O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Tema je zaključana

Re: PRVA MRKVICA - topic za početnike

24 vel 2010, 00:12

probala zobene pahuljice danči :mah
prokuhala sam ih 5 min i pomješala sa jabukom pojeo je tako tako ali ok za prvi put
pitanje: gdje kupujete te hole kašice?
ni ja neznam za pastrnjak a bundevu sam vidila u interšpara ali ima 3 vrste pa neznam koju to nisam nikad jela... ajd recite koje su jestive da ne kupim neku ukrasnu tikvu...

24 vel 2010, 00:20

Holle kasice ti drzi Bio&Bio ducan. Imas jedan u Ilici, u Jurisicevoj i u AM. To je za ZG.

24 vel 2010, 00:26

e da sam ostala u zg iza fxa nebi sad postavljala pitanja na netu. neka mi neko kaže za zadar... :kiss

24 vel 2010, 07:22

ovdje u americi ima nesto k'o bijela mrkva zove se turnip :dunno , mozda je to pastrnjak

danas smo probali kasicu od breskve, sve je pojeo

edit: nasla, turnip je repa, a parsnip je pastrnjak
i ima ga u radnjama, cim je krumpi rekla da je kao bijela mrkva klikeri mi proradili

hvala drage moje

24 vel 2010, 14:09

tanja- bila je gustoća jučer skroz dobra. uvalila mlijeko pred serviranje i lijepo je (iako sporo) jeo, ali sam spremila premalo. :roll svaki dan samu sebezadivim koliko sam smotana :rolf

danas imam drugi problem.
došli smo doma i stavila sam kuhati korabicu i proso. nije bilo gotovo oko 12 a tin se uztulio ko vatrogasna sirena. nisam ga htjela mučiti i dala sam mu ciku. zaspao je, naravno, i sad nemam pojma što da radim? koji je običajeni postupak? logika mi kaže da, iako on spava samo 40 min i probudit će se ubrzo, ne dam mu drugi obrok već da ga jednostavno danas preskočim, umjesto njega je dojio.
inače je ovih dana jeo drugi obrok oko 12-13. jel mogu mu dat proso+ korabica oko 14? bilo je skuhano tek oko 12.40. i što se radi inače kad se ovo desi? ne dam mu obrok u 14 već nastavimo normalno dojiti i to je to? ili da mu dam bar par žlica da zna da popodne ide ručak? :dunno

u ovim trenucima poželim da sam imala prijateljice koje su dohranu odradile kako treba a ne davale bebačima kekse, smokije ištosvene pa da ih mogu pitati i ne sramotim se sa svojim tuntle pitanjima. ich bin tuntle :roll nemojte mi zamjeriti

24 vel 2010, 14:31

Ja bi mu dala kad se probudi jer bi mom T taj obrok falio da ga preskocim, tocnije cijeli dan se nacicava ako mu preskocim obrok. Mislim da mu kolicinski fali.
A sad korabica i proso se mogu podgrijati, sto je sreca, da je bio krumpir onda bi mu dala nesto drugo, mozda cak voce sa prosom. Inace ja bi mom i u slucaju da rucak jos nije skuhan a on se unervozio dala voce s prosom (Babylove) jer mi je to najbrze gotovo, a onda nista ne remetim.

Kakva tuntle pitanja, mislim stvarno :lol

24 vel 2010, 15:39

danas se za inat probudio nakon sat i pol. dala sam mu u 14.30 i pojeo je sve.

maminosunce- imaš holle kašice u biosvijetu, u konzumu, dolje di je garaža, kod pokretnih stepenica.

24 vel 2010, 16:32

možda je do kombinacije korabica - proso. i meni je fino bilo. lijepo se ugustilo. mogla sam slikat ;)
samo je zamijenio dojenje i obrok.
moram sutra vidjeti. zbunjuje me to da je pojeo sve. možda mu se sviđa kombinacija.

24 vel 2010, 16:40

J je jučer i danas papio kašicu amaranth i jabuku i izgleda da mu se svidilo, ali je poslije jedan red dojenja uredno preskočio. jednostavno nije htio cikiti kao da je sit. jel se to vama događalo?

