Sada je: 10 lip 2026, 14:49.

Izdajanje, izdojeno mlijeko (što, kako?) spojene teme

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: par stvari o izdajanju

PostPostao/la Jabučica » 29 tra 2009, 00:35

evo ga,
ukoliko si iz Hrvatske ima Medela zastupnik u Hrvatskoj, kod njih je bolje direktno kupiti, jer su dosta jeftiniji, nego ako kupujes u apotekama. bar je tako u Sarajevu.
sretno

Medela Breastfeeding
Bauerfeind Croatia d.o.o.
Goleska 20
10 020 Zagreb

Tel. (0038...
Fax (00385) 1654 2860
inf@medicus-matea.hr

http://www.medela.com/ISBD/gen/contact.php
slika

nikakve riječi nemaju snagu dječijeg plača
najljepše je zvati se mama
Jabučica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jabučica » 29 tra 2009, 00:40

ne znam, kolliko si ti platila pumpu, vidim da neki govore o cijeni od 1000 € i više

ja sam sovju Pump in style in advanced (izdaja dvije dojke, ima masaze, dobije se i rucna izdajalica, 4 bočice, ruksak, prenosna termo torbica sa lederom...tonba nekih stvari, nova kod zastupnika je bila 520km tj 260€.

govorim o ovoj pumpi
http://www.medela.com/ISBD/breastfeedin ... vanced.php
slika

nikakve riječi nemaju snagu dječijeg plača
najljepše je zvati se mama
Jabučica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la any » 29 tra 2009, 09:01

vise od tisucu eur dodje ova koju ja imam iznajmljenu iz apoteke a koristi se u bolnicama
slika
pump in style o kojoj ti govoris nije toliko skupa
slika

u njemackoj se moze naruciti vec od 190 EUR
slika slika
any
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sandi » 29 tra 2009, 13:16

Jabučice, imam pumpu vec, nego trebam dijelove neke...

U Hr Pump in Style kosta cca 3500 kn, ja sam svoju dobila za cca 2 tisuce kn iz USA.

Tri Medela bocice od 150ml sam platila 16 dolara. Negdje sam nasla da jedna u Hr kosta oko 250 kn.

U Hr se ne isplati kupovati takve stvari, na zalost. Svaki put sam ljuta ko pas kad moram narucivati iz USA.
Sandi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Arkana10 » 12 lip 2009, 09:14

Da ne otvaram novi topik, pitanje do iskusne mame.
juce na trudnickom tecaju su nam rekli da je najbolje nakon prvog podoja da izdajamo grudi "do kraja"?
meni je to bilo nelogicno, jer sam puno citala o dojenju i u knjigama se kaze da ne smijemo se umjetno mjesati u ponudi-potraznji za dojenju. ako ja izdojim visak, onda ce biti i veca ponuda, tako?
sta je sa tim prvim izdajanjima?
beba ce biti sa mnom non stop (roaming in), bar se nadamo, naravno ako je sve ok sa mnom i bebom. pa pitanje je zasto bi izdajala ako je beba tu da sama izdoji.
imate neki pametan savjet ili sam ja nesto krivo shvatila?
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la ema emily » 12 lip 2009, 09:19

Na tim tečajevim se zna stvarno svega čuti :roll:
Ja bih ti rekla ovako- izdajaš se
1) kad su ti grudi prepune i bole te- toliko koliko je potrebno da smanjiš pritisak, ne više od toga jer time samo daješ signal svom tijelu da je potrebno više mlijeka pa se onda više i stvara
2) ako ti dijete kojim slučajem neće/ne može samo siasti -pa ga onda tim mlijekom hraniš
3) ako radiš zalihu mlijeka jer ćeš bebu ostaviti nekome na čuvanje pa da ju time nahrani dok te nema
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Arkana10 » 12 lip 2009, 09:27

hvala Ema emilyto sam i ja mislila. :dada
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Crvena » 14 lip 2009, 11:06

Sa Principessom sam se počela izdajati tek kad sam počela raditi, s njenih 8 mj., do tada ni jedan jedini put i sve je bilo super.
S malcem je drugačije - evo jučer napunio 8 mj., a ja 8 mjeseci isključivog izdajanja :dunno Moram priznati da mi je puna kapa, a motivaciji ne pomaže to što i nije neki jelac pa dosta i bacam, pogotovo kad sam u PMS-u/prvi-drugi dan menge - valjda se promijeni okus mlijeka pa neće ni blizu. Onda ga trpam u kašice pa bar dio prođe.
Principessa 11.03.2000., 3450g /54 cm
Vrlo Mali Princ 13.10.2008., 1690g / 39cm
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 14 lip 2009, 11:17

juce na trudnickom tecaju su nam rekli da je najbolje nakon prvog podoja da izdajamo grudi "do kraja"?
meni je to bilo nelogicno, jer sam puno citala o dojenju i u knjigama se kaze da ne smijemo se umjetno mjesati u ponudi-potraznji za dojenju. ako ja izdojim visak, onda ce biti i veca ponuda, tako?

