Sada je: 23 srp 2026, 00:27.

PRVA MRKVICA - trilogija o hrani i ostalim radostima

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: PRVA MRKVICA - trilogija o hrani i ostalim radostima

PostPostao/la djecakovamama » 06 lip 2002, 23:41

I da ti nastavim (sorry) po danu je spavao 2x po 2,5 sata <
>Ovdje ti cijeli dan pomalo pada kisa i i ja sam uspavana i i mene boli glava, pa sam i ja malo odspavala popodne ("malo"=2 sata) .... hehe, al evo, opet mi se spava.<
>kod Zvonimira je pravilo, da sto je umorniji teze zaspe i gore spava i cesce se budi.<
>Ujutro idem na šišanje, za pramenove nemam vremena, pa cu ih sama uraditi jedan dan doma.<
><
>PS. Kad ces se "predstaviti" i traziti pass za NS, treba mi tvoj mail ... <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 08 lip 2002, 00:05

Ma mislim tražiti pass, ali nikako da napišem to predstavljanje.<
>Danas je opet koma sa uspavljivanjem, sat vremena je plakao, od 9 do 10 dok nije zaspao. Kao da ga nešto boli, glavu ne da ni dotaknuti, htjela sam mu zube namazati. Sutra ću ga odvesti k doktoru ako je naš slučajno dežuran, kod drugih neću. Uvijek se nešto dogodi za vikend. I on je takav, što umorniji teže zaspe, uvijek trebam pogoditi trenutak kad bi zaspao. Ali čini mi se da mu je ovo u 9 prekasno, sutra ću pokušati pola sata ranije. Laku noć!!!!<
>p.s. naručila sam trešnje pa sam mu jučer malo dala s jogurtom <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 08 lip 2002, 22:19

Za nevjerovati, al opet smo se nocas naspavali ... ja se i bojim ovo pisati, jer uvijek kad se malo pohvalim, vrati mi se triput gore ... Zato sam se ja svako malo budila i provjeravala da li je sve u redu. Jednu noc (preksinoc) sam ga tako provjeravala. a on na stomaku. Pa dok sam ga okrenula on se probudio i jedva sam ga poslije ponovo uspavala. <
><
>Danas sam radila cijeli dan (10,00 - 19,00). Prvi put nakon 18 mjeseci ... Nisam mogla biti mirna niti jedan trenutak samo sam na dijete mislila. Ma uzas ... zvala sam doma non-stop. sve kao da nesto trebam za posao, a ustvari da vidim sta njih dvojica rade. I kad sam dosla doma, Zvonimir se jako zbunio, samo je gledao u tatu a meni pruzao rukice. Poslije smo se fino igrali <
><
>Probao je jucer cesnjak i luk ..hahaha, dok sam spremala veceru, valjda mi je ispalo, i samo sam ga vidjela da je nesto skupljao s poda (kao i uvijek) i poslije vidim da je sav crven (trljao okice) i da pljuje luk; nisam znala da li da se smijem ili da mi ga bude zao, al on nije plakao.<
><
>To za cipelice, ne znam, ma kupicemo mu neke, samo nikako da iskopam vrijeme. Po danu jos ne idem s njim medju ljude a navece bih i mogla, ima tu blizu mene par shopping centara koji rade do 22,00, ali ja sam tad vec preumorna, a i kad se vratim nemam gdje da parkiram. Mozda slijedeci tjedan.<
><
>Ja za rodjendan mislim imati tu seku s djecom, mozda jos i kumove, mislim napraviti nekoliko vrsta salata i ispeci komad mesa, kolace cu da kupim, a za tortu jos ne znam da li cu je praviti ili kupovati ... vidjecu.<
><
>Jutros sam mu dala malo grozdja: ogulila pomijesala s jabukom, fino je popapao.<
><
>Vec tri dana ga dojim samo ujutro i navece, a dok ga dojim bude mu glava mokra kako se znoji. Ovdje je toplo, ali vec nekoliko dana pada lisa. Tako je svake godine: 5. mjesec divno vrijeme, a 6. kise padaju bez prestanka, zato sam i ludila sto smo u kuci zbog kozica ... koje, btw, jos nisu otpale, njemu, meni jesu i imam novu frizuru <
><
>Tresnje cu kupiti cim ih narucim, mislim slijedeci tjedan. <
>Kako kod vas idu kontrole kod pedijatra? Ovdje prvi mjesec svaki tjedan, pa do sestog mjeseca svaki mjesec, pa do 1 god svaka 2 mjeseca, sad cemo imati nakon rodjendana, pa onda tek kad bude imao 1,5 god. <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 08 lip 2002, 23:28

