Sada je: 24 srp 2026, 01:09.

kravlje mlijeko (spojene teme)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: kravlje mlijeko

PostPostao/la ivana7997 » 23 svi 2010, 12:18

ovo 'nakon druge godine' i 'od druge godine' nije isto, jel?

od druge godine zapravo znaci nakon prvog rodjendana, zar ne? tako ja tumacim grgurica. majcino ili adaptirano (ali kravlje, ofkors) do 12 mjeseci, poslije moze polako cisto kravlje kod onih koji nemaju problema.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Arkana10 » 23 svi 2010, 21:02

i zasto je topik na 0-1, a ne na dohranu?
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Strudla » 23 svi 2010, 21:36

Bas sam se razalostila...Zasto u danasnje vrijeme kada su roditeljima dostupne ovakve iformacije, isti ih ignoriraju?
Uzas.
Ja se nadam da ce ta djeca biti dobro i da ne trpe puno...stvarno su bespomoca i imaju samo roditelje koji bi trebali dati sve za njihovo dobro.

A ovo jeftinije je-ISUSE.
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 23 svi 2010, 22:25

na ovo nemam komentara. ako vam je bitno da prodjete sto jeftinije, zasto ste onda uopce imali dijete?

moja starija je okusila kravlje mlijeko s 11 mj jer s 11,5 kretala u jaslice gdje je naravno za prvi dorucak dobila servirano km. tako ce i mladja.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la mamino malo » 03 lip 2010, 10:10

s vodom smo ga razrjeđivali da mu nebude pre jako s obzirom da je čisto jače. kad smo vidli da ga ne zasićuje dovoljno postepeno smo vodu izbacili. neznam stvarno ćemu takva zbrka oko kravljeg mlijeka. pa mi smo odrasli na tom mlijeku i nije nam bilo ništa a kolko vidim moje dijete super napreduje :dada . da sam vidla da mu šteti nebi ga pio. svom djetetu nikad nebi htjela učinit nešto nažao. kad vidim kolko mi slade jede ovo od adaptiranog ja sam sretnija jer smo prije muku mučili s jelom.
mamino malo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Madir » 03 lip 2010, 10:22

neznam stvarno ćemu takva zbrka oko kravljeg mlijeka. pa mi smo odrasli na tom mlijeku i nije nam bilo ništa

Vremena se mijenjaju, znanost napreduje......

kad vidim kolko mi slade jede ovo od adaptiranog ja sam sretnija jer smo prije muku mučili s jelom.

rekla je jednom moja prija, i rakije bi moja mala pila, da joj damo :alc
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la LiKmama » 03 lip 2010, 12:43

da sam vidla da mu šteti nebi ga pio

a da si iole istrazila temu, vidjela bi da najvece i najcesce stete ne mozes vidjeti, pogotovo ne odmah.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la mamino malo » 03 lip 2010, 13:17

ok,ne mislim dalje ulazit u dubioze i opravdavat svoje postupke.
pozz.
mamino malo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 03 lip 2010, 13:42

gle, to sto si ucinila pogresno je i lose. Nije to moje misljenje nego znanstveno dokazana cinjenica.
Forum je tu za razmjenu misljenja, no i za ucenje i napredovanje.
Napises li nesto i posaljes, nase je pravo komentirati i ne ocekuj da ce te netko za ovako nesto potapsati po ledjima. Ne zelis li ulaziti u rasprave, onda nemoj izlaziti s takvim izjavama. As simple as that.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la barboza2 » 03 lip 2010, 15:18

kad sam rodila svoje prvo dijete slijedila sam savjete iskusnih mama, svog pedijatra donekle, savjete struke, bez obzira sto sam ja kravlje okusila prije prvog rodjendana a cijelo jaje s 4 mjeseca.mama mi je objasnila da se tada tako preporucalo. sad to ne bih ni u ludilu.
s 8 mj prestala sam je dojiti i presli smo na adaptirano koje je pila, ako se dobro sjecam do nekih skoro 2 god.
s deckima sam krenula malo opustenije, jeli su neke stvari i prije nego ih je preporucila tablica. prestala sam ih dojiti s 13 mj ali smo jos prije 12 mj uveli adaptirano. s 15 mj smo presli potpuno na kravlje, postupno naravno.nije bilo nikakvih alergija. bez obzira na osude koje sam u topiku procitala otvoreno kazem iz financijskih razloga. nama je kutija bebimila bila dostatna za 2 dana. pelena su trebali bar 500 kn mjesecno i to onih jeftinih milerovih.za ovo, i ako ih povremeno pocastim kojom hippovom kasicom ni blizu mi nije dovoljno onih mizernih 1600 kn koje dobijem za 2 djece. naravski da ako ne bi islo, nasli bi nacina da im priskrbimo adaptirano (prodali bi auto). :dada
ali evo, svi zivi i zdravi, rastemo. ne smatram se lošom mamom i nimalo me ne grize savjest sto popiju paket kravljeg za cas...
ali 4mj i kravlje zaista je ali stvarno prerano cak i za moja poimanja
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Janja » 03 lip 2010, 21:38

Da se i ja ubacim. Mene već dugo savjetuju neki oko mene da dajem malenoj kravlje+voda ona ima 7 mj.

Ja se iskreno na takve savjete ne obazirem jer mi ne pada na pamet narušavati zdravlje svoga djetea.

Mada poznajem jednu ženu koja je svojoj malenoj počela davati KM sa 5mj i bez ustručavanja je pričala o tome, a ja sam se jako začudila tome stavu jer je prije toga odgojila 4 djece i bilo mi je jako čudno da radi takve postupke, ali neću se mješati kutiju AD-a mi nije teško kupiti i uvijek za to imam novaca jer je to zdravlje moga djeteta.

mamino malo je napisao/la:mi smo do 4mj davali adaptirano mlijeko. više mu se to ne sviđa i sad smo uveli jedan obrok kašice a ostalo kravlje mlijeko. mali ga je prihvatio bolje nego adaptirano. nije dobio ni proljev ni ništa drugo. njemu odgovara a i nama jer je jeftinije

Ja isto mislim da takav pristup nije hvale vrijedan. A i uštedjela si 50 kn za kutiju hrane.
slikaslikaslika
Janja
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Arkana10 » 03 lip 2010, 21:56

MAminomalo ti ne mozes znati da ne skodi tvojoj bebi jer je jos rano za reakcije. istrazivanja potvrdjuju probleme sa probavnim sistemom u kasnijim godinama.
Kravlje mljeko ne smije se davati djeci mladjih od 2g. pisalo se o tome. narocito ovo danasnje.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la mamuška » 03 lip 2010, 22:37

AJME MENI!!!! :shock -mamino malo ja sam u totalnom šoku,to što radite u najmanju ruku je neozbiljno i neodgovorno
kad imaš dijete nije bitno dali je jeftinije ili jednostavnije-bitno je samo da je ZDRAVO barem onim roditeljima koje ja znam-ali oni su roditelji koji svojem djetetu ne žele u životu priuštiti bol i patnju uzrokujući im probavne i dr.probleme što se nemože reći za vas
i zbog čega sve to zato jer je jeftinije:conf :conf zar nedobivaš porodiljni dopust-trebala bi ga iskoristiti za dijete i ako već ne dojiš za djetetovu prehranu jer ne vjerujem da 1000,00kuna potrošiš na ostale djetetove potrebe kad štediš na njegovoj prehrani....-znam brutalna sam ali tako je
-ja bi zaista voljela vidjeti onoga koji vam je rekao da tako postupite sigurna sam da bi mi sve bilo jasno
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kaya071 » 21 lip 2010, 10:24

mamino malo je napisao/la:neznam stvarno ćemu takva zbrka oko kravljeg mlijeka. pa mi smo odrasli na tom mlijeku i nije nam bilo ništa

Po cijenu dobivanja bana moram da napisem da bih svima koji su ovakvog misljenja ukinula koristenje mobitela, vratila bi im ona dva kanala na TV, crtani samo u 7 i 15 (za pocetak) jer ja odrastoh bez mobitela i sa crtanim u 7 i 15 i nista mi ne fali.
Cemu uopste napredovanje nauke ako ce biti gore navedena varijanta.
Cemu nove studije o ishrani djeteta. Cemu nove studije o stimulaciji djece. O odgoju djeteta.

A od toga "jeftinije je" mi se dize kosa na glavi.
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

PostPostao/la Jo Ann » 22 lip 2010, 12:55

Jednostavno moram i ja komentirati!! Nikako ne mogu shvatiti kako ljudi u današnje vrijeme kraj svih tih dostupnih informacija o štetnosti KM u tak ranoj dobi, mogu tak postupat i naprosto se oglušiti na to!! To me ne ljuti toliko koliko me rastužuje :place Najgori su mi komentari tipa '' Pa niš im ne škodi, i mi smo tak hranjeni kad smo bili mali!!'' Pa zašto onda oko nas mladi ljudi imaju tolikih problema s viskokim tlakom, probleme s kolesterolom, s kralježnicom ( hodalice), gastritisom i sl. Jedino kaj sam skužila i kaj je baš tužno da nekad nema nikakve svrhe tupit iste stvari, jer neki pojedinci naprosto ne kuže ili ne žele kužit. :dunno

Moja Lora je alergična na KM tak da ga neće još jako dugo probati. Da i nije, ne bi joj ga sigurno prije 2 god. uvodila.

Dovoljno je pročitat post od Tanjebb koja je u 3 kratke rečenice objasnila štetnost navedenog, ak i to nije dovoljno, onda ne znam....
L., 12.09.2009.

slika
Jo Ann
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJKO MILA » 22 lip 2010, 13:16

Ina66 je napisao/la:emina1 - post ti i nije baš na mjestu pa hajdemo razjasniti neke činjenice

majke koje ne doje, a ne mogu financijski podnijeti kupovinu adaptiranog, imaju pravo na pomoć za kupovinu tog istog mlijeka do druge godine djetetovog života - kod pedijatra se traži recept ili potvrda - nisam koristila pa ne znam detalje - možda se javi netko tko je koristio to pravo i pojasni o kojem se iznosu radi i procedutu dobivanja istoga
.

tako je može se otići kod ped. ali se mora donijeti na socijalno još 10-ak papira. potvrda o plaći, broju članova obitelj... i jedino ako, ako ti iznos po osobi obitelji ne prelazi 1200 kn onda možeš dobiti mlijeko.
ali ako njoj to ne prelazi, kao i kod ddoplatka, možeš se frigati. (nije više moguće samo otići kod patronažne i na lijepe oči primiti bebimil.
tako da u ovoj situaciji besparice, nekima sigurna sam jest teško kupovati adap. mlijeko koje je jako skupo.

sva ova ostala mlijeka, zobeno, sojino, kozje, koliko ja znam, su puno skuplja nego kravlje.
(ja ne govorim u prilog kravljeg mlijeka, nit ja ga ne dajem do 1 god. ali neki imaju tešku financijsku situaciju, koju možda mi sa normalnim primanjima ne možemo razumijeti.
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 22 lip 2010, 13:20

ja i dalje ne razumijem zašto ga vodiš?
Mislim, jače, slabije? Što je u njemu slabije kad je razvodnjeno?
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Plusic » 22 lip 2010, 15:33

mamino malo je napisao/la:mi smo do 4mj davali adaptirano mlijeko. više mu se to ne sviđa i sad smo uveli jedan obrok kašice a ostalo kravlje mlijeko. mali ga je prihvatio bolje nego adaptirano. nije dobio ni proljev ni ništa drugo. njemu odgovara a i nama jer je jeftinije :) . davali smo mu u početku 1/3 mlijeka 2/3 vode i iz tjedna u tjeda smo vodu smanjivali. trenutno smo na 140ml mlijeka i 60ml vode.

ovo tek sad vidim, procitala sam vec sto puta i ne vjerujem :shock :shock :shock

mamino malo ajde molim te zivi ti 7dana na razrijedenom mlijeku pa cemo se vratiti razgovarati o ovoj temi!

bebi od 4mjeseca :conf :conf :conf :conf
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la mamuška » 22 lip 2010, 22:31

majko mila-da govorimo o teškoj financijskoj rizi pa onda nije problem skupiti 10 papira i dobiti ad mlijeko
-iz ove priče mamine male-ja nisam zaključila da oni nemaju novaca ili da si nemogu priuštiti ad mlijeko nego da se bebi ne sviđa :shock ...
i o čemu mi molim te pričamo kakve teške fin.situacije :conf pa svaka majka radila ili ne radila prima porodiljnu naknadu i njome bi trebala omogućiti svojem djetetu neke naj osnovnije stvari-ne kažem da je porodiljnan. velika ali za mlijeko bi trebala biti dovoljna-ako za ništa drugo onda bar za ad.mlijeko

i da prije su patronažne uvidom u stanje na terenu davale po 10kutija mjesečno ad hrane majkame koje nisu mogle dojiti a nisu bile neke finan.situacije-ali nije tako problematično otići doktorici i požaliti se-za soc.slučajeve i samohrane majke se uvijek nađe novca pogotovo kad su bebe u pitanju i pogotovo u ovim vremenima-mislim da je veliki problem hrvata šta je sramota tražiti pomoć-daj zamisli da se sazna kaj bi susjed rekao i šta bi selo pričalo:conf
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Strudla » 22 lip 2010, 22:38