24 vel 2010, 19:18

super hvala to mi je tu pod nosom a nikako da odem dole...
ma oni se brzo naviknu na nove teksture to im je zanimljivo i nadam se da će vam sad sve bolje jesti.
M. je danas jeo koraba mrkva proso isto je pojeo dosta skoro 200ml i iza je pio vodu(čudo božije) i onda je u 3ipo bio nervozan i ja ga odnesem na cicu i legnem pokraj njega i zaspemo oboje i odspavamo 2 sata...... :oops:
inače ako dosta pojede neće cicu odma već nakon sat dva
kad neće jede što skuham onda mu dam cicu i nakon nekog vremena ponudim opet povrće i žitaricu i onda pojede...ako neće ni tad znam mu navečer dati oko 6 samo žitaricu i pojede i onda cika

24 vel 2010, 23:12

tin je na početku dohrane nakon papanja u 9-10 preskakao dojenje u 12-13 i dojio tek oko 14-15. nakon nekih mjesec dana je opet tražio u 12.

25 vel 2010, 14:25

prijavljujem pojedena oba obroka, 150+190g. i popijenih 50 ml vode :dada

25 vel 2010, 15:13

super, sad mozes mirno na posao :zivili

25 vel 2010, 15:43

bravo za Tina!!!!! :joy

25 vel 2010, 15:45

MaminMacak je napisao/la:super, sad mozes mirno na posao :zivili

:dada

25 vel 2010, 15:49

:bis tenk ju! baš mi je olakšanje. ne treba izdajati. :nana

25 vel 2010, 16:44

bravo Tin, samo da nastavi tako. :bravo

25 vel 2010, 18:42

bravo za Tina! :joy

dali ima neka određena količina koliko bi bebice trebale pojesti krute hrane?

25 vel 2010, 21:05

Ne. Da se zasite. Neke ce jesti manje, druge vise. Bitno je da na samom pocetku obrok ipak ogranicis na par zlicica.

25 vel 2010, 21:44

Hvala, tanja; malo sam se zabrinula kad sam vidjela koliko Tin pojede jer mojoj je maximum 125 g

25 vel 2010, 21:54

Bravo Tin!
*
i mene muci ovo pitanje od Dancice, jer za sada meni je super kad on pojede bar 3-4 zlicice. jos nismo imali samostalni obrok dohrane. on nesto kao pojede, pa trazi sisu nakon toga.

25 vel 2010, 22:29

Ja sam mjerila prvih par obroka i vise niti ne mjerim koliko pojede.
Samo vidim da nekad pojede vise, nekad manje, a vidim i kad je sit i to mi je najvaznije.
Ako se nervirate oko kolicine, gledajte dijete a ne kolicinu.
Naravno pri tome ne mislim na prve obroke od par zlicica, nego kad pocnu vise jesti.

26 vel 2010, 00:03

i meni su tako rekli, daj koliko želi, on će sam pokazati kad je dosta. što se mene tiče ja bih mu dala koliko god hoće no zasad nisam na njemu vidjela da mu je dosta. tj nemam pojma kako to izgleda.
tin jede sve što mu dam tj do sad nije "rekao" ništa ni na 80g ni na 190g. ja spremim i gotovo. to je to. mogu samo primjetiti koliko dugo nakon toga ne traži jesti. prije je nakon kašice od 190 g u 9 bio sit i 4-5h a sad je s 150g sit oko 3, tako da je taman gladan u 12. sisa iza toga oko 14. ali jako malo jer mu je to više za spavanac. zaspe i sisa opet oko 16.
zato sam pitala pedijatricu što da radim i ona je rekla da je njemu puno 190+190, a kako voli jesti da mu smanjim 150+ max 190.
i mene ovo muči. help!

26 vel 2010, 00:11

Ako ti odgovora ovaj ritam od 3 sata izmedju obroka (zbog tvog posla mislim) onda ostavi ovako kako je. Po meni je bolje da jede cesce a manje, nego da se natrpa pa onda 5 sati nista.

