O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
24 stu 2011, 22:58
Može, i ta je baš fina. Bundeve općenito su sve dobre za bebe.
25 stu 2011, 15:12
Danas gris za rucak. na kesici pise da se u kipuce mlijeko ubaci gris
kako da izvedem s ad?
25 stu 2011, 16:32
Srećice i mene je to interesiralo ali pretpostavljam da se može uraditi na kipućoj vodi i onda u to dodati ad. Ja planiram tako raditi.
25 stu 2011, 17:17
adry- da tako sam i mislila, a i na kraju napravila. u vodi skuhala, i kad je bilo gotovo samo sam malo ad-a dolila, sve je otislo
al eto nadam se da ce se javit jos netko s nekom drugacijom kombinacijom, da isporbamo i nesto drugacije.
25 stu 2011, 20:25
Nema drugačijeg načina ako želite dodati adaptirano jer se ono ne smije kuhati, dakle u gotov, topli griz dodati prah adaptiranog predviđen za tu količinu vode.
Jedino što možete mijenjati su grizevi - postoje pšenični, pirov, ječmeni, raženi...

(Za zadnja dva nisam ni ja znala donedavno...).
25 stu 2011, 21:59
diami- hvala puno.
26 stu 2011, 10:19
mame
pitam se, pitam...mom malcu u zadnje vrijeme nije privlačna ama baš nikakva (do)hrana osim eventualno voća u kombinaciji s nekim žitaricama. na povrće prezrivo frkče, čak i na tikvu i mrkvu koje je do sada jako volio. jel se vama slično događalo, kako ste tome doskočile?
nemam ga namjeru siliti da jede al' opet, već smo "debelo u dohrani" tako da bih najrađe pokušala naći nešto šta mu se sviđa nego odustala npr. od povrća na neko vrijeme.
26 stu 2011, 10:54
bobboo mene to isto zanima,ali moj nezeli voce.zitarice i povrce u bilo kojoj kombinaciji moze kad god zelis ali voce ne.jedva malo ukamufliram,a ako slucajno osjeti da ima voce,usta zabetonira i gotovo jelo.od voca hoce samo banane,a one ga zatvaraju,izgleda mamin sin,ja sam isto luda za bananama.nadam se da ce to proc uskoro.
mi griz kuhamo na vodi,pa u to mijesam malo voca ili sam.kad kuham juhicu,takodjer dodam griz da zgusne.pun pogodak nam je jabuka kuhana pa u toj vodici ukuhat ili griz ili palentu.
26 stu 2011, 12:18
kada je preporuka za prokulice?
27 stu 2011, 00:31
ja si mislim kao i za kupus i kelj i to... jer nadima.
27 stu 2011, 12:35
Koliko dugo kuhate alnaturinu palentu i griz od pira,psenicni,razeni severovi? Neznam da li je za bebe ok kao sto pise na vrecici, bojim se da ne bude sirovo
27 stu 2011, 13:16
Ja sam do sad koristila Alnaturinu palentu i griz od pira i kuhala sam po 10 min.
27 stu 2011, 15:57
Ja koristim alnaturine grizeve i kuham ih svega par minuta, 5 do maks 10 i budu ok. Al alnaturina palenta mi se duže mora kuhati, inače se osjeti zrnato. Severovi grizevi su grublje mljeveni nego alnaturini, oni se isto dulje kuhaju, bar meni jer se inače osjeti previše, plus što su od punog zrna...
28 stu 2011, 09:39
Ja kuham Alnaturinu palentu 20-25 min,jer mi bude sirova ako ju kuham kraće.Grizove ćemo tek probat.
28 stu 2011, 17:06
Imam pitanje u vezi prosa.Imam Alnaturin i ne znam jesam dobro skuhala.Dal se vama proso raskuha ili ostanu "kuglice"?Meni su ostale "kuglice" i moja Petra nije htjela jest,davila se,kao da će povratit i gurala to jezikom van.Imam dojam da joj se nije svidjela ta struktura prosa a ne okus....
28 stu 2011, 17:12
sad se stvarno ne mogu sjetiti od kojeg je to proizvođača bilo, ali jedno jedino proso sam uspjela raskuhati, sva druga su mi ostajala u kuglicama
28 stu 2011, 18:05
Hvala cure

palentu mi super jede, pa se sad bacamo na kuhanje griza
28 stu 2011, 18:48
Eventualno možeš probati štapnim mikserom to pretvoriti u kašicu. Ne znam koliko si kuhala, al meni se raskaši nakon kojih 15min, iako se osjete još malo zrnca, al štapni mikser to onda riješi. Druge marke prosa nisam ni probavala.
29 stu 2011, 10:49
jogobela je napisao/la:Imam pitanje u vezi prosa.Imam Alnaturin i ne znam jesam dobro skuhala.Dal se vama proso raskuha ili ostanu "kuglice"?Meni su ostale "kuglice" i moja Petra nije htjela jest,davila se,kao da će povratit i gurala to jezikom van.Imam dojam da joj se nije svidjela ta struktura prosa a ne okus....
ja sam proso kupovala za početak sitni, babylove čini mi se... a od dugokuhajućih palenti sam brzo odustala jer su me
izluđivale i prešla na običnu.
29 stu 2011, 14:39
Ok,Hvala na odgovorima...sad sam kupila prosene pahuljice,od prosa odustajemo neko vrijeme...koliko to moram kuhat,isto Alnaturine sam uzela?Niš ne piše na ambalaži,par minuta valjda?
29 stu 2011, 21:33
cure, prokuhavate li vodu koju dajete djetetu između obroka? Kora je sad skoro 7 mjeseci i ne znam da li prokuhati vodu ili mogu dati npr ovu iz britte?
29 stu 2011, 22:14
Ja nisam. Što joj sve brat uvali ili čopi usput, mislim da nema potrebe odn. smisla. Drugo je kad se radi adaptirano ili kakve kašice, onda zbog samih kašica odn. praha koji može biti eventualno "kontaminiran"...
29 stu 2011, 22:26
što se tiče vode, nama je pedijatar savjetovao: kupovnu Janu iz staklene boce
29 stu 2011, 22:37
mi trošimo Janu iz obicne boce. prokuhanu joj nisam dala nikad, jer kad prokuham ovu vodu iz pipe... tona kamenca propliva
29 stu 2011, 22:40
hvala cure. ja filtriram ovu "pipastu" vodu kroz britta filter, zaista ima puno manje kamenca onda.
09 pro 2011, 15:44
Kada uvesti namirnice s glutenom?Htjela sam neki dan kupiti pir i vidim da ima gluten,pa sam se malo zbunila jer po tablici sa ovog foruma po kojoj idemo,pir ide od 7 mj.Pa mi niš nije jasno....pa ne ide gluten od 7 mj ili?
09 pro 2011, 15:49
mi smo sad točno sedam mjeseci i pedijatar nam je rekao da počnemo s glutenom. a negdje sam naišla na info da je dobro u to doba početi s glutenom jer se jasnije vide reakcije ako ih ima.
i da, počeli smo s pirom.
09 pro 2011, 15:50
pir ima neki primitivni oblik glutena, lakse probavljiv pa se on preporuca kao priprema za glutenske zitarice.
09 pro 2011, 19:32
Aaa tako,nisam znala,hvala!Onda ćemo i mi krenuti s pirom,mi evo napunili 8 mj!
13 pro 2011, 15:57
koliko dugo kuhate Severov gris od pira?