O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
13 pro 2011, 14:38
Da li svojim bebama dajete banane? Gdje ih kupujete? kako ih pripremide prije nego im date jesti?
naime to pitam ponukana pričama o tretiranju voća i povrća raznim kemikalijama da što duže ostanu svježe (po izgledu). Molim savjete.
13 pro 2011, 14:39
kako misliš, kako pripremljene? što možeš s bananom osim ogulit je i eventualno zgnječit/izmiksat?
13 pro 2011, 14:42
oprati? to sam negdje čula kao savjet baš zbog tih kemikalija
13 pro 2011, 14:43
ja sam banane gulila samo, gnječila, svo voće i povrće sam prala, pa i banane
kasnije sjeckala i miješala s drugim voćem ili žitaricama
kad je došao na red jogurt onda sam i unutra stavljala.
13 pro 2011, 14:45
a što se tiče kupovine, mislim da je totalno svejedno za banane gdje ih kupiš kad su tako i onako uvijek iz uvoza iz neke daleke zemlje. onda ti je svejedno jel plac ili supermarket ili kakav bio dućan.
13 pro 2011, 14:53
Sreca najveca je napisao/la:a što se tiče kupovine, mislim da je totalno svejedno za banane gdje ih kupiš kad su tako i onako uvijek iz uvoza iz neke daleke zemlje. onda ti je svejedno jel plac ili supermarket ili kakav bio dućan.
X
13 pro 2011, 14:55
Ja sam davala super combo banana + avokado. I nisam prala, ali ja sam od onih koji zive u tim "dalekim zemljama"

.
13 pro 2011, 15:37
Miksane banane s ptiber keksima.odlično
13 pro 2011, 15:39
kekse bi izbjegavala, tj ja ih nisam davala
13 pro 2011, 16:39
ja ne vidim koliko je dijete staro,mi smo to jeli tek sa 9 mjeseci jer smo do onda bili samo na sisi.
14 pro 2011, 08:22
renka2008 je napisao/la:ja ne vidim koliko je dijete staro,mi smo to jeli tek sa 9 mjeseci jer smo do onda bili samo na sisi.
Uh, mi kekse nismo dotakli do 18 mjeseci, kad je vidio rodjaka kako ih jede pa je navalio da i on dobije. U keksu ima puno secera, pa ih treba izbjegavati.
16 pro 2011, 11:12
Ja perem svo voće koje dajem pa tako i banane.
Kekse smo uveli za popodnevni obrok sa npr. bananom ili žitaricama, ali naravno ne svaki dan.
16 pro 2011, 16:45
sada ću postaviti možda neko glupo pitanje (mada nema glupih pitanja nego samo glupih odgovora) kada pereš banane? S korom ili kada ju oguliš?
16 pro 2011, 17:25
Kad ju ogulim. Ostalo voće i povrće obično operem i prije i poslije guljenja.
16 pro 2011, 17:53
Nikad u zivotu mi nije palo na pamet prati banane

Ni izvana ni iznutra. Totalno sam iznenadjena
16 pro 2011, 17:55
snowwhite je napisao/la:Nikad u zivotu mi nije palo na pamet prati banane

x
doduše, ponekad ih operem prije nego ih ogulim, ali to je jednom u 300 godina
16 pro 2011, 18:44
snowwhite je napisao/la:Nikad u zivotu mi nije palo na pamet prati banane

Fakat ni meni.Ali eto vidiš.
16 pro 2011, 22:09
nije ni meni do sada palo na pamet prati banane dok me nije mama nazvala i rekla kako je neki dan neko na radiju pričao baš o tome jer se one špricaju sa svime i svaćime.
16 pro 2011, 22:21
I to cim spricaju se ispire pod vodom?! Je, mos si mislit'!
17 pro 2011, 13:49
snowwhite je napisao/la:I to cim spricaju se ispire pod vodom?! Je, mos si mislit'!
X
Mislim, pogotovo pranje nakon guljenja mi nije jasno.
17 pro 2011, 14:56
Kaya071 je napisao/la:snowwhite je napisao/la:I to cim spricaju se ispire pod vodom?! Je, mos si mislit'!
X
Mislim, pogotovo pranje nakon guljenja mi nije jasno.
X
Da, i što onda, fino ih obrisati ubrusom. Nebuloze.
18 pro 2011, 15:40
Ne znam, ak prvo ogulim bananu i onda je idem oprati oguljenu, ako nisam između oprala ruke onda prenesem upravo štetne tvari s kore na bananu još više, kaj ne?

Ne znam, mi ih nikad nismo prali. Nadam se da nam ne bude ništa.
Ne perem ni naranče ni mandarine.
28 pro 2011, 10:30
neki dan vidjela i banane iz ekološkog uzgoja u b&b
cijena - sitnica
28 pro 2011, 13:21
Ni meni nikad nije palo napamet prati banane.
Perem samo ono šta se jede s korom ,npr jabuke, kruške, trešnje.... i to samo ak su kupljene ,naše domaće ne perem.
30 pro 2011, 12:34
jeli ko kupio te bio bio banane. Koliko dugo mogu trajati prije nego počnu trunuti? Mislim nisu špricane i tako to
03 sij 2012, 23:38
Nisam jos cula da se banane peru iznutra

vani ajd...
05 sij 2012, 13:12
mrs eastwood kakve su te bio banane? koliko koštaju?
05 sij 2012, 14:25
isto izgledaju ko i ove vulgaris. oko 30kn/kilo
bilo neki dan u Aw.mallu, ali jucer nisam vidjela da imaju. tamo sam skoro svaki drugi/treci dan, pa ti mogu javiti kad ih budu imali.
edit. nisam ih ja kupila... izvanka izgledaju isto. ali ionako ovi u egzoticnim zemljama jedu po nama trule banane
05 sij 2012, 20:26
mrs. eastwood je napisao/la: ali ionako ovi u egzoticnim zemljama jedu po nama trule banane

Zabluda, ne jedu

. Isto ih bacaju i proglase ih trulim puno prije nego ih mi prolasimo trulim.
I jedu samo male, tzv. slatke banane, sve ostale smatraju bananama za kuhanje i przenje, dok mi stranci jedemo jos jednu vrstu malo vecih.
Organske banane se odavde izvoze u Svedsku, i samo ih uberu, umotaju u neke krpe da ih zastite od svjetlosti i tako transportuju.
Ukus "prave" (organske, koja je pustena da normalno dozri) banane je drasticno drugaciji i intenzivniji.
05 sij 2012, 22:24
a na onim svim slikama banane skoro crne
sad si me zaintrigirala jos i da kupim te banane