Sretnice jedna (za spavanje)!!! <
>Meni je danas zaspao bez plakanja pa sam sva sretna, ali se zato već jednom probudio. Možda je to ipak zasluga toga što smo ga ranije stavili spavati (oko 15 do 9, a ovih dana je sve bilo kojih pola sata kasnije). Bili smo i danas kod dr, makar nije bio naš dežuran. Bila je jedna do
a teta, pregledala mu je grlo, uši, poslušala pluća, pipnula trbuščić, probla neke žlijezde na vratu... i sve je u redu. Ali on je čitavo vrijeme vrištao kad god bi ga pipnula, moja mama je čekala ispred, kako smo se dogovorile i u jednom trenu je ušla sva blijeda i tiho rekla: ja sam baka (inače nije baš tiha), prepala se što toliko plače. Rekla je da može biti strah od odvajanja, da smo možda nešto radili po kući pa mu nismo posvetili pažnje kao inače, i tako da oni na sve to reagiraju. Preko dana se zabave s nečim pa nemaju vremena o tome razmišljati i da to onda obično dođe navečer. I da su neka djeca osjetljivija, a da on izgleda liči na mamu koja mu isto tako izgleda.... Bitno mi je da nije neka bolest, najviše sam se tebe sjetila i Zvonimira kad si rekla dok je imao kozice da je preko dana sve u redu a navečer plače, pa sam mislila da možda njemu nije nešto, upala uha ili grla, kad ja ne znam kako to izgleda. Ne znam ti za taj raspored kontrola, mi idemo kad trebamo, a ja i često odem radi uputnica. Znam da mi je za cijepljenje sestra rekla da se vidimo kad bude imao godinu dana.<
>I tako ti potiho radiš, a ja na sva zvona kako ja moram ići. Danas sam otišla do grada, Goran je radio (on radi u centru grada), pa smo otišli prošetati, kupiti Tinovoj sestrični poklon za rođendan i tako. Ne znam i dalje za Tina, vidjeli smo te neke foteljice što je netko spominjao na Forumu da djeca vole, prvo neke onako baš četvrtaste kao prave, 150 kn, ali mi se ne sviđa što je napravljeno od stiropora. A preko je onaj čupavi materijal, bojim se da bi on te dlačice stavljao u usta. Onda smo u drugom dućanu našli neke, izgleda kao tabure, okrugle, a onda se može preklopiti i ima kao naslon, jedino nema mjesto za ruke. Te su od spužve, a ova navlaka gore je pamučna, može se skinuti i oprati, te su 120, za cash popust. Mislim da ćemo mu uzeti tu jednu. Od igračaka nisam ništa vidjela što mi se sviđa. I mi ćemo mu kupiti cipele, da ima drugi put za vježbe. Ali kupit ćemo mu onda neke kvalitetne, ova nam je preporučila Ciciban, Bambi ili Valek.<
>I Tin skuplja mrvice s poda i jede. Ili meni kad nađe da mi ispala las kose skupi sa mene i stavi u usta.<
>Jučer sam bila kod gin, rekao je da dođem kad dobijem m, a ja nikako da odem. Napravio mi je papa, i to je to.<
>Super za frizuru, i ja ću morati k frizeru prije posla.<
>Bye, bye!<
>p.s. Jel imaš kakav recept za spavanje??? <
>I ja sam našla Tina noćas na trbuhu, okrenut okomito, skroz na gornjoj strani kreveta, ali nisam ga dirala. Samo da spava... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 08 lip 2002, 23:41

nemam recept za spavanje ... nazalost. Kaze mi moja seka da zapamtim sve kako je bilo taj dan kad je prespavao noc, a ono bilo sve kao i uvijek.<
>Moguca su 2 razloga: 1. da je iscrpljen nakon bolesti, 2. zato sto su ovdje pocele kise, pa je vise pospan od toga .. iako, bilo je kisa i ranije ... ne znam ni sama.<
><
>Radila sam danas jer je Kreso htio gledati utakmicu, a i da vidi kako izgleda biti cijeli dan s bebom <
><
>Odoh spavati, laku noc <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 10 lip 2002, 22:31

Eto, mi smo danas probali 2 nove stvari za papati. <
><
>Slane stapice, to u setnji, da ga zabavim da ne skida kapu, jer puse vjetar, i, naravno, maleni moj je bio odusevljen ... , a cijeli dan sam "namontirana" kad ce prestati kisa, da se bar malo u miru prosetamo, jer on sad ludi od one "kabanice" za kolica, trga je i sl. Ugl., stapici su super za smirivanje situacije i pretpostavljam da ce nam sluziti samo tako u setnji kad pocne da bude nemiran u kolicima, a meni ne pada na pamet da ga nosim (posta, kupovina, daleko smo od kuce i sl.).<
><
>Drugo smo probali mozzarellu - i to je bio pun pogodak, zna dijete sta valja i bas je puno pojeo.<
><
>I inace fino jede u zadnje vrijeme, samo ja mislim da malo pije tekucine tokom dana, s obzirom da ga sad dojim samo ujutro i navece - dnevno smo, mislim, izbacili, barem posljednjih 4-5 dana.<
><
>Dva dana mu dajem vodu, a onda treci dan otvorim sokic, kiji se "vuce" tri (dozvoljena) dana u to je sve sto pije, ja mu ne pravim nikakve cajeve, niti cu.<
><
>A spavanje - sad je puno bolje nego prije, skoro svaku drugu-trecu noc prospava cijelu, a ako se probudi,
zo se smiri i ne budi se svako malo kao prije. Ma nisam pametna, znam samo da sam isprepadana njegovim spavanjem, i da spavao on bez prekida ili ne ja se cesto budim i provjeravam ...<
><
>Kako ste vi? Nadam se do
o ... <
>Cujemo se ...<
><
>Urekoh se eno place <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 10 lip 2002, 23:32