26 vel 2010, 00:43

tanjabb je napisao/la:Ako ti odgovora ovaj ritam od 3 sata izmedju obroka (zbog tvog posla mislim) onda ostavi ovako kako je. Po meni je bolje da jede cesce a manje, nego da se natrpa pa onda 5 sati nista.

isto ovako :dada

26 vel 2010, 00:54

kad je sit i neće više moj M. stisne usta i okrene glavu u stranu i nema šanse da još iti jedna žlica prođe....a nekad pojede 50 a nekad 200ml..
nije svaki obrok isti nije svaka hrana jednako zasitna i ja nebi gledala ml nego njih kako reagiraju na hranu... a ipak nemoj dati više od 190 ml jer iza uvik može cika koja je lakše probavljiva...
i mi imamo ritam od svaka 3ipo 4 sata i neznam kako ćemo kad se vratim raditi jer iza svake kašice nakon polasata-sat traži ciku...

26 vel 2010, 15:40

e, super, hvala na odgovorima. i meni je za dojenje bolje da jede manje a češće.
evo danas je sisao u 6.30, kašica u 9.15 150g, pa u 12.45 190 g i evo upravo je zaspao i to bez sisanja. jako me boli, moram se malo izdojit. radije ću mu drugi obrok dat sad manje da sisa oko 14.30 jer me stvarno boli

26 vel 2010, 15:43

evo mi se dugo nismo javljali, a imali smo mali problemcic - ne znam jel se to vama događalo?
moj maleni je ono super krenuo - nije on nešto puno pojeo, ali je htio papat i žvakat i meni je to bilo super - jabuka i proso, mrkva palenta i takve kombinacije i to nakon mjesec dana već količina male hipp staklenke. i onda odjednom, neće zinut šta god da mu dam. bili smo tih dana putovali, malo smo promijenili raspored obroka mlijeka, povećali mlijeko i tak pa ja nisam imala pojma zašto neće otvorit usta na ništa. nisam ga ništa forsirala, jer sam mislila da je bitnije da jede nego da pojede, u smislu da mu nešto utrpam u usta pa sam nek gutne. skuhala bi mu palentu na gusto pa dala pa dala da si sam uzme - nevjerojatno, ali tanjur stavi u usta, a palentu samo gnječi u rukici i ni ne ide prema ustima. ali malo bi pojeo ak mu ja stavim u usta, ali žlicu ni vidjet.
i onda sam se sjetila da je obožavao hipp krušku što je dobio jednom kad mene nije bilo doma i otvorim mu ja to i on zijeva ko ptičica. uglavnom, od onda, evo već par dana, jede sve što skuham kad u to stavim žlicu-dvije te kruške. jel to OK? ja mu sad stavim manje i manje kruške i ne usuđujem se ponudit bez nje :)
i drugo pitanje, on je već dobrih 7 mjeseci, a mi smo probali nekako malo namirnica jer ja izbjegavam što nije sezona, a sezona je skoro ničega. probali smo mrkvu, batat, jabuke, proso, palentu, hipp krušku, rižu i korabicu. šta da sad krenemo dalje? tikvica nema, bundeve su mi sumnjive ... da probamo kupovne kašice voća ili da probamo bananu? di kupujete amaranth - u DM-u nigdje nema! pomozite!!!

26 vel 2010, 20:16

amaranth sam uzela u biosvijetu u Konzumu.

26 vel 2010, 21:42

danas smo probali jabuku i nije nikako prošla!!!! :( prva žličica užas!!! otvarala usta kao da će povraćati..mislim ok prva žličica...nije još upoznata sa okusom dati ću joj drugu....druga je prošla katastrofa.... opet je otvorila usta kao da će povraćati, sva se zacrvenila u licu, oči joj zasuzile :strah mislila sam da se guši!!!! odmah sam ju uzela i ispravila...i nisam joj više dala da jede!!!! jabuka je domaća....i dala sam joj sirovu! da ju sutra probam skuhati ili ispeći (ako će to išta promijeniti) ili da joj dam kupovnu kašicu????
Tema je zaključana