latica pridruži nam se na ljetnim bebama 2009!Sada je: 11 lip 2026, 04:47.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
latica pridruži nam se na ljetnim bebama 2009!
) ;batat, budneva, mrkva, koraba, jabuke i nešto malo sam našla kruški, od žitarica amaranth, riža i proso s kojim smo započeli. Kupovne kašice sam izbjegavala, osim u situacijama nekog putovanja. 
ista takva je bila i moja!!!Minna je napisao/la:koji je pretvori baš u kašicu bez nekih mrvica.
probati ću i sutra....ako ne prođe....probati ću joj dati kasnije kad ju budem mogla s nečim kombinirati!

eli je napisao/la:neke mame na početku dohrane jabuku lagano zapeču i tada bude slađa i mekša iako je bez dodataka.

na početku je tin jeo 2-3 žličice. i stalno je nešto radio ustima kao da će povratiti. onda sam shvatila da je to žedan pa kad bi mu dala da se malo napije jeo je više. prvo sam mu mjerila 125g (stavljala sam ono što skuham unutra, pa koliko pojede da pojede, ali ne više od toga).
..ni 11kg mi nema. Drugi pak vole papati manje, a češće.

nevenera je napisao/la:ja isto koristim keramički ribež (tj ribež za đumbor).

nevenera je napisao/la:ja sam se isto po tome ravnala ali nisam ti sigurna. znam 100% za proso i amaranth ali dinkel

isto kao zadnji put zinula kao da će povraćati, zacrvenila se....oči zasuzile.....
odgađamo jabuku dok ne budemo mogli s nečim kombinirati.....

al djabe 

). Obzirom da se bližimo famoznih 6 mj., i planiramo početi dohranu taj tjedan, zanima me da li vama od rižinih pahuljica doista poboljšao san beba? jeli neka imala kakvih smetnji od tog večernjeg obroka? mene nekako strah dati navečer prvi obrok... 

a ne nikakva glad. 
, a teta dokica nas svaki put davi s tim rižinim pahuljicama (od 4.mj. je počela pričat o tome) 

mamino sunce je napisao/la:
na početku dohrane sam gadno pogrješila i sad to pišem da budem (loš) primjer svima koji kreću sa dohranom...i ne ponove greške...
poslušala sam savjet ped. i sa 5 mj i 10 dana počela sa sokovima mrkva jabuka kruška... to je stvorilo vjetrove i počeo se buditi po noći...e onda druga greška...dala sam rižine pahuljice hipp u mom mliku navečer..da bolje spava.... to ga je tako začepilo da nije 9 dana kakao...
e onda sam počela davati vočne kašice ujutro i to krušku i marelicu i šljivu da ga otvori...počeo je bljuckati jer mu je to sve bilo previše i prerano...a nije kakao...i plakao bi jer ga je mučila probava...ped. je mislila da je gladan da mi nestaje mlika i uvela sam adaptirano iza svakog dojenja. popio bi nekad 10 nekad 50 ml...i počeo odbijati ciku!!!.. ratovali smo 3 dana i davala sam mu ad na žličicu....
i onda sam rekla dosta!! prestala sam sa svime i stavljala ga na ciku svakih pola sata dok god je nije opet prihvatio...i nakon 10 dana sam počela ispočetka... ali sa prosom i to po 2-3 žličice .... pa tako 5-6 dana ..pa amarant... pa riža kukuruz(nestle arkana) pa voće pa povrće do sada sam uvela 12 namirnica...
savjet: stvarno idite polako

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.