala investicija isto tako i grijač
to je diskutabilno što kome odgovara u uporabi
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 15:23

a te torbe za bočice, malo sam progooglala pa vidim da avent ima za održavanje topline? hoće joj to već sada služiti ako ide u šetnju ili je to za kasnije?
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la maslina » 09 ožu 2010, 15:25

torbe joj mogu služiti odmah dob nema veze s tim.
koliko je beba stara?
maslina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 15:29

2 tjedna
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 09 ožu 2010, 15:34

iskreno, ta torba bi mi bila beskorisna.
opet ponavljam, adaptirano se djetetu daje SVJEŽE pripremljeno, ne smije dugo stajati.
a za vodu bi poslužila i neka obična torbica za jednu bočicu, ova je preskupa za tu svrhu, i prevelika, ionako treba puno drugih stvari za ponijeti koje ne možeš staviti u tu torbicu.

mi smo kupili u DMu torbu za bebe, s posebnim pretincima za pelene i podlogu, za robicu, za bočice... super je poslužila. i uz malu termo torbicu, iste boje kao i ta torba.
mljeko sam dozirala u dozator, i sa sobom uvijek nosila prazne čiste bočice. kad je trebalo, samo sam sipala prah, malo hladne kupovne vode, i malo vruće iz termosice, i za tren je sve bilo gotovo. puno praktičnije ako želiš izaći na dulje, a sigurno će morati ponekad otići na dulje od sat, dva.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 15:39

danijela81 je napisao/la:termosica, dozator za adaptirano i termo torbica.

:5
dozator za hranu je definitivno super stvar, ima ih razlicitih, neces fulati i ako joj kupis dva ;)
termosicu smo mi imali chicco - super nam je bila sve dok je beba bila (vecim dijelom prehrane) na adaptiranom (znaci prvih 6-8mjeseci), omogucila nam je da idemo gdjegod i imamo vruce vode za barem 2-3obroka.
termo torbicu koristimo i dan danas. zimi da nam odrzi toplom vodu za caj, i opcenito da odrzi vodu na nekoj pristojnoj temp za piti, a ljeti sam u nju stavila jedan ulozak za led i koristila je kao mini frizider bebi za voce, kasicu,....
imamo dvije - jednu babylove (u nju stanu npr avent mala bocica i hipp/frutek kasica i duda i zlicica, ili npr jedna veca avent bocica,...) i jednu od bebe conforta kao torbica ( u nju sam cak znala ubaciti i jednu presvlaku i pelenu ;) )

evo par linkova :
termos torbica
http://www.turbolimac.com/Products/Turb ... 40431.aspx
ovo je varijacija na temu one iz DMa, premda meni djeluje mozda prakticnija ona iz DMa
http://www.turbolimac.com/Products/Turb ... 40428.aspx
ako putuju, ovo im je super (nam je grijac bio super, jer kad smo skontali omjer vruca/hladna voda, mlijeko bi bilo gotovo za cas - vodu smo uvijek grijali u staklenim bocicama)
http://www.turbolimac.com/Products/Turb ... 40432.aspx
ovo je super stvar i preporucam najtoplije (mi smo koristili ovo od cca 7mjeseci pa do dana danasnjeg ;))
http://www.turbolimac.com/Products/Turb ... 20412.aspx
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la danijela81 » 09 ožu 2010, 15:46

fliper je i nama poslužio odlično, i još uvijek nam služi! al to nije baš vezano za prehranu :lol

samo bi komentirala onu manju termo torbicu u tl, premala je, tj. preuska za aventove ili bilo koje druge široke bočice, pa na to treba pripaziti kod odabira.
ova veća, prva, mi se čini dosta praktična.