ISUSE,svaki put kad dignete ovaj topic najezim se,protrnem,rastuzim a i naljutim.
Mislim da doticna mama vise ni ne cita,nije joj u interesu.
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamuška » 22 lip 2010, 22:40

Strudla je napisao/la:ISUSE,svaki put kad dignete ovaj topic najezim se,protrnem,rastuzim a i naljutim.
Mislim da doticna mama vise ni ne cita,nije joj u interesu.

i ja tako mislim....ne čita jer je ona najpametnija
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJKO MILA » 23 lip 2010, 16:32

mamuška je napisao/la:majko mila-da govorimo o teškoj financijskoj rizi pa onda nije problem skupiti 10 papira i dobiti ad mlijeko
-iz ove priče mamine male-ja nisam zaključila da oni nemaju novaca ili da si nemogu priuštiti ad mlijeko nego da se bebi ne sviđa :shock ...

možda je to netko ispod nje spomenuo, da ad mlijeko košta više. na to sam se osvrnu. a nije stvar u papirima, nego u prosjeku jer možeš ti skupljati papire koliko ti volja ali neki zbog par kuna veće plaće ne dobiju dječji doplatak.

i o čemu mi molim te pričamo kakve teške fin.situacije :conf pa svaka majka radila ili ne radila prima porodiljnu naknadu i njome bi trebala omogućiti svojem djetetu neke naj osnovnije stvari-ne kažem da je porodiljnan. velika ali za mlijeko bi trebala biti dovoljna-ako za ništa drugo onda bar za ad.mlijeko

možda bi trebala davati djetetu, ali ako ima stvarno samo to i neku mizeriju od muža onda mislim da ne može se ti priuštiti, ne da je zločesta nego jednostavno nema novaca. zamisli da ti imaš 1600 porodiljne i tm 2000 plaću, to je 3500 tis i s time jedva možeš preživjeti hraneći se a bebimil košta barem 400kn mjesečno. minimum.

i da prije su patronažne uvidom u stanje na terenu davale po 10kutija mjesečno ad hrane majkame koje nisu mogle dojiti a nisu bile neke finan.situacije-ali nije tako problematično otići doktorici i požaliti se-za soc.slučajeve i samohrane majke se uvijek nađe novca pogotovo kad su bebe u pitanju i pogotovo u ovim vremenima-mislim da je veliki problem hrvata šta je sramota tražiti pomoć-daj zamisli da se sazna kaj bi susjed rekao i šta bi selo pričalo:conf

i danas se može dobiti mlijeko kako sam već napisala, što ne ovisi o patronažnoj, nego o tvojim prihodima. moja prijateljica je samohrana majka pa nema pravo na dječji doplatak. a ne može dojiti. i ne prima alimentaciju,

naravno da uvijek postoji i pozadina problema, koliko se čita o hodalicama, ovom onom, što je zdravije. ali ljudi se nauče od svojih majki što da rade, i ne čitaju svi najnovija istraživanja, i nemaju svi internet, ...
sve u svemu ja razumijem i tebe i nju, :dunno
kako sam već rekla, ja svojima ne dajem prije prve godine kr. mlijeko :mah
MAJKO MILA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 23 lip 2010, 16:40

MAJKO MILA je napisao/la:

možda bi trebala davati djetetu, ali ako ima stvarno samo to i neku mizeriju od muža onda mislim da ne može se ti priuštiti, ne da je zločesta nego jednostavno nema novaca. zamisli da ti imaš 1600 porodiljne i tm 2000 plaću, to je 3500 tis i s time jedva možeš preživjeti hraneći se a bebimil košta barem 400kn mjesečno. minimum.