Ljubomorna sam na vas.<
>Spavanje je koma, pretprošlu noć se budio 6x, a u noćašnjem magnovenju nisam uspjela ni pre
ojiti. Znam samo da se probudio u pola 6, prebacila sam ga k nama, pa je puzio po krevetu, našao zvečku (ta stoji na našem krevetu, kad se ujutro rano probudi, a mi još ne znamo za sebe, onda ju navlači nekih par minuta dok mu ne dosadi), pa je Goran otišao na posao, ja sam se cijelo vrijeme pravila da spavam, i napokon je 20 do 7 popustio i zaspao. Do 8,20. Popodne nije spavao, išli smo u grad po cipele. Samo smo ih naručili, jer nije bilo njegovog
oja s kožnim džonom. Neće biti do rođendana, tek drugi tjedan.<
>Inače nije dosta što mu mi ne znamo što kupiti za rođendan (najvjerojatnije ćemo ipak foteljicu), nego su sad još i obadvije bake dale novce, da nek mu mi kupimo nešto. Sad tek ne znam što. U stvari od jedne ćemo cipele, još ostaje druga.<
>Zaboravila sam ti reći da sam mu kupila onih voćnih kašica (veće, mislim da su sa žitaricama), što imaju u sebi narančinog soka. Pa sad već mogu to, zar ne? A mi smo od novog probali milch schnitte, jako fino je bilo. Mrvicu sam mu dala. Zapravo pomalo razmišljam da mu te neke mliječne slastice i dam ponekad. Možda se manje počne buditi noću. Ovo me već izluđuje. Više ne sastavi 3h u komadu, jedino u ovo doba, od kad ga stavimo spavati pa dok mi legnemo. Ali po noći je buđenje svakih sat do 2, a i češće. I onda se vrti po krevetu i na kraju ga nađem gdje stoji, zatvorenih očiju i doziva. A ja već drugi tjedan počinjem raditi, ne tamo na novom mjestu, nego ovom starom. Mogla sam produžiti porodiljni još, ali ipak ću otići, to neće biti neko puno radno vrijeme, pa da se i on malo počne privakavati. <
>p.s. Imam isti sistem za tekućinu kao i ti, 2 dana voda, pa 3 bočica soka. Nekad kad je vruće popije ga za 2 dana. Ali on pije iz didaktičke, čak u zadnje vrijeme mi je uzme iz ruke pa sam pije <i>Edited by: Franka at: 6/10/02 10:45:17 pm<
></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 10 lip 2002, 23:45

Ej, evo ja cu ti jos jednom napisati sta sve i kada po danu jedemo + raspored spavanja, mozda ti nesto pomogne ...<
><
>5 - 6 - dojenje<
>7 - 7,30 - budjenje<
>8,30 - 9 - dorucak: voce sa malo zitarica ili keksa<
>10 - 10,30 - spavanje sat i pol<
>12,30 - 13 - rucak: povrce s mesom ili zumancetom<
>15,30 - spavanje sat i pol<
>17,30 - uzina: malo kruha, sira i jogurta<
>19,30 - Milupa ili Hipp kasica koja se mijesa s vodom (cca 120 ml) ili Gutte Nacht Brei<
>20,30 - 21 - dojenje<
><
>I meni su moji poslali novce za rodjendan ...<
>A ja pravim ukrase za kucu i kupujem balone <
><
>Valjda mozes sa nar. sokom, ja jos nisam ... ali u
zo cu (prestati da pazim) ...<
>Ja jedva cekam da mu jednom napravim jaje i da tako rijesim pitanj evecere .... <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 11 lip 2002, 23:49

Slažem dokumente za posao....<
>Htjela bih što više napraviti posla po kući da bude manje kad počnem raditi, i da imam više slobodnog vremena a ne da onda perem prozore. A eto, sad sam se između Foruma i peglanja ipak odlučila za ovo prvo...<
>Inače muževi će čuvati maloga za prvo vrijeme, ja ću potjerat mamu na more. Tata je već dolje pa da se i ona malo odmori, i prošlo ljeto je provela cijelo sa mnom ovdje. A čuvat će njega i malu od Goranovog
ata, malo kod nas, malo kod njih. <
>Nije mi htio večerati, samo par žlica, ali zato kad smo bili popodne u šetnji dala sam mu liz sladoleda, i onda je samo pružao ruke da mu dam još, dosta ga se najeo. Popodne nije spavao, pa sam i ja sva umorna. <
>Evo ga, probudio se.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 12 lip 2002, 22:42

Evo mene, samo kratko, da vas pozdravim.<
>Imam puno posla u kuhinji, hocu sve sto je moguce za sutra danas da zavrsim, da sam mirna ujutro, iako necemo imati puno gostiju, ipak .... hocu da sve bude tip-top <
><
>Probali smo ujutro tresnje i nisu mu se svidjele, pomijesala sam ih sa jabukom i jako je malo pojeo, valjda su mu bile preslatke.<
><
>Popodne smo isli u shopping, gledala sam cipelice i nisam se odlucila ni z ajedne, jer su preskupe, a on jos ne hoda, pa bi mu bilo glupo da mu kupim neke koje nece ni nositi, ako mu naraste stopalo. <
>Dobio je kapicu, majicu i neki super autic, a jos moram da pogledam poklone od bake i dede i od moje seke ... za to su mi dali novac. <
>Muz mi je odlucio da nece raditi sutra, pa cemo ici na baby-swim (taman da je s nama da nas slika), pa doma na utakmicu i oko 17,00 ce nam doci neki gosti ...<
>Tako ... drzite nam fige ... jako sam uzbudjena, sretna i samo si premotavam film onog dana kad se rodio moj Zvonimir, kad su mi rekli da je musko, da je ziv i zdrav i kad sam ga prvi put vidjela itd, joooooooj, rasplakacu se, ponosna mamica odoh u kuhinju inace nista necu stici ... bajbaj<
>Saljemo vam puse <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 12 lip 2002, 22:44

Prekisele - mislim tresnje! <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 12 lip 2002, 23:45

