booboo je napisao/la:pozdrav! imam 2 pitanja (iščitavam kako stignem pa nisam sigurna jel se već spominjalo):
1) A. je od rođenja imao barem jednu stolicu dnevno, senfastu i konzistencije kakva već je u dojenih beba. pitam se jel za početak dohrane normalna takva ista stolica + obojana u namirnicu koju je jeo taj dan ili s komadićima namirnice u stolici? odnosno, kako ću prepoznati proljev?
2) ima li negdje popisano najpametnije kombiniranje namirnica, tipa jesu li žitarice u početku bolje s voćem ili povrćem, je li bolje u početku kombinirati npr. mrkvu s rižom ili s jabukom i sl.?
Hej, malo da se ukljucim posto sam imala cijelo predavanje od pedice za dohranu, a rijetko tko si od pedijatara daje toliko truda, pa vecinom informacije trazimo sami. Ugl receno mi je da sve sto uvodim uvodim 7 dana, toliko bebi treba da se navikne na novu namirnicu, najprije kreces sa 4 zlicice i zatim povecavas, prva tri dana dajes samo, a kasnije kombiniras sa vec uvedenim namirnicama.
Izmedju uvodjenja skupina (zitarice, voce povrce ) radi se razmak od dva tjedna.
Mi smo isto sa nepunih 5 mjeseci krenuli sa dohranom, isto nam je rekla da je tako najbolje jer treba zeljeza c vitamina itd
Prvih godinu dana ne citruse, rajcicu, med a mozese davati sve sto je svjeze i sezonsko pod uvjetom da uvodi onako kako je rekla, eto nadam se da sam pomogla