Sada je: 22 srp 2026, 21:06.

HELP: PO NOCI

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: HELP: PO NOCI

PostPostao/la Mamuka » 05 stu 2005, 14:18

Mame molim pomoc!!!<
><
>Nemrem vise, luda sam, zivcana i grizem zbog nocnog NE spavanja i dojenja . <
>Malena je prosla godinu, a sve je gore i gore; Probleme sa spavanjem ima od kako smo dosli iz rodilista..gadno je bilo sa 6mj. pa sve do nekih 10mj., budila se ponekad svakih 30min (po noci) tj. zaspala oko 21, a buditi se pocela oko 24 tj. ponoc pa do jutra! Do tada je znala zaspati samo na cici, pa sam pukla i Ferberovom metodom je naucila da zaspi sama ("Svako dijete moze nauciti spavati") i sve je bilo puno bolje, sama bi zaspala i budila se po 2 puta, mozda 3 pocicala i zaspala. Nisam je mogla odviknuti nocnog dojenja jer spava s nama u sobi. <
>U zadnjih mjesec dana sve se vratilo na staro..bila je bolesna, a i mislim da je muce zubici..ali stvarno nemrem vise, hodajuci zombi sam, a uz sve to naravno pocela sam raditi..Njena budenja su glasna i stresna, rasplace se istog trena i vristi ko manijak, za 20sec pocinje jecanje..i ne prestaje. Ponekad se sama legne u krevetic (kad je ne zelim uzeti) i sama zaspi, ali je to sve rijede. Nije gladna, a i ja nemam bas puno mlijeka. Ona si uglavnom povuce par puta i zacori, ali mi ne da da je odvojim od cice. <
> <
><
>Razmisljam o prestanku nocnog dojenja ali ne znam kako bih to izvela..<
> <
><i>Edited by: Mamuka at: 5/11/05 13:32<
></i>
Jana 16.08.2002
Katija 14.10.2004
Mamuka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 05 stu 2005, 21:16

Ja sam taj problem (a imala sam ga i bila sam zombi) ublazila time da je spavao s nama. Pa bi se prikacio, a ja bih spavala. Ne bas idealno spavala al vise nego kad nije bio u krevetu. I budio se dugo (cak i nakon sto je prestao dojiti, a dojio je preko dvije godine), al bi bilo krace i bezbolnije umirivanje kad bi bio medju nama.<
>Nije neka utjeha, znam, al eto - sad vise manje spava, probudi se jednom ili dva puta po noci. Ima cetri godine. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la Mamuka » 06 stu 2005, 12:50

Katija meni ne spava nikak dok je s nama u krevetu jer se non-stop salta s jedne na drugu cicu, mlati me nogama..nemoguca je. Al tu je i drugi problem..starija nam se oko 2 sata zavuce u krevet tako da i nema mjesta za Katiju. <
>Nocas je bilo malo bolje, spavala je u komadu do 1, pa oko 4,30 i onda oko 6,30 i u 7.30 je spavanje bilo gotovo..Sto je super i taj tempo jos mogu izdrzati ali ako mi nastavi kao prijasnje noci onda si sve mislim kako cu je premjestiti u sekinu sobu i odviknuti nocnog dojenja jer ovo sve skupa nema nekakvog smisla. Ja sam iscrpljena, time i nervozna, bezvoljna <
><
>Dala bum joj jos malo vremena, a ako se nista ne promijeni ne gine nam odvikavanje.. <
><i></i>
Jana 16.08.2002
Katija 14.10.2004
Mamuka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la azaleja » 06 stu 2005, 14:39

Ajme cure počinjem hiperventilirati od straha kada čitam vaše postove. S prvom princeskom je bilo kao u raju, spavala je od 6 mjeseca cijelu noć, a evo mlađa se budi svaka 2 sata pa nacicava, pa ju onda prematam jer promoči pelena, svjetlo razbudi stariju pa onda i ona k nama u krevet...i što da kažem onda smo svi budni. Ako spava jedna, druga je zasigurno budna, a s njom naravno i ja, jer mm svjetlosnom
zinom pada u san ili vjerojatnije glumi. Moje mašatarije su svedene samo na jednu stvar - odspavati. <i></i>
slika

N 2002
M 2005
E 2014
azaleja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanaCH » 07 stu 2005, 23:24

azaleja, pazi ovo: moja starija je s mjesec dana pocela se buditi samo jednom, a s dva mjeseca je prvi put prespavala cijelu noc. Ok, bila je na bocici. Ali zato je preko dana s njom bilo prestrasno. Plakala je i plakala i plakala...satima...nista je nije moglo utjesiti. Onda sam zatrudnila, i uzasno se bojala sto cu ako mi se ponovi ista prica i uglavnom su me ljudi tjesili kako je "drugo dijete uvijek bolje". A sad nam je ovako: on preko dana spava samo vani u kolicima ili marami. U kuci nikad duze od pola sata. U budnom stanju bi se takodje samo nosio, mazio, i nista mu ne moze okupirati paznju duze od pet minuta. Starija je izbacila dnevni spavanac od kako se on rodio, tako da nam je preko dana A nocu.... Vise se cak ne budi zbog cicanja. Jednostavno se budi i place, pa ga moram nositi, maziti... btw jel vi nocu dizete bebe jos uvijek da podrignu? A ne znam, mozda su i zubici jer dudu sve vise koristi za trljanