Sada je: 24 srp 2026, 01:09.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

. da sam vidla da mu šteti nebi ga pio. svom djetetu nikad nebi htjela učinit nešto nažao. kad vidim kolko mi slade jede ovo od adaptiranog ja sam sretnija jer smo prije muku mučili s jelom.
neznam stvarno ćemu takva zbrka oko kravljeg mlijeka. pa mi smo odrasli na tom mlijeku i nije nam bilo ništa
kad vidim kolko mi slade jede ovo od adaptiranog ja sam sretnija jer smo prije muku mučili s jelom.

da sam vidla da mu šteti nebi ga pio

mamino malo je napisao/la:mi smo do 4mj davali adaptirano mlijeko. više mu se to ne sviđa i sad smo uveli jedan obrok kašice a ostalo kravlje mlijeko. mali ga je prihvatio bolje nego adaptirano. nije dobio ni proljev ni ništa drugo. njemu odgovara a i nama jer je jeftinije

zar nedobivaš porodiljni dopust-trebala bi ga iskoristiti za dijete i ako već ne dojiš za djetetovu prehranu jer ne vjerujem da 1000,00kuna potrošiš na ostale djetetove potrebe kad štediš na njegovoj prehrani....-znam brutalna sam ali tako je 
mamino malo je napisao/la:neznam stvarno ćemu takva zbrka oko kravljeg mlijeka. pa mi smo odrasli na tom mlijeku i nije nam bilo ništa
Najgori su mi komentari tipa '' Pa niš im ne škodi, i mi smo tak hranjeni kad smo bili mali!!'' Pa zašto onda oko nas mladi ljudi imaju tolikih problema s viskokim tlakom, probleme s kolesterolom, s kralježnicom ( hodalice), gastritisom i sl. Jedino kaj sam skužila i kaj je baš tužno da nekad nema nikakve svrhe tupit iste stvari, jer neki pojedinci naprosto ne kuže ili ne žele kužit.

.Ina66 je napisao/la:emina1 - post ti i nije baš na mjestu pa hajdemo razjasniti neke činjenicemajke koje ne doje, a ne mogu financijski podnijeti kupovinu adaptiranog, imaju pravo na pomoć za kupovinu tog istog mlijeka do druge godine djetetovog života - kod pedijatra se traži recept ili potvrda - nisam koristila pa ne znam detalje - možda se javi netko tko je koristio to pravo i pojasni o kojem se iznosu radi i procedutu dobivanja istoga

mamino malo je napisao/la:mi smo do 4mj davali adaptirano mlijeko. više mu se to ne sviđa i sad smo uveli jedan obrok kašice a ostalo kravlje mlijeko. mali ga je prihvatio bolje nego adaptirano. nije dobio ni proljev ni ništa drugo. njemu odgovara a i nama jer je jeftinije. davali smo mu u početku 1/3 mlijeka 2/3 vode i iz tjedna u tjeda smo vodu smanjivali. trenutno smo na 140ml mlijeka i 60ml vode.

pa svaka majka radila ili ne radila prima porodiljnu naknadu i njome bi trebala omogućiti svojem djetetu neke naj osnovnije stvari-ne kažem da je porodiljnan. velika ali za mlijeko bi trebala biti dovoljna-ako za ništa drugo onda bar za ad.mlijeko

Strudla je napisao/la:ISUSE,svaki put kad dignete ovaj topic najezim se,protrnem,rastuzim a i naljutim.
Mislim da doticna mama vise ni ne cita,nije joj u interesu.

mamuška je napisao/la:majko mila-da govorimo o teškoj financijskoj rizi pa onda nije problem skupiti 10 papira i dobiti ad mlijeko
-iz ove priče mamine male-ja nisam zaključila da oni nemaju novaca ili da si nemogu priuštiti ad mlijeko nego da se bebi ne sviđa...
i o čemu mi molim te pričamo kakve teške fin.situacijepa svaka majka radila ili ne radila prima porodiljnu naknadu i njome bi trebala omogućiti svojem djetetu neke naj osnovnije stvari-ne kažem da je porodiljnan. velika ali za mlijeko bi trebala biti dovoljna-ako za ništa drugo onda bar za ad.mlijeko
i da prije su patronažne uvidom u stanje na terenu davale po 10kutija mjesečno ad hrane majkame koje nisu mogle dojiti a nisu bile neke finan.situacije-ali nije tako problematično otići doktorici i požaliti se-za soc.slučajeve i samohrane majke se uvijek nađe novca pogotovo kad su bebe u pitanju i pogotovo u ovim vremenima-mislim da je veliki problem hrvata šta je sramota tražiti pomoć-daj zamisli da se sazna kaj bi susjed rekao i šta bi selo pričalo:conf

MAJKO MILA je napisao/la:i o čemu mi molim te pričamo kakve teške fin.situacijepa svaka majka radila ili ne radila prima porodiljnu naknadu i njome bi trebala omogućiti svojem djetetu neke naj osnovnije stvari-ne kažem da je porodiljnan. velika ali za mlijeko bi trebala biti dovoljna-ako za ništa drugo onda bar za ad.mlijeko
možda bi trebala davati djetetu, ali ako ima stvarno samo to i neku mizeriju od muža onda mislim da ne može se ti priuštiti, ne da je zločesta nego jednostavno nema novaca. zamisli da ti imaš 1600 porodiljne i tm 2000 plaću, to je 3500 tis i s time jedva možeš preživjeti hraneći se a bebimil košta barem 400kn mjesečno. minimum.

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.