evo da se i mi rpijavimo
T je rođen ranije i 33 dana je proveo u bolnici, tako da prvog kontakta nije bilo
ja sam u bolnici bila 6 dana, i tek sam nakon izlaska iz bolnice prvi puta vidjela T (odmah po porođaju on je prebačen u drugu zgradu-pedijatrija, tako da ga nisam mogla vidjeti. Rođen je sa 2500g i 46 cm, ali su problem bila nerazvijena pluća).
Obzirom da sam pored carskog reza istovremeno imala i ginekološku operaciju mlijeko mi je sporije nadolazilo (radi veće količine narkoze), tako da sam ga dobila tek 8. dan. T tada još uvijek nije dojio, jer je primao infuziju, a ja sam bila primorana izdajati mlijeko i prosipati ga nekih 3-4 dana
Takođe sam veliku muku mučila i sa pumpicama (Avent, Chicco, Nuk....ništa), na kraju sam koristila
Medela pump in style advanced koja je super-istovremeno izmuza obje dojke, ima masaža dojki u trajanju od 3 minute, nakon čega kreće izmuzanje
Još uvjek je koristim, ako T ne izdoji svo mlijeko ili ako negdje namjeravam izaći, na karatko, a njega ostaviti mojoj mami na čuvanje.
Kada je T počeo "dojiti" još uvijek je bio u inkubatoru, tako da ni tada nije dojio, nego sam mlijeko izmuzala i onda mu ga kroz spricu i sondu (koja je nekada bila u nosiću, nekada u ustima) davala.
Obroci su svaka 3 sata te sam tada i dolazila u bolnicu, ( 7 ujutro, 10, 13,16, 19, 20, 23, a za 01 i 04 ujutro bih mu ostavila mlijeko ako bih imala, ako ne, onda bi dobijao Aptamil za nedonoščad).
Iako sam bila kući u 1 i 4 ujutro sam se dizala i izmuzala mlijeko).
U bolnici je procedura da majka mora donijeti prije svakog dojenja pumpice na sterilizaciju i u prisutnosti sestara se izmusti. Majke ne ostaju sa djecom u bolnici, jer nema mjesta.
Iako zvuči jednostavno, bilo je jako psihički i fizički teško.
Naime, pored carskog reza i operacije imala sam problema sa nogom koja se oduzela u trudnoći (T je zasjeo na neki živac i dobila sam grozan išijas, koji je prošao tek prije nekih mjesec dana), sve mi je to otežavalo odlazak u bolnicu, čak su mi i ljekari govorili da odustanem, da moram malo ležati radi sebe...ali se nisam dala, svaki sam dan išla i trudila se da zadržim mlijeko, jer sam znlaa da je to najbolje za moje dijete.
Tako drage moje, da sam ja svoje prvo i jedino dijete prvi puta primila u naručje tek 28 dana po rođenju, kada je i počeo da doji na mojim grudima.
Sada T voli svoju siku najviše na svijetu, a ja sam presretna majka što mu to mogu pružiti i namjeravam ga ako Bog da dojiti, do 2 godine.
T guguće sa svojom sikom, mazi se..........presladak je....i evo sada plačem
sada je 22 sata, T se budi oko 24 i jedva čekam da mu dam da jede