nije to ni tako blesav savjet prvorotkinji koja ne zna kako njene grudi reagiraju na hormone, a obično reagiraju sporije nego u narednim babinjama.
obično prva tri dana u grudima ima kolostruma koliko je djetetu potrebno za preživljavanje tog perioda, ali ne onoliko koliko bi zdrava beba rado pila. treća noć je obično krizna, beba je gladna i negoduje (15min sisa, 15 kmeči, 15 spava). jutro poslije toga obično krene navala mlijeka. no nekima se to desi tek peti dan. ništa strašno za zdravlje, ali teško za mamine živce i samopouzdanje.
ranim izdajanjem se malo ubrza taj proces i ima se nešto mlijeka za nadohraniti bebu u kriznoj noći (ili kriznim noćima).
eli
Sveta krava

PostPostao/la Marin » 14 lip 2009, 21:56

Upravo ovo što o čem piše eli se dogodilo meni i sa Marinom i s Leonom. Mlijeko mi nadođe tek peti dan, a do tad beba vrišti, urla, ne spavamo ni ona ni ja. Lele je i dosta izgubila na težini, pa je pedijatar treći dan boravka u bolnici izjavio da nas neće pustiti doma ako ona do večeri ne ostane na istoj težini. Odobrila sam AD taj dan i napokon sklopila oči nakon više od 48h ne spavanja.. mlijekom je krenulo nakon svakog poroda peti dan i nakon tog više nije bilo nikakvih problema. Samo, ja nisam izdajala jer nisam imala kad kolko su visili na sisi. nisu se skidali, sisali su non-stop...
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sany » 14 lip 2009, 23:47

eli je napisao/la:

nije to ni tako blesav savjet prvorotkinji koja ne zna kako njene grudi reagiraju na hormone, a obično reagiraju sporije nego u narednim babinjama.

zavisi sve od toga kako/kad majci krene mlijeko prvih nekoliko dana
dakle, ako ne krene, onda moze proci ovo o izdajanju kao savjet
medjutim, ako krene vec drugi dan recimo, i to u vecim kolicinama, a beba jos nema snage za sisanje, nikako ne bi bilo dobro izdajati do kraja
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la Arkana10 » 16 lip 2009, 09:40

hvala cure
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Crvena » 30 lip 2009, 23:27

MM u Americi, naručila mu da mi donese zvjezdice za Aventovi izdajalicu. Nije mogao naći zvjezdice, nego su mu prodali nekakve "duckbill valves" koje su navodno trajnije, a isto idu na ručnu izdajalicu. Navodno su traženije pa više ni ne drže zvjezdice. Kako god, prodaju se u pakiranjima od 6 komada za 4 USD - u usporedbi sa 18 kn za jednu zvjezdicu koliko plaćam kad sama odem u Samobor po nju jer se samo tamo može kupiti...
MM se vraća 12.7., odmah ću isprobati te kljunove pa javim!
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la any » 01 srp 2009, 00:12

o kakvim zvjezdicama ti to??? :conf
totalno sam zbunjena
slika slika
any
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Crvena » 01 srp 2009, 00:24

Ma znaš onaj mali bijeli okrugli komadić plastike koji s jedne strane ima reljefno izbočenje koje jako sliči na snježnu pahuljicu. U izdajalici stoji između navoja za bocu i gornjeg dijela. Kad je izraubana, prilikom pritiska na ručku uleti u gornji dio izdajalice, odmah ispod gume..e jest mi objašnjenje... :|
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandi » 01 srp 2009, 00:24

to je ventil na Aventovoj rucnoj izdajalici.

meni bi jedan trajao mjesec dana, ako se ne varam.
i onda pukne plastika i pocne upadati u mlijeko....pa ga treba vracati.
po sedam-osam puta mi se znala izdajalica raspasti tijekom jednog izdajanja...

a Samobor mi nije bas usput :|
Sandi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la any » 01 srp 2009, 07:55

ahaaaa...to cudo :bonk
inace i ja sam opet u drustvu sa aventovom izdajalicom, i to koristim staru jos kad sam pumpala za Niku, no tu zvjezdicu nisam jos nikada mijenjala (onu medelinu elektricnu sam morala konacno vratiti u apoteku)
no sva sreca maleni se uhvatio sise, pa sad pumpam 1x na dan :mase
slika slika
any
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sandi » 03 srp 2009, 13:08

any, bravooooo! :zivili
Sandi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Crvena » 03 srp 2009, 17:05

any, sretna ženo! Uživaj(te) :srca
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Crvena » 13 srp 2009, 09:21

Crvena je napisao/la:MM u Americi, naručila mu da mi donese zvjezdice za Aventovi izdajalicu. Nije mogao naći zvjezdice, nego su mu prodali nekakve "duckbill valves" koje su navodno trajnije, a isto idu na ručnu izdajalicu. Navodno su traženije pa više ni ne drže zvjezdice. Kako god, prodaju se u pakiranjima od 6 komada za 4 USD - u usporedbi sa 18 kn za jednu zvjezdicu koliko plaćam kad sama odem u Samobor po nju jer se samo tamo može kupiti...
MM se vraća 12.7., odmah ću isprobati te kljunove pa javim!