ja bi predložila da još jednom popričaš s njom, vidiš kako se snalazi i možda diskretno pitaš što ona misli što bi joj bilo najkorisnije od svega.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 15:48

ma fliper mi je zapeo za oko kad sam trazila link na ovu torbicu od bebe conforta...
inace meni su ove dvije u kombinaciji zlata vridile (DM i BC ) ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 17:15

hvala cure!
pomogle ste mi, sad barem znam odakle krenuti (sve ovo odmah konzultiram i sa mladom mamom jer ni ona nema pojma kaj joj treba, našle se dvije pametne :mrgreen )
:kiss
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Miki » 09 ožu 2010, 17:25

meni je bila korisna chicova termosica u koju stane Avent bočica.
Nosila sam u bočici vruću vodu i pripremala obroke kad mi je trebalo (to mi je bilo super da ne moram nositi vodu direktno u termosici, ipak je bila u bočici)
Koristila sam je i po noći - prije spavanja bi prokuhala vodu i stavila u termosicu i onda bi samo u polusnu po potrebi rashladila vodu (najčešće bi se taman ohladila za pripremu) i ubacila prah iz dozatora, ohladila i mlijeko je bilo gotovo u par minuta.

sterilizator za bočice nisam imala (jer mi je bio preskup) - po meni je to odličan poklon (u dogovoru s mamom, naravno)
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la danijela81 » 09 ožu 2010, 17:40

Miki je napisao/la:Nosila sam u bočici vruću vodu i pripremala obroke kad mi je trebalo

za ovo bi svakako preporučila staklene bočice, ili BPAfree (iako bi ja radije dobro staro staklo, nikad ne znaš kakvi će se još otrovi otkriti u plastici).

ima puno dobrih savjeta o svemu baš na ovom PDFu, ne samo o opremi, treba malo potražiti. meni su puno pomogli da se snađem u početku, pogotovo da skužim kako da napravim mlijeko u nekoliko sekundi. u početku mi je trebalo barem 5 minuta, a Vjeranovih pet minuta gromoglasnog plača mi se činilo kao čitava vječnost.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 17:42

kakvi su to dozatori i gdje ih ima za nabaviti?
i te staklene bočice koje spominjete, od kojeg proizvođača koristite?
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 17:47

ja sam uzela chicco bocice staklene, jer sam tamo kupovala sterilizator i termosicu pa mi bilo zgodno. uzela sam jednu malu i veliku (cca 150 i 250ml, neznam napamet tocno kolike su).
iz njih nije nikada pio vec su samo sluzile za vodu.

dozatora imas raznih, dok je beba bila mala (5obroka dnevno) bilo mi je cak zao sto nemam dva tako da mogu navecer pripremiti sve za cijeli dan (uglavnom svi dozeri imaju 3 mjerice).

idem ti pokusati naci linkove ;)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 17:48

ovakva je nasa termosica :
http://www.chicco.hr/ProductDetails/612 ... ICA.wshtml

frendovi imaju ovakvu, preporucili je i nama ali je nije bilo kad smo kupovali a prodavacica je rekla da nezna kad ce ih dobiti...
http://www.chicco.hr/ProductDetails/613 ... ANU.wshtml
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 09 ožu 2010, 17:51

mi imamo staklenu od NUKa, iako ju slabo koristimo. kupila sam u Mulleru u CC1.
ostale bočice su one stare plastične, nisam kupovala ove bez bisfenola, bilo mi je preskupo mijenjati kad su ove još dobre, a imamo ih dosta.
samo sam pazila da u njih na ulijevam direktno vruću vodu.

naš dozator je aventov
http://rozi-step.hr/images/uploads/dozator.jpg
u njega se unaprijed može staviti onoliko mjerica mlijeka koliko je potrebno za obrok. ima 3 posebna odjeljka, dakle, dovoljno za 3 bočice mlijeka izvan kuće.
jako praktična stvar, ne mora se nositi čitava kutija mlijeka okolo.

iako bi se moglo i bez njega, dok ga nisam imala, dozirala sam mlijeko u svaku bočicu posebno, ali je problem bio kako osušiti bočice, jer je teško doprijeti do dna, a da se ne zavuče ruka, a onda više nije sterilno.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 18:01

ja dozator koristim jos i sad, uvijek ga koristila i za doma i za van....

