O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

banane

13 pro 2011, 14:38

Da li svojim bebama dajete banane? Gdje ih kupujete? kako ih pripremide prije nego im date jesti?
naime to pitam ponukana pričama o tretiranju voća i povrća raznim kemikalijama da što duže ostanu svježe (po izgledu). Molim savjete.

Re: banane

13 pro 2011, 14:39

kako misliš, kako pripremljene? što možeš s bananom osim ogulit je i eventualno zgnječit/izmiksat?

13 pro 2011, 14:42

oprati? to sam negdje čula kao savjet baš zbog tih kemikalija

13 pro 2011, 14:43

ja sam banane gulila samo, gnječila, svo voće i povrće sam prala, pa i banane :mrgreen
kasnije sjeckala i miješala s drugim voćem ili žitaricama
kad je došao na red jogurt onda sam i unutra stavljala.

13 pro 2011, 14:45

a što se tiče kupovine, mislim da je totalno svejedno za banane gdje ih kupiš kad su tako i onako uvijek iz uvoza iz neke daleke zemlje. onda ti je svejedno jel plac ili supermarket ili kakav bio dućan.

13 pro 2011, 14:53

Sreca najveca je napisao/la:a što se tiče kupovine, mislim da je totalno svejedno za banane gdje ih kupiš kad su tako i onako uvijek iz uvoza iz neke daleke zemlje. onda ti je svejedno jel plac ili supermarket ili kakav bio dućan.
X

13 pro 2011, 14:55

Ja sam davala super combo banana + avokado. I nisam prala, ali ja sam od onih koji zive u tim "dalekim zemljama" ;) .

13 pro 2011, 15:37

Miksane banane s ptiber keksima.odlično

13 pro 2011, 15:39

kekse bi izbjegavala, tj ja ih nisam davala

13 pro 2011, 16:39

ja ne vidim koliko je dijete staro,mi smo to jeli tek sa 9 mjeseci jer smo do onda bili samo na sisi.

14 pro 2011, 08:22

renka2008 je napisao/la:ja ne vidim koliko je dijete staro,mi smo to jeli tek sa 9 mjeseci jer smo do onda bili samo na sisi.

Uh, mi kekse nismo dotakli do 18 mjeseci, kad je vidio rodjaka kako ih jede pa je navalio da i on dobije. U keksu ima puno secera, pa ih treba izbjegavati.

16 pro 2011, 11:12

Ja perem svo voće koje dajem pa tako i banane.
Kekse smo uveli za popodnevni obrok sa npr. bananom ili žitaricama, ali naravno ne svaki dan.

16 pro 2011, 16:45

sada ću postaviti možda neko glupo pitanje (mada nema glupih pitanja nego samo glupih odgovora) kada pereš banane? S korom ili kada ju oguliš? :conf

16 pro 2011, 17:25

Kad ju ogulim. Ostalo voće i povrće obično operem i prije i poslije guljenja.

16 pro 2011, 17:53

Nikad u zivotu mi nije palo na pamet prati banane :shock
Ni izvana ni iznutra. Totalno sam iznenadjena :dunno

16 pro 2011, 17:55

snowwhite je napisao/la:Nikad u zivotu mi nije palo na pamet prati banane :shock

x
doduše, ponekad ih operem prije nego ih ogulim, ali to je jednom u 300 godina :lol

16 pro 2011, 18:44

snowwhite je napisao/la:Nikad u zivotu mi nije palo na pamet prati banane :shock

Fakat ni meni.Ali eto vidiš.

16 pro 2011, 22:09

nije ni meni do sada palo na pamet prati banane dok me nije mama nazvala i rekla kako je neki dan neko na radiju pričao baš o tome jer se one špricaju sa svime i svaćime.

16 pro 2011, 22:21

I to cim spricaju se ispire pod vodom?! Je, mos si mislit'!

17 pro 2011, 13:49

snowwhite je napisao/la:I to cim spricaju se ispire pod vodom?! Je, mos si mislit'!

X

Mislim, pogotovo pranje nakon guljenja mi nije jasno.

17 pro 2011, 14:56

Kaya071 je napisao/la:
snowwhite je napisao/la:I to cim spricaju se ispire pod vodom?! Je, mos si mislit'!

X

Mislim, pogotovo pranje nakon guljenja mi nije jasno.

X

Da, i što onda, fino ih obrisati ubrusom. Nebuloze.

18 pro 2011, 15:40

Ne znam, ak prvo ogulim bananu i onda je idem oprati oguljenu, ako nisam između oprala ruke onda prenesem upravo štetne tvari s kore na bananu još više, kaj ne? :dunno Ne znam, mi ih nikad nismo prali. Nadam se da nam ne bude ništa.

Ne perem ni naranče ni mandarine. :dunno

28 pro 2011, 10:30

neki dan vidjela i banane iz ekološkog uzgoja u b&b

cijena - sitnica :nokti

28 pro 2011, 13:21

Ni meni nikad nije palo napamet prati banane. :lol
Perem samo ono šta se jede s korom ,npr jabuke, kruške, trešnje.... i to samo ak su kupljene ,naše domaće ne perem.

30 pro 2011, 12:34

jeli ko kupio te bio bio banane. Koliko dugo mogu trajati prije nego počnu trunuti? Mislim nisu špricane i tako to :)

03 sij 2012, 23:38

Nisam jos cula da se banane peru iznutra :shock vani ajd...

05 sij 2012, 13:12

mrs eastwood kakve su te bio banane? koliko koštaju?

05 sij 2012, 14:25

isto izgledaju ko i ove vulgaris. oko 30kn/kilo

bilo neki dan u Aw.mallu, ali jucer nisam vidjela da imaju. tamo sam skoro svaki drugi/treci dan, pa ti mogu javiti kad ih budu imali.

edit. nisam ih ja kupila... izvanka izgledaju isto. ali ionako ovi u egzoticnim zemljama jedu po nama trule banane :mrgreen

05 sij 2012, 20:26

mrs. eastwood je napisao/la: ali ionako ovi u egzoticnim zemljama jedu po nama trule banane :mrgreen

Zabluda, ne jedu :mrgreen . Isto ih bacaju i proglase ih trulim puno prije nego ih mi prolasimo trulim.
I jedu samo male, tzv. slatke banane, sve ostale smatraju bananama za kuhanje i przenje, dok mi stranci jedemo jos jednu vrstu malo vecih.
Organske banane se odavde izvoze u Svedsku, i samo ih uberu, umotaju u neke krpe da ih zastite od svjetlosti i tako transportuju.
Ukus "prave" (organske, koja je pustena da normalno dozri) banane je drasticno drugaciji i intenzivniji.

05 sij 2012, 22:24

a na onim svim slikama banane skoro crne :|

sad si me zaintrigirala jos i da kupim te banane :mrgreen
Odgovori