Hvata me lagana maglica od nespavanja, pa samo kratko....<
>Ja sam mu danas dala 2 marelice, s jogurtom i keksom i isto je bilo prekiselo (inače to funkcionira u kombinaciji s bananom i trešnjama). Nisam ga htjela mučiti da to pojede pa smo išli u šetnju i pojeo je pola žemlje a i nagradila sam ga s jednom štangicom kinder-lade. Da vidiš kako se na to otvaraju usta! Na mamu je, nema dileme.<
>Blago tebi, ti sve sredila, ja još ništa. Kako si to ukrasila kuću? Ja sam danas kupila 1 svjećicu i balone, to je sve. Ne znam još koji ću kolač napraviti, iako i obje bake peku, moram i ja nešto. Inače danas smo bili kod jedne profesorice koja ga prati, inače 1x mjesečno, ali sad već dugo nismo bili. Iznenadila se kako je napredovao i sve je super rekla, jedino još prije smo razgovarali i Goran je rekao da će ju pitati za spavanje. Inače nas kod svih doktora pitaju kako spava i ja uvijek kažem do
o, jer mislila sam normalno je da se probudi par puta, tako sve bebe. A Goran me poslije pita zašto ne kažem kako je. Kad smo joj rekli iznenadila se da se tako puno budi, i kroz razgovor je ispalo da može biti da je to od lijekova koje sam ja uzimala u trudnoći, u bolnici, jer da je on ipak iziritiran s tim. Sad mi se to cijeli dan mota po glavi. <
>Idem spavati jer sutra moram na liječnički pregled, zbog posla. Ja ću doći na novi posao, glavu na stol i spavati....<
>Lijepo se provedite sutra, mislim na vas!!! <
>Ljubi mi Zvonca 1000 puta. <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 14 lip 2002, 00:05

Hvala na lijepim zeljama, sad i ja imam priliku poslati Tinu 1000 pusica i nadam se da cete se lijepo provesti kao i mi :<
><
>Ja sam umorna, ali nekako sretno, ako se tako moze reci, ma vidjeces <
>Proslava rodjendana je prosla super, nije nas ilo puno 12-ak, ali nam je bas bilo lijepo, Zvonimir se igrao sa djecom, svi su bili super, niko nije zaplakao, samo nismo znali ugasiti svjecicu, pa su stariji pomagali <
><
>Probao je i liznuti pohanu sniclu, hahaha, kako ga je privlacila, a kas je stavio u usta nije mu se svidjela.<
>Bili smo na plivanju, nakon mjesec i pol, puno je propustio, a imamo sat jos iduci tjedan, i onda nista do 9. mjeseca <
><
>Kolace nisam pekla, ionako bi mi ostali, pa bi ih ja morala jesti, a zelim smrsaviti; kupila sam tortu na provjerenom mjestu, super je ispala, i to je probao malkice, naravno! svidjela mu se ... drugacije bih ja to organizirala da sam kuci ...<
>Sve u svemu divan, ma predivan dan samo sto sam ja nocas malo spavala, i jedva cekam da se srusim u krevet ...<
><
>Mislicu na vas sutra fino se provedite <
><
>BTW Puno balona + sto sam napravila ukrase od krep papira, na odlasku su djeca dobila balon od zvonimira ...<
><
><
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 16 lip 2002, 23:08

Slavljenici, nadam se da ste do
o i da izdrzavate vrucine. Kod nas i nije tako vruce (28 st). <
>Pretpostavila sam da ste otisli na more preko vikenda, ali sam te jutros vidjela na crti, pa izgleda niste.<
><
>I nema bas nista novoga, osim sto je Zvonimira nemoguce zaustaviti, stalno je u pokretu i stalno hoce da se penje gdje stigne.<
><
>Spavanje nam je 5+, svaku drugu noc prespava cijelu, ja se onda probudim ili ujutro zbunjena i pitam se kojiko sam se tu noc puta budila, ili se budim svaki tren da "provjerim" ... Sorry, sto pisem o ovome, znam da vam je problem sa spavanjem, bas sam neka ...<
>Hranjenje isto za pet!<
>Od novog vise se i ne sjecam sta smo sve probali, sve manje i manje jede kupovne kasice, odn., sve vise mu ja kuham.<
>Vani smo svaki dan 2x.<
><
>Cujemo se <
><
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 16 lip 2002, 23:42

Evo i mene. Završilo je dvodnevno slavlje, bilo je stvarno super, ali umorna sam da ne znam za sebe. Prvo 2 dana pripremati, u petak nam je bila samo kuma ali je ostala dugo, a jučer je bilo 13 gostiju (uf, nesretan
oj!) + nas troje. Najmlađi je imao manje od mjesec dana. On se prvo čudio što su ti svi ljudi došli, a poslije se opustio i bio glavna faca. Oba dana smo išli kasnije spavati (oko pola 10) što nije pridonijelo boljem ili dužem spavanju. Čitave ove dane Goran i ja stalno negdje trčimo, kasnimo, sve tempirano, i najmanje smo bili s djetetom. Zato smo danas odlučili uzeti 5 min. za sebe.... Ujutro čim smo se ustali i spremili, otišli smo u Zoo. Dok nije počela vrućina. Bili smo do pola 11, tamo je i doručkovao, i bilo mu je zanimljivo posebno u početku, kasnije se već malo umorio i zaspao u kolicima što je rijetka zgoda. A ostatak dana sam čistila, čistila... parkete, tepihe, jer su gosti bili u cipelama a on ipak puže. Pa kad sam to onda i vrata, pa i balkon, pa speglaj Goranu košulju za posao.... Sad mi je sve zlo kako sam umorna. A sutra na posao. Ježim se, nekako se uopće nisam psihički pripremila, još ga čuva Goranova mama a ne moja... Doduše to je onaj "stari" posao i ići ću kasnije, ali opet. Tin je dobio puuuno poklona i baš je bilo lijepo. Drago mi je da ste i vi imali super rođendan.<
>p.s. Inače ujutro nisi vidjela mene, nego je Goran škicnuo što ima na mrkvici. Kad ga zašpotam što on čita ženske priče kaže mi da kad cio svijet čita, što ne bi i on.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 17 lip 2002, 22:50

