O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
26 stu 2009, 17:21
ja ti na to ne mogu odgovoriti, davati ili ne
mogu ti samo savjetovati da kreneš polako s onim namirnicama koje najviše voli jesti i onda polako vraćaš i ostale u prehranu
27 stu 2009, 18:43
Krumpirić je napisao/la:izbacuje žlicu?
vidila sam nukove sisa-lajk žlice koje su za prije 6mj.
Naravno da oni nisu mislili na refluks, nego da se ranije daje dohrana

, ali možda ti dobro dođu-vidila sam ih u superkonzumu.
Budem pogledala ako odlucimo krenuti za ozbiljno. Sad sam se vec tako srodila s tim povracanjem da mi se cini da mozemo jos tako gurati.
A nismo od 3mj niti provjkeravali kilazu
27 stu 2009, 21:03
mi za mjesec punimo 6 mj pa počinjem gledati sve o dohrani. imam dovoljno za pripremu. nadam se samo da ću naći sve te namirnice u zadru. imam namjeru čekati što duže. ali me nešto buni. možda je glupo ali, kako je tin nedonošće i gleda li se njegova korigirana a ne realna dob i sa dohranom?
27 stu 2009, 21:06
naše isprobavanje mrkvice-zasad 2 žlice u 2 dana, uf
27 stu 2009, 21:19
nevera, ja bi gledala korigiranu ako bude nastavio lijepo dobivati na težini, a ako stane sa debljanjem porođajnu dob.
obično djeca kojima je mlijeko dovoljno na početku ili odbijaju dohranu ili je jedu jako malo. jesti počnu kada tijelu počne trebati dodatna hrana.
27 stu 2009, 21:25
eli, da, al meni se činilo da je baš vrijeme, ipak sisa često kao novorođenče...danas joj je 6mj, mrkvica je bila jako slatka i ukusna, dodala sam čak malo mog mlijeka kad je prvi puta odbila...hm
ma, dobro, nigdje se meni ne žuri
27 stu 2009, 21:28
sisa često da bi joj bilo dovoljno. očito joj je samo skraćivanje razmaka između podoja dovoljno da si uzme kroz mlijeko sve što joj treba. također ne možeš napraviti procjenu u jednom danu. nudi joj, ali bez forsiranja. odustani nakon par minuta. nemoj raditi moju grešku pa da sebe i dijete mučiš 45 min bez ikakvog rezultata, pa se nakon nekog vremena desi klik i beba postane požderuh kada sama odluči.
27 stu 2009, 21:29
da, nisam je forsala jer je bilo očito da neće...
27 stu 2009, 22:13
tin je s 4,5 mj imao skoro 8 kg, što je za korigiranu dob 3 mj i skoro 8 kg

ja prezadovoljna
mislim da i mi prolazimo skok u razvoju ili nešto slično jer dosta
čudno sisa.
moj plan je odgoditi dohranu ako je moguće do korigirane dobi jer smatram da mu probavni sustav kao nedonošćetu nije dovoljno zreo.
moja pedijatrica je po tom pitanju za sad bila ok pa ću vidjeti i njenu preporuku (idemo na kontrolu za 10ak dana, a on će tad imat 5,5 mj, tj 4 mj korigirano) ali ne očekujem da mi je preporuči.
po izvorovoj knjižici nemamo ni jedan znak da je spreman za dohranu.
27 stu 2009, 22:15
mi imamo sve znakove. makar je tonka lagana kategorija, ona još nema 8kg.
27 stu 2009, 22:18
nevenera je napisao/la:tin je s 4,5 mj imao skoro 8 kg, što je za korigiranu dob 3 mj i skoro 8 kg