Eto mene, citiram samu sebe...dakle, MM se jučer vratio i ja navalila na moje nove kljunaste valvule.
Ne uspijevam umetnuti sliku, pa evo link: http://www.drugstore.com/qxp160680_3331 ... valves.htm
Probala sam je umetnuti umjesto zvjezdice, izdojila se i funkcionira odlično. Hoće li biti trajnija ne znam, ali puuuuno su jeftinije! Za sada, topla preporuka! :5
Crvena
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandi » 21 srp 2009, 12:38

Crvena, ovo je dobro znati. Hvala!

Zadnjih se dana sve vise vracam mehanickoj izdajalici, zvjezdice mi odlazile ko sasave kad sam samo nju koristila, a frend bas dolazi krajem mjeseca iz USA. Uf, poludit ce jadan od mojih "bisernih" narudzbi :roll:
Sandi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Izdajanje da ili ne?

PostPostao/la mamamirna » 12 ruj 2011, 22:18

Patronažna mi je rekla da se obavezno moram svaki dan izdajati da bi imala što više mlijeka, jer kaže da kasnije neću imati koliko dijete traži. Meni je to živa muka i nemam vremena. S druge strane neko tvrdi da to nije potrebno jer će se mlijeko stvarati koliko treba. Može savjet.
mamamirna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Izdajanje da ili ne?

PostPostao/la milka » 12 ruj 2011, 22:24

ništa to ne znači. ja se nisam izdajal mlika ko u priči. a prija mi se i nakon 3 miseca izdaja ne bi li navukla još mlika a ono ništa.
najbolje ćeš znat sama. kolika ti je beba?
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamamirna » 12 ruj 2011, 22:27

20 dana i dobro napreduje na kilaži
mamamirna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la milka » 12 ruj 2011, 22:35

pa zašto bi se onda izdajala?
moja nije ni tila bocu uopće, ja bi se izdojila kad bi morala negdi ić. i nakon 2 miseca ona nije tila bocu. s druge strane, ima beba koje kad probaju bocu neće više sisu, jer im je iz boce lakše.svaka beba ti je drukčija. ako ona dobro napreduje, kaki i piški, ništa ti ne brini. tu ti vlada zakon ponude i potražnje. sad bi ti moglo nastupit razdoblje da ti malo češće traži jest, to znači ne da je toliko gladna nego skok u razvoju, pa sebi stvar više mlijeka.
ništa ne brini, opusti se i ne slušaj nikoga , nego samo svoje instikte. mene su sa prvim izludili sa tim savjetima, al sad sam sa drugom puno mirnija jer sam sve ignorirala oko sebe.
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamamirna » 12 ruj 2011, 22:54

Baš tako, sad traži cicu non stop, ne znam hoću li uopće spavat noćas.
mamamirna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Britney_25 » 12 ruj 2011, 23:21

Meni je isto tako patronažna preporučila a ja sa prvim djetetom nisam imala iskustva pa sam je proslušala!Njeni razlozi za izdajanje su bili: 1. U početku se stvara puno mlijeka pa se moraš izdajat da ne dođe do zastoja i ne dobiješ temperaturu!Tu je donekle i bila u pravu!A drugi da mlijeko bude uvijek svježe :whew :conf :mrgreen !
Sunce moje malo 2010
Sunce moje manje 2013
Britney_25
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la angel » 12 ruj 2011, 23:22

Ako beba lijepo sisa,ima dovoljno mokrih i pokakanih pelena,napreduje...nije potrebno izdajati.I nikakva izdajalica ne može izvući tako lijepo,nježno kao beba zato uživaj u dojenju :dada
Ja sam jedno vrijeme izdajala samo da bi povećala proizvodnju jer je beba prvi mjesec malo lošije napredovala.

Britney čuj da mlijeko bude svježe :lol pa kud ćeš svježije
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Britney_25 » 12 ruj 2011, 23:24

:lol a znam, samo prenosim šta je ona meni rekla :hahaha
Sunce moje malo 2010
Sunce moje manje 2013
Britney_25
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 13 ruj 2011, 08:34

Wow, kakvih sve izjava od patronažnih... :hahaha

Mamamirna izdajanje može biti potrebno u nekim slučajevima, ako beba jako slabo sisa odnosno ima lošu tehniku, slabo napreduje, ako je došlo do zastoja a beba ne mož izvuć višak i slično. No ako dojiš na zahtjev, dakle kad god beba traži i želi, a beba ima ok tehniku, u najvećem broju slučajeva neće ti uopće trebati izdajalica. :) Dojke će proizvodnju uskladiti s potražnjom, koja se svakih par tjedana mijenja (otprilike sa tjedan dana, sa tri tjedna, sa tri mjeseca, sa 6 mjeseci starosti bebe su skokovi), kada je moguće da par dana puno češće traži sisu i doslovce "visi na cici" cijeli dan, ali to prođe kad se ponuda prilagodi povećanoj potražnji.
Diami
ne stignem sanjati

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.