ovaj slatko izgleda u zivo ;)
uvijek sam se mislila kupiti ga samo jer mi je simpa :mrgreen
http://www.turbolimac.com/Products/Turb ... 40444.aspx
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 09 ožu 2010, 18:10

e da i termosica je super :mrgreen
meni je kuhalo za vodu stvarno najviše pomoglo pri pripremi AD. mi imamo electroluxovo.
dozer ovaj aventov koji je danijela linkala.
termo torbicu sam koristila svega par puta. kao što je danijela rekla mlijeko mora biti svježe pripremljeno onda bi eventualno nosila vodu van ali baš da ne bude u bočici vruća voda cijelo vrijeme radije sam nosila termosicu.

sterilizator je i nama bila preskupa investicija i na kraju smo i bez njega zdurali.
ovaj stalak za sušenje bočica mi se čini ok ali nisam znala da toga ima.
ma zapravo popričaj s mamom iako ni ona nakon 2 tjedan neće još kužiti šta joj treba a što ne. kao što kaže maslina nekima je sterilizator super nekima ne, neki hvale grijač meni se to čini bacanje novaca :dunno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la mama njonji » 09 ožu 2010, 18:16

ako sam dobro shvatila, za nekakvo pripremanje obroka ako ode van sa bebom a ona ogladni (ili za lakše pripremanje po noći), trebao bi joj:
dozator sa mlijekom,
termosica za održavanje vode toplom,
staklena bočica za tu istu termosicu
i bočica iz koje dijete pije (mislila sam uzeti onu veću aventovu, pošto male ima)?
(ispravite me ako griješim :) )
kupila bih joj to gore navedeno i još možda onaj set za pranje boce i dude :dunno
malo sam pregledala sterilizatore ali ipak su malo too much...
što mislite?
(eh, je sam vas zadavila :naughty )
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 09 ožu 2010, 18:24

ja bi svakako i običnu metalnu termos bocu, ima u DM lijepih boja. puno duže drži toplinu nego termo torbica, prektična je za noć. mi smo i nju svuda nosali, i uz nju kupovnu malu hladnu vodu za miješanje, da se dobije taman temp. vode.

dozator svakako, a još jedna bočica će joj sigurno trebati.
za pranje ću se ponoviti, ali toliko sam oduševljena Tigex četkom da ne bi nikad više nijednu drugu kupila :mrgreen
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 19:43

mama njonji je napisao/la:dozator sa mlijekom,
termosica za održavanje vode toplom,
staklena bočica za tu istu termosicu
i bočica iz koje dijete pije (mislila sam uzeti onu veću aventovu, pošto male ima)?

ovo je super poklon, uistinu. Dobit ce sve sto joj treba ;)
ja neznam koju mi imamo cetkicu za ciscenje, ali mi se najboljom pokazala ona sto ima kao spuzvicu na vrhu.
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Esperanza999 » 09 ožu 2010, 20:06

Meni je bio najbolji poklon neki braunov štapni mikser ali baš za bebe,imao je samo jednu metlicu i služio mi je za brže miješanje mlijeka,prije toga sam stalno imala grudice ali poslije je sve išlo brzinom svjetlosti,mogao je i u perilicu i otkuhavati se.Imao je i još neke nastavke za kasnije pripreme obroka isto za malene,čak i neku knjižicu s receptima za kašice.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 09 ožu 2010, 20:09

Esp imas kakav link, cula sam za to ali nisam to vidila.....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Esperanza999 » 09 ožu 2010, 20:11

Nemam,evo sad sam baš tražila ali ne mogu naći.Ja sam nažalost izgubila svoju metlicu :| pa sam mikser dala mami,baš ću je pitati da li se vidi koji je model,ali to mi je stvarno bila genijalna stvar.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.