Nadam se da si prezivjala radni dan <
><
>I ja idem sutra ili prekosutra malo u nase ducancice raditi ... <
><
>Evo, i ovdje je postalo jako vruce, a sunce je nenormalno, kao i uvijek ovdje, neki vrag s ozonom, pa mi je Zvonimiru opet oteklo oko, sto znaci da ono od prosli put nije bila bubica, vec njegov svijetli ten, osjetljive oci i ovo nenormalno sunce.<
>I meni su suzile oci iako sam imala naocale.<
><
>Poslije smo bili nadoknaditi sat plivanja, pa je bas bio nervozan, navece se malo povuklo, ali bas sam se prepala.<
>I vratic mu se osuo od vrucine, ma proci ce, jelda?<
><
>Kazes, Goran virio na nasu mrkvicu, super je, moj Kreso ne bi dosao na forum M&B ni pod kakvu cijenu; jos me pita, kad hoce da se igra, jesm li se dosta igrala , a ja se ovdje fino educiram ..hehe<
><
>Bili smo na kontroli, jos sam se "posvadjala" sa sestrom ... Ona mjeri Zvonimira, kaze: 72 cm, a ja njoj: nemoguce, on je puno duzi, a ona meni: sto se ljutite, i 72 su OK? ... ma ne ljutim se ja, draga gospodjo, ali prije 2 mjeseca je imao 77, nemoguce da se smanjio <
>Uglavnom, poslije ga je ponovo izmjerila dug je 79 cm i tezak 10300gr, a ni to joj ne vjerujem, jer je bio nemiran na vagi i jedna nogica mu je bila naslonjena na pod, al to mi "TOLIKO" znaci jel ima 11 ili 10 kg ...ahhh.<
>Cujemo se, pisi kad stignes <
><
><
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 17 lip 2002, 23:30

Prošao i radni dan.... Bilo je ležerno, ujutro smo pili kavu, popodne napravili par dopisa i to je to. Ta je banka u raspadu pa nema nešto puno posla, a meni to super paše za privikavanje na novi radni ritam. Jedino ujutro kad sam zatvorila vrata a Tin ostao sa bakom, omakla mi se koja suza..<
>Dočekali su me ispred zgrade, završili šetnju, on mi se nasmiješio, onako, kao svakom prolazniku, i već sam bila razočarana. Ali čim sam mu otišla iza leđa počeo je plakati i pružati ručice prema gore. Ipak se on sjetio svoje mame. Onda se mi grlimo, ljubimo... A dok je bio sam s njom bio je jako dobar. Kaže baka da je uzeo ispuhani balon, dopuzao do nje, pružio joj ga i počeo puhati, da mu ga napuše.<
>Što se tiče osipa, sigurno je od vrućine i
zo će proći. Tin nije nikad bio sklon osipima, prošle godine dok je bio beba, svi su nešto imali, a on ten ko porculanska lutka. Ali večeras kad smo ga išli kupati, vidim da ima na bokićima, gdje je ona plastika od pelena, crvene točkice. Sad sam mu samo namazala uljem, pa ako ne prođe do sutra stavit ću mu neku kremu. Danas sam mu kupila puno ljetnih pidžamica, ima sve neke debele, s nogavicama, sad sam uzela s kratkim rukavima i nogavicama. Možda bude bolje spavao.... <
>Mi isto moramo na kontrolu sa godinu dana, ide i neko cjepivo. A preksutra imamo neki pregled od kojeg se ježim, EEG, gdje nas zatvore u neku sobicu (po zimi nije bilo zraka, kako će sad), stave mu na glavu neku kapu sa 100 žica i onda on mora zaspati da mu snime. Užas, prošli put je plakao pola sata dok nije zaspao. A ne možeš ni ustati i prošetati jer ima to na glavi. Pretrpit ćemo i to, ovaj sa 6 mj. je bio dobar, pa ako bude i ovaj više ne mora ići.<
>Idem polako, dogovorili smo se da kad počnem raditi idemo ranije spavati.<
>p.s. jel ti kuhaš blitvu i špinat Zvoncu?<
> <i>Edited by: Franka at: 6/17/02 10:34:36 pm<
></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 18 lip 2002, 23:08

Samo da te pozdravim ... preumorna sam za pisanje, radila sam danas i iscrpila me vrucina, cujemo se sutra <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 18 lip 2002, 23:24

I ja sam u sličnom stanju....<
>Laku noć!!! <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 19 lip 2002, 22:12

Evo, prvo da ti odgovorim, blitvu Zvonimir jede vec dugo, a dajem mu je 1x tjedno, spinat jos nismo probali, nikako da naidjem na fin ...<
>Inace, osim sto se kuhamo ovdje, nista novo. Zvonimir je postao neumoran u istrazivanju kuce, samo me prati i gleda gdje da se primi i da stane, a kad stoji, pocne i da plese ili da uzima igracke se poda. Druga zanimacija je otvaranje i zatvaranje vrata - ne zatvori ih nikad do kraja, da bi ih poslije mogao otvoriti. Igracke ga nimalo ne zanimaju, samo ih razbaca.<
><
>kako je bilo na pregledu? Nadam se da si prezivjela po ovakvoj vrucini ... i da vise necete trebati ici <
>Kako ti je na poslu? Ja sam jucer radila i bas sam se dosadjivala, ali imala sam puno posla, zako da se isplatilo. I bas mi odgovara da malo odem raditi, i da njih dva budu vise zajedno, s obzirom da Kreso neme ni vikende ni nikakve druge praznike.<
>Vise se i ne sjecam sta smo sve novo probali jesti ... grasak, domaci, skuhala sam mu i paradajz u juhicu, i poslije propasirala.<
>Otok na oku mu je spao slijedeci dan, a osip na vraticu skoro da i nema, ali ga tusiram svako 2-3 sata, i idemo vani od ujutro i popodne 18 - 19,30. <
>Moram se pohvaliti, sorry, vec nocima spavamo ko ljudi - dokle ce ta do
a faza potrajati - ne znam, nadam se dugo <
><
>Laku noc ...<
><
><
><
><
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 20 lip 2002, 00:01

