O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Tema je zaključana

Re: Raditi kompresije ili čekati da beba počne sama vući?

28 tra 2010, 20:16

plusić samo da ti pružim podršku :5

Plusic je napisao/la:cijeli dan cica nesto usitno, vise kao smirenje, utjehu, medjuobrok

ovo i moj zna raditi, danas je cijelo jutro(od 4h do 12h) cicao pomalo svakih sat vremena ili manje...onda se u podne nacicao i spavao tri sata...sad predvečer opet u nekoliko navrata pomalo traži cicu, pocica malo i smiri se
ne znam, ja dojim na zahtjev, kad god on želi...nek su samo pelene mokre i pune, a kakica žuta

28 tra 2010, 22:32

htjedoh samo plusic poslati vibrice ohrabrilice i reci : Drzi se draga! imas nasu podrsku....i rame za plakanje po potrebi.... ;)

28 tra 2010, 22:34

a kaki i piški uobičajeno?

28 tra 2010, 22:38

hvala dragim proljetnicama na podrsci :kiss

da eli, za sada kaka i piski uredno, provjeravam uvijek da li u pokakanoj peleni ima "sjemenke".
moram vam skruseno priznati da smo na 3 bocice adaptiranog po 70ml. ne zelim ih povecavati ali ih ne mogu ni izbaciti.
i ovako imam osjecaj da mu je to premalo jer pokazuje sve znakove gladi.
guram mu cicu u usta sto cesce, uistinu ga jadnicka mucim sa njom, dodam bocicu izdojenog kad god mogu radije nego adaptiranog, ali ne mogu izbaciti niti bocicu u potpunosti niti adaptirano.
trudim se barem ne povecavati broj bocica niti kolicinu adaptiranog.....

02 svi 2010, 16:35

u utorak je popodne lezao na vagi - 4000g
sad smo ga upravo polegli ponovno - 4290g
(ovdje istina, treba oduzeti pelenu - 20g)

ovo mi djeluje kao dobar napredak....
nastavi li ovako bit cu sretna i presretna :joy

03 svi 2010, 13:01

Ne samo da djeluje nego i je dobar napredak! :proljece Jeste već bili na kontroli?

Ako se sad tako ustabili, možeš razmisliti želiš li pokušati smanjiti ove bočcie am.

Samo naprijed, lijepo vam ide! :dada

03 svi 2010, 16:06

ovo i meni djeluje kao dobar napredak :)
kod pedijatrice na prvu kontrolu idemo u cetvrtak, imamo novu pedijatricu (nasa stara , draga otisla u mirovinu) i bas me zanima sto ce reci :dada

03 svi 2010, 20:57

Ček, koliko ste sad ukupno dobili od poroda odn. od izlaska iz bolnice? Odn. od najmanje koju ste mjerili?

Ma vjerujem da će sve ok biti, sad stvarno fino napreduje miš! :proljece

03 svi 2010, 21:47

joj, tesko mi je to izmjeriti tocno, ovako nekako :
3480g izasao iz rodilista (sa 8 dana starosti)
oko 3420g recimo da je imao najmanje doma (sa 2 tjedna starosti)
3820g prije prvog gipsa (cca 4 tjedna starosti)
oko 270g dobio prosli tjedan

sveukupno bi to bilo (od najmanje) oko 400g + 270g = 670g

03 svi 2010, 23:30

Pozdrav svim mamama! Prvi put sam ovdje i malo mi se priča s ostalim dojiljama koje nešto muči. Imam jednu curicu od 7 g. i drugu koja je danas napunila 2 mj. Stariju sam dojila 15 mj. s tim da je prvi mjesec bio mučenje. Dobila 300 gr., dr. digao paniku ali ga nisam poslušala i nisam joj dala AD mlijeko. I sljedeće mjesece je dobivala manje nego što po knjigama treba, ali je ona jednostavno sitnije dijete i manje je trebala. Moja druga bebica je prvi mjesec dobila 800 gr., dojenje je odmah krenulo bez problema. I danas na drugoj kontroli iznenađenje- dobila je samo 300 gr. I sad sam baš nesretna iako mi instikt govori da je sve ok, ona lijepo spava, lijepo vuče, nije nervozna i plače samo kad ima grčeve. Možda je kriva duda koju sam joj dala da ne gura prstić. :dunno

04 svi 2010, 14:52

Padrona koliko ima pokakanih pelena trenutno? Je li svaka popišana? Da li ste još nešto mijenjali osim dude? Koliko često sada sisa i da li sisa i noću, ako da koliko često?

Vjerujem da ti je instinkt već dao odgovor i da je eventualno samo ta duda malo poremetila potražnju (a time i ponudu), tako da bih ja dudu izbacila i na svaki kme curucu stavila na dojku, jer čak i ako ima samo potrebu za utjehom ipak će tako popiti nešto mlijeka i tako pojačati unos količinski gledano.

04 svi 2010, 18:33

Svaka joj je pelena mokra, ali smo imali zadnjih dana zastoj s kakanjem. Upravo se sad pokakala nakon 3 dana i to poprilično obilno. Dr. mi je rekao da se izdajam i mjerim podoje ali mi ne ide to izdajanje. Savjetovala sam se danas sa glavnom sestrom na neonatologiji i rekla mi je da nije nikakva frka, samo češće davati papati preko dana. Na 2 i po sata najviše a noću je pustiti da spava. Ona je sama izbacila taj jedan noćni obrok u 2. mjesecu pa joj možda to fali. :mah

04 svi 2010, 19:39

padrona je napisao/la:Na 2 i po sata najviše a noću je pustiti da spava. Ona je sama izbacila taj jedan noćni obrok u 2. mjesecu pa joj možda to fali. :mah

moguce, jos je mala i dobro je imati nocne obroke
nije potrebno praviti tocne razmake u dojenju tipa 2 ili 3 sata, nego kad god trazi dati, ili cak nuditi cesce, svakih pola sata :mah

kljucam temu, dosta se oduzila, plusic sad sasvim dobro ide :), za nove dileme moze novi topic
Tema je zaključana