...ne bih htjela
vaditi mast, ali možete li vjerovati da je moj sinak u svoje 4, 5 godine života imao svega 2 puta zastoj u probavi, ono, da ga je baš zaštopalo, iako ni tada nije bilo potrebno nikakvih posebnih intervencija... meni je to čisti SF, ali, koliko vidim, i cura će njegovim stopama

.... ajd fala bogu, nek su dobri kakači kad nisu nikakvi spavači
...
ina, ma ne ne, vjeroajtno sam se krivo izrazila u vezi JBP knjige... slažemo se u zapažanjima sto posto... naravno da ne treba slijepo vjerovati nikome i ničemu... mene je nutricionizam oduvijek privlačio, počevši od dijeta koje sam provodila za sebe i gdje sam puno saznavala o hrani (nikada, baš nikdada to nisu bile mesne/bolničke/un i slične dijete, već samo promjene u prehrani) ...zaista sam otvorena za to, nije mi bez vraga podznak na 28° Lava pa zahvaća dobar dio Djevice

)
...jednostavno sam još u nevjerici koliko je različit taj režim prehrane, pa čitam knjigu ko kakav bestseler
...i sigurno ću preuzeti ponešto, recimo, onaj receptić zapečene palente s tikvicama sviđa mi se načelno, a varijacije mogu biti raznolike.... jednako kao preprženi i mljeveni sezam koji se kasnije dodaje kao začin, to mi se čini mrak mrakova....
...međutim, zaista je to previše žitarica (da, to miješanje više njih), a i po meni premalo voća i povrća - recimo, onaj njen prijedlog početka dohrane - i za užinu i za ručak žitarice
...u stvari, najvećim dobitkom i saznanjem smatram upravo taj prošireni horizont žitaričnog svijeta

.. priznajem da sam s predrasudama gledala te vrećice egzotičinih kuglica u bio-trgovinama, ali zaista nema razloga ne uvesti ih u prehranu...
..tako sam upravo amarant i proso uvela i za nas velike, u našu omiljenu šarenu juhu (gomila povrća povezana upravo nekom žitaricom i jednim jajetom) za koju sam korsitila uvijek ječam, kao da ništa drugo ne postzoji, a riža nam je ionako već prečesto na jelovniku...
...jesam ošla u oftopik
Be, kupovala sam ove stvari u Harmoniji, trgovinici preko puta onih mesnica na tržnici glavnoj, tamo kod parkirališta, a za tu trgovinu u Sunčanoj sam tek kasnije saznala...