Što da ti drugo kažem, nego opet da sam ljubomorna na vaše prospavane noći....<
>Mi smo bili danas na pregledu, i nalaz je dobar, i sve je ok, više ne moramo ići k neuropedijatru, osim po potrebi. Rekao je da se po djeci od godinu dana već vidi da li će imati kasnijih problema i po tome EEG-u što su mu radili, a kod njega je sve u redu. Inače samo snimanje je prošlo puno bolje nego prošli put, a ja sam se toga jako bojala.... Plakao je dok mu je stavljala kapu i štrcala taj neki gel u rupice kape, i htio ju skinuti a ja mu nisam smjela dati. Poslije mi se
zo umirio u krilu, i za 10-ak min. zaspao. Otvorila nam je vrata te sobice tako da nije bilo ni jako vruće.<
>Sad moramo ići k našem pedijatru za cijepljenje (MO-PA-RU ili tako nekako) i rekao je da iako je sve u najboljem redu, da bi bili maximalno sigurni onda se to cjepivo daje odvojeno (inače normalno ide s jednom pikicom), radi reakcija. Onda ćemo morati ići 3x na pikanje. Pitala sam za spavanje, kaže ako on ne vrišti i normalno se uspava poslije dojenja, da to samo traži kontakt, a nije povezano s nikakvom neurološkom traumom. <
>Ja već dugo nisam dala ništa novo za jesti.... I ja sam razmišljala o paradajzu, ali mislila sam ga sirovog staviti u povrće, misliš da ga je bolje skuhati?<
>Što mu od mesa kuhaš? Sad kad ga čuva sveki moram nešto proširiti jelovnik, stalno me špota, šta mu ne daš ovo, šta ono.<
>Tin isto puže, s jednog kraja stana na drugi je za čas, diže se, s jednom rukom dohvati igračke s drugom se pridržava za ogradu, stalno se smije....<
>Goran ga je šetao danas u 7 ujutro dok sam ja spavala. Sutra opet idem na posao... Trenutno se tamo odmaram i to mi je super. I ovdje su grozne vrućine, sad sam peglala jer preko dana ne mogu.<
>Laku noć, samo nastavite kao i do sad spavanje, cijelu noć! <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 20 lip 2002, 23:04

Drago mi je da je sve bilou redu s pregledom <
><
>Moram odmah da zavrsim post, jet mi muz sjedi na glavi da gledamo neki film na DVD, a to ne moze bet kompjutera.<
>Mi smo danas prvi put ronili na plivanju <
><
>Sutra cu opsirnije ili poslije ako ne zaspem, laku noc <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 21 lip 2002, 22:36

Evo mene samo kratko. Ovdje je vruće za poludit, svaki dan mi se čini da je gore. Tko će izdržati ovako cijelo ljeto...<
>Kada se vi spremate na GO?<
>Meni je prošao i zadnji radni dan u staroj firmi, a od ponedjeljka u novu. Tin je dobar na čuvanju, samo mi popodne kad dođem hoće se maziti i igrati i onda ne spava.<
>Dobio je i prve cipelice!!! Nisam mu ih probala jer nije imao čarapice, bili smo kod moje mame kad ih je tata donio. Onda smo mi išli u šoping a on s bakom u šetnju. Kasno smo došli kući pa je i malo kasnije išao spavati.<
>Idem se tuširati i odmarati.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 21 lip 2002, 22:44

Vise necu pisat kako spavamo jer smo sinoc svako malo bili na nogama; Zvonimir se budio i u snu plakao i jedva sam ga smirila oko 3 ujutro, a jutros rano smo morali u grad srediti nesto. <
>Ovdje bas pada kisica, nadam se da ce malo rashladiti i da cemo bolje spavati.<
>Danas sam kuhala grasak (puno) sa krompiricem i piletinom, i sve je pojeo, ali moram priznati da sam dodala mrvicu soli, on se ionako navikao na Hipp koje imaju malo soli u sebi, pa ne bi htio jesti totalno neslano.<
><
>Sve zaboravim da te pitam kako ste s dojenjem? Mi dojimo 2x dnevno, ujutro i pred spavanja navece a po danu vise ne niti on kad trazi niti je trazio.<
>I da li ste ponovo probali sta sa adaptiranim (mislim na kasice)?<
>Kako ste vi? Docekala si vikend ... ja sutra idem raditi, tek da promijenim iako dok radim cijelo vrijeme mislim na malog.<
>On je postao tako smijesan u komunikaciji, pravi neke face i "prica" i "objasnjava", uglavnom jurca po kuci i penje se gdje stigne, a ja spasavam, jer ne moze se bas za sve drzati <
>Voli jako da trcim za njim i kad, npr. zazvoni telefon, on ide ka njemu "prije" mene govori: AO, AO (Halo)...<
><
>Cujemo se saljemo vam puse ...<
> <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 22 lip 2002, 17:12