ja prezadovoljna
mislim da i mi prolazimo skok u razvoju ili nešto slično jer dosta
čudno sisa.
moj plan je odgoditi dohranu ako je moguće do korigirane dobi jer smatram da mu probavni sustav kao nedonošćetu nije dovoljno zreo. moja pedijatrica je po tom pitanju za sad bila ok pa ću vidjeti i njenu preporuku (idemo na kontrolu za 10ak dana, a on će tad imat 5,5 mj, tj 4 mj korigirano) ali ne očekujem da mi je preporuči.
po izvorovoj knjižici nemamo ni jedan znak da je spreman za dohranu.
mislim da si dobro odlučila
27 stu 2009, 22:29
hvala ina
malo me strah pregleda da nije dobio manje, ipak, za nedonošće je dobivao odlično, i mislim da ako ovaj mjesec i dobije manje da to ne bi trebalo bit znak za početak dohrane.
u sebi sam već odlučila da ako pedijatrica predloži a ne bude neki dobar i po meni arumentiran razlog, ja ću odbiti i počekati koliko god mogu.
pratim njega- sit je, zadovoljan, piški (kakanje nam je od rođenja problem)... samo malo frenetično sisa, ali to je po meni klasičan skok u razvoju.
27 stu 2009, 22:31
u toj dobi im sve odvlači pažnju pa nemirno sisaju. važno da ne stagnira na težini.
27 stu 2009, 22:35
sisa čudno i u mraku, i po noći u snu. zasad se ne zabrinjavam jer stvarno je dobro napredovao. mislim da jedan mjesec može dobiti i manje.
27 stu 2009, 22:37
samo malo frenetično sisa
tako se događalo i s mojom. prošlo je
27 stu 2009, 22:38
T jedino dobro cica u mraku, noću, inače zeza, cica svako malo... zato se i ne bunim protiv budjenja...al napreduje u granicama, to mi je okej. Dosta kalorija ona i troši.
27 stu 2009, 22:40
Krumpirić je napisao/la:mi imamo sve znakove. makar je tonka lagana kategorija, ona još nema 8kg.
ajme, na ovo se moram nasmijati

Ida je s godinu dana imala 8680, u 6 mjeseci je dobila 1200
27 stu 2009, 23:07
Ina, to ja jer ima više od 70cm. ko glista
27 stu 2009, 23:11
znam, i moja je takva
02 pro 2009, 16:15
Poceli smo s kruskicom, to sam citala da je od voca najbolje za refluks, pa kako se prekjucer toliko ispovracao i urlao (ja uvijek mislim da je od gladi, a mozda i nije),
rekoh, ajmo probati. I za razliku od rize koja ga nije zanimala, na krusku bez greske otvara usta i guta, moram kontrolirati da ne pojede previse.
Ja sad nebi uvodila nista drugo do 6 mjeseci, mozda jos krusku pomjesam s rizom i/ili prosom

. Jabuka nije dobra za refluks.
Ma moram jedno vece jos malo bolje prouciti literaturu pa cu onda odluciti za dalje. Za sada cemo pomalo s ovom kruskom.
02 pro 2009, 16:28
mi smo probali, doslovno probali-zanemariva je količina mrkvicu, puru, jabuku i sad kreće korabica, svega skupa 5 žlica
03 pro 2009, 13:21
korabica-nevjerojatno, ali istinito, pa to sva djeca mrze
pojela čitavu jednu korabu
03 pro 2009, 13:32
moje nisu mrzile, sve tri su se oblizivale na nju, a ove dvije veće ju danas jedu kao jabuku
03 pro 2009, 13:36
krumpi, prvih par mjeseci koraba je i kod nas imala najbolju prođu od sve hrane. sada je ne bi probala ni za lijek.
05 pro 2009, 21:35
sta je koraba ?
05 pro 2009, 21:43

kaže riječnik kohlrabi (nisam se susretala s eng.riječi prije)
05 pro 2009, 22:29
moj je isto odusevljen korabicom...samo nju i ja obozavam, pa je to genetski
ali ne podnosi bananu...i to mi je nepojmljivo...ne znam dijete koje ne voli bananu,,
05 pro 2009, 22:32
moja. nikada, ni sada sa sedam ne jede banane.
05 pro 2009, 22:33
zauvijekmama je napisao/la:ne znam dijete koje ne voli bananu,,

ni moj ne voli bananu.
05 pro 2009, 22:36
eli je napisao/la:krumpi, prvih par mjeseci koraba je i kod nas imala najbolju prođu od sve hrane. sada je ne bi probala ni za lijek.

isto.
a bananu takodjer nije htjela ni omirisati, a sada je u stanju da smaze kilo za tren oka.