porodiljnu naknadu dobivas za dijete a ne za sebe.
pa ako je potrebno ti i TM cete zivjeti na kruhu i vodi ali ce beba piti ono sto je najbolje za odredjeni uzrast
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la badada » 23 lip 2010, 17:11

obrisano iz privatnih razloga ;)
Zadnja izmjena: badada; 28 lip 2010, 14:14; ukupno mijenjano 1 put/a.
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 23 lip 2010, 17:33

to je ključ svega, ne financije.
onaj tko nema prosijek za dd ima primanja dovoljna za preživljavanje, dovoljna da djetetu priskrbi kvalitetnu hranu. ako netko sada nema 400kn za hranu za dijete, kako će imati za godinu dana kad će dijete pojesti preko 1000 kn mjesečno?

zato je dobro da se tema sa vremena na vrijeme diže, da nove mame pročitaju, da ih ponuka educirati se dalje.

gdje bi završili kad bi se držali onoga što dijete voli. moja već velika cura živjela bi na čokoladi i sladoledima.
eli
Sveta krava

PostPostao/la zmajic » 25 lip 2010, 22:52

Čitam i ne mogu vjerovati :shock :shock :shock
Stvarno sam u šoku da uopće na tu temu diskutiramo i da mamama (nekim) ovakve stvari nisu jasne. Bože dragi bebe nemaju enzime koji mogu prerađivati mlijeko, a o alergijama i ostalim stvarima poput rada bubrega da ne govorimo. To znači da bi se još sa svinjskom mašću danas svi trebali mazati i jesti je jer je nekada tak bilo i "nikome niš danas ne fali". Žene su nekada pržile brašno na masti i dodavale vodu da bi s time djecu hranile da prežive, ali to je bilo nekada i nije bilo drugih opcija, a ni znanja koja su nam danas dostupna ali na svakom koraku.
Ne mogu doći k sebi, ali stvarno ne mogu. Nemojte mi zamjeriti, na prehranu, a pogotovo dječiju, sam osjetljiva. Uvijek sam tražila, čitala i raspitivala se koje je AD najbolje, neke namirnice sam uvodila čak i kasnije od predviđenog po tablicama dohrane...ali ovo za kravlje mljeko i spiku o razvodnjavanju fakat ne kužim. Možda su to ipak samo provokacije... Nadam se za dobrobit te djece :|
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Carlito » 26 lip 2010, 22:59

Karlo je pio adaptirano do 16 mjeseci, onda smo uveli kravlje.
Sto se tice toga da je kravlje jeftinije, jel stvarno moguce da neko to gleda??? Pa ja nebi jela ili bi isla prositi al nebi gledala sta je jeftinije. :roll
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 26 lip 2010, 23:04

ako je nekome stvarno problem plaćanje adaptiranog mlijeka, nakon prve godine može većim dijelom preći na jogurte. to nije najbolje rješenje, ali bolje običnog mlijeka.
eli
Sveta krava

PostPostao/la zauvijekmama » 26 lip 2010, 23:09

Mi smo jos na AD mlijeku...i mislim mu ga davati jos jako dugo, mozda cak i do trece godine
neki dan sam mu probala dati dukatovo, kravlje mlijeko i napravio je takvu facu da mislim da ga jos dugo nece prihvatiti
:mrgreen
nadam se da ce u vrticu imati razumijevanja za to da ne pije kravlje mlijeko
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Una » 27 lip 2010, 00:05

ja nisam za kravlje prije godine, ni slucajno, a pojedincima koji ga uvode necu ja suditi, ako me pitaju za savjet reci cu im da tek sa godinu uvedu kravlje i to najmasnije a nikakva razvodnjavanja, ali im ne namjeravam pametovati.

ali me jako zanima da li vi koje zagovarate kravlje od dvije godine ili neke cak i od tri godine -radite za hip ili nekog slicnog, jer mi je nevjerovatno kako vi to propagirate, a moja pedijatrica mi nedavno po treci puta, tj za trece dijete, rekla da sa godinu mogu krenuti sa kravljim i na moj komentar da vi ovdje, tj. pojedine osobe, govore da ga treba uvesti sa dvije, a neke govore i sa tri, ona je komentirala- ma gluposti, propagiranja firmi koje proizvode adaptirano!

pedijatrica mi je mladja, a ne neka baka starog kova, vrlo iskusna.

nemojte moj post molim vas dozivjeti kao provokaciju jer on to nije, samo me zanima zasto meni dr. ne bi to, ako je to sto komentirate ispravno, savjetovala?
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.