I kod nas je noćas bilo gadno. U zadnje vrijeme se uvijek probudi kad mi uđemo u sobu navečer, tako je i sinoć. I od pola 1 do 2 nije se dao natrag u krevet. Spustim ga, ostane, ali kad mu prebacim pelenu preko nogu (sad ga samo s pelenom pokrivam, u bodiju spava), probudi se. Drugi put ne stavim pelenu ali opet se za minutu okrene u puzeći stav i počne plakati. Na kraju je zaspao zagrljen s tatom.<
>Dojim ga kao i ti, ujutro i navečer i po noći. Po danu ne traži, ali ja ga nekad popodne jer mi ga je tako lakše uspavati, nego nositi ga. Ali u zadnje vrijeme ni ta taktika ne pali, on podoji za to vrijeme drijema i kad završi razbudi se. Tako da ga najlakše Goran uspava, meni baš ne uspijeva to s nosanjem.<
>Ja ću isto morati početi s mesom, samo mu Hipp meso dajem. Danas je jeo puretinu za 1. godinu, to je još malo krupnije mljeveno i nije bilo nikakvih problema. Kad sam mu kuhala piletinu nije htio. Možda bih i ja trebala malo soli dodati pa onda bude htio. I još mu nisam tjesteninu dala.<
>Ad. mlijeko nisam dala, ali dala sam mu neke kašice koje imaju o
ano mlijeko u sebi (koja je razlika, nemam pojma....) i to je bilo sve ok. Čak sam mu neki dan dala malu povrća s rižom, isto ima to mlijeko u sebi, i prije par mjeseci kad je pojeo pola je povratio. Od onda nisam pokušavala, a evo jučer ju je pojeo čitavu i nije bilo reakcija. Valjda je to ipak do zrelosti organa.<
>Da, dočekala vikend, a posla ko u priči. Kakve vi imate podove? Mi parkete ali imamo i tepihe u 2 sobe na njima. Nisam pametna koliko često to treba čistiti, s obzirom da on to prepuže 100x na dan. Ja ih počistim 1x tjedno, jer ne mogu samo o
isati parkete, onda operem i tepihe, tj. izribam s kefom, pa i balkon operem, pa onda i kupaonu i kuhinju.... Glupo mi je samo dio oprati, a ostalo ne, onda se i tako raznosi nečistoća. Svaki dan to čistiti nemam snage, pogotovo sad kad radim. A kao trebala bih.... Kako ti s tim?<
>Popodne ćemo se naći s kumovima, Tin sada spava. Ujutro je spavao 3 sata i sad već spava sat vremena. On ako preskoči spavanje, prođe mu kriza i onda je opet kao da je i spavao, ništa nije umorniji ili da će kasnije bolje spavati, čak i o
nuto.<
>I on puno priča, sve više razumije....<
>Uživajte u kišici i pošaljite i nama malo! <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 23 lip 2002, 15:32

Sto se tice uspavljivanja, Zvonimir navece zaspe za vrijeme dojenja, a po danu ga ljuljam u kolicima 5 min i onda ga prebacim u krevetic. Znam da je to neispravno, ali drugog nacina nema i sad-zasad je tako ....<
>Pisem ovo iz tri puta, stalno me dize, pa cu miru nastaviti navece ... <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la djecakovamama » 24 lip 2002, 22:41

Evo me tek sad, bas mi se ne da napisati post do kraja ...<
>Ne znam zasto, uzas mi se spava i jedva cekam da se srusim u krevet. Nocas je cijelu noc padala kisica i danas je malo hladnije (20 st) pa uzivamo i disemo kako treba.<
>Zvonimir uglavnom spava OK po noci, s tim da kasnije zaspe no obicno a ujutro se vec tri dana dize i prije 6, pa ne znam sta da s njim radim tako rano - vidis to spavanje nikad da nam bude po mjeri ... sinoc sam zaspala na kaucu u 22,00 sto mi se nije desilo od trudnoce.<
><
>Danas smo jeli
okulu, neku tjesteninu i pileci batak. On jos uvijek voli da mu je sve zgnjeceno i promijesano (ne mora biti smixano), ne voli npr. da mu posebno dam
okulu, pa malo mesa (meso moram mixat!), pa malo mrkvice - tako ne voli, mora mu sve biti kao kasice nakoje je navikao.<
>Sto se tice paradajza. skuham mu u juhu jer ga svjezeg nece, probala sam mu dati oguljen i izrezan na komadice, ma ni da cuje.<
>Sutra mi dolazi Bio povrce i voce, bas se radujem.<
>Sta mislis, smijem li mu dati crvene ribizle? I kako? Mozda bi mi bilo najpametnije da mu napravim sok, jer bobe mu ne smijem dati - da se ne zagrcne, a da ih gnjecim ... ?<
><
>Sol - dodam u vodu u kojoj se kuha rucak - ali stvarno mrvicu i dodam morsku sol. Ionako mu je sve od Hipp-a posoljeno ... Jucer se polomio dok mu nisam dala malo moje juhe (teleca) i pojeo je ko odrasli covjek! sigurna sam da mu je prijala bas zato sto je bila slana, iako ne puno.<
>Vodu je poceo piti iz one flasice sa "sport cup-om" - ako znas na sta mislim?<
><
>Nema mira ni minutu ali ni ne odmice se od mene na dugo. Svaki dan me s necim novim iznenadi i jako je veseo stalno se smije, a s druge strane voli da tjera po svom - sad mu je glavno gasenje kompjutera i TV-a ...<
><
>Moji podovi su - ma ceska posla - ne znaju oni sta su to parketi, odnosno do prije par godina nisu znali, znali su samo najbogatiji. Mi u stanu (koji nije nas) imamo linoleum i u sobama tapisone od zida do zida. Ja ti to usisam svako jutro i podove - hodnici kuhinja - tu je linoleum, perem svaki dan isto jer Zvonimir mrvi dok jede, kroz hodnik prodju i kolica, i sl., i to mi nije tesko oprati, za 10 min sam gotova. Tepih, tj. tapisom mi opere sluzba 1x u 6 mjeseci, a kupaonu i WC perem svaki drugi - treci dan. Meni je problem sto nikako da nadjem vrijeme za neke druge poslove - jer sve sto uradim uradim dok mali spava, kad je budam igram se s njim, hranim ga ili smo vani. Onda, tu je i forum, svako malo vidim novosti ...<
>Odoh, nadam se da ce vam doci malo kisice i da cete mirno spavati - puse ....<
><
>PS da te pitam: koja ste vi kolica kupili (ne da mi se kopati po starim topicima)?<
>Imaju li najlon za kisu? Imaju li onaj dio za zimu za noge? Koliko su teska?<
><
> <i>Edited by: djecakovamama  at: 6/24/02 10:02:06 pm<
></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 24 lip 2002, 22:48

Stigla napokon i k nama kiša. Večeras je počela, jako grmi, a kod njega je otvoren prozor i ništa mu ne smeta. Ali zato kad mi uđemo na prstima, odmah se počne vrtiti i probudi.<
>Danas mi je bio prvi pravi radni dan.... Čula sam puno informacija i teško mi se sad ponovo uključiti u sve to, a posebno neke stvari nisam nikad ni radila jer sam do sada radila u 2 manje banke, a ova je ipak malo veća i bavi se sa više poslova. Obuku vani mi spominju u jesen, a s druge strane čak i ranije ali na kraće, jedno 3 dana pa tako u nekoliko navrata. Ne znam, neću se živcirati pa kako ispadne. Ja se jedino bojim prekovremenog rada, a to je ovdje trend, barem u bankama. Nije mi bio problem dok se Tin nije rodio ostajati do 11 navečer, ali sada... A svugdje je tako neka situacija.<
>Meni je uspavljivanje koma, baš sam danas pričala Goranu da mi održi tečaj kako da ga uspavam. Popodne sam ga pokušala uspavati, prvo dojenje, ništa, pa malo igre, pa opet, nosanje pola sata, ruke mi otpale, plače od umora ali se otima iz ruku i neće spavati. Na kraju na jedvite jade ležeći i cicajući zaspe, 20 min. (ja kraj njega jer je na našem krevetu, da ne padne. A nema šanse da ga prebacim u njegov)Tako više muke nego spavanja. Goran ga ponosa 10-ak min i on u carstvu snova, bez pogovora - to je dnevna varijanta. Još kad bi mu se i po noći dao u ruke...<
>Danas su bili njih dvojica na vježbama. Sad čučne bez problema po igračku i digne se, a trebamo ga dalje vježbati korake, uz ogradicu. I da mu što više cipele nosimo dok je po podu. Jako su mu slatke cipelice, nisam ti to rekla.<
>I eto tako, dok mene nema je jako dobar, baka mu kuha i to je to. <
>Sutra je praznik, da malo odmorim od posla.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la djecakovamama » 26 lip 2002, 22:34

Jesi li se odmorila jucer? <
>Mi ti uglavnom hodamo, a ako smo dome to je najcesce kad spava ili jede. Vrijeme idealno, nije prevruce. <
><
>Imas pitanje u postu iznad, editirala sam prije neko vece, valjda nisi vidjela ... trebamo mu kupiti kolica, pa sam neodlucna ... ova su mu/mi prevelika i preteska, pa i to sad trazim, jer ovdje nemas sve na jednom mjestu, vec svaki dan obidjemo drugi dio grada, ali samo su mi se jedna svidjela, malo su skupa, pa se mislim, mislim ... moram samo donijeti odluku.<
><
>Pravila sam mu danas sok od crvene ribizle, popio 100 ml cistog soka, iako mu je bilo kiselo pa se sav zacrvenio. Stigla je i posiljka povrca, sutra cu mu mozda praviti kelj (ako znas sta je to) - skuhacu mu list - dva uz ostalo, pa nek proba.<
><
>Sto se tice cucnjeva, Zvonimir s tim nema problema, i to mu je jedina "igra" koja ga drzi duze vremena - prebaci´vanje igracaka iz npr. ogradice ili na kauc sa poda ...<
>Mi jos nemamo cipelice - onda me svi u setnji pitaju: "On jos ne hoda???????" - "Ne, ne hoda, prohodace!"<
>Jedna od stvari sto volim sto sam ovdje je to da ne srecem na svakom koraku poznanike i ne moran slusati svakakva pitanja - ovako ih sigurno sretnem manje i ne nerviram se zbog gluposti.<
>Spavanje - kuc-kuc - cijelu noc, samo sto je budjenje u 6,00 - ipak, ne zalim se ....<
>Vidjecemo hoce li tako ostati, recepta nema, odjednom se desilo, ni sama ne znam ...<
>Preko vikenda cu da radim i ja malo ...<
>Cujemo se <i></i>

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Franka » 26 lip 2002, 23:20

Evo me na kratko, nisam mislila pisati ali vratim se ja iz kupaone spremna za spavanje a moj muž sjedi i čita prvu mrkvicu. Pa kad je već otvorio....<
>Kolica...ja sam htjela Maxi Cosi ali nikako da ih dobiju u dućanu pa smo odustali i na kraju kupili Peg Perego, Pliko. Imaju navlaku za kišu, 3 položaja, ali naš model nema navlaku za noge. Mi smo kupili prošlogodišnji jer nam se više svidio dezen, a inače ovogodišnji su imali i to. Teška, sad se više ne sjećam točno, a prospekt je kod Tina, ali čini mi se 10-ak kg. Ja sam isto htjela lakša (na prvom smo katu a lifta nema), ali nekako smo došli do zaključka da su ova malo teža ipak stabilnija i kažu rađena od boljih materijala. Jesu li ili ne, ne znam. Koštala su tu oko 1.800 kn.<
>Ja sam ti mrtva umorna. Jučer sam se odmorila ali noćas... ne znam
oja koliko sam puta ustala. Malo pocica i začas zaspe ali što mi to vrijedi kad za pola sata opet... Danas sam bila na obuci u svom odjelu, pita me cura jel se meni spava.. a meni samo što mi glava nije pala. Oko 3 više nisam znala za sebe. Tako da idem sad spavati jer ako opet bude i noćas takav (by the way već se jednom probudio, a danas je samo ujutro spavao sat vremena, popodne kaže baka da nije htio) jadna ja.... Ne znam, čini mi se da ovaj put je zub. <
>Sutra prije posla ću ga odvesti i na cijepljenje, bili smo popodne pa nas glupa sestra nije htjela pustiti, cijepi se u određeno vrijeme.... <i></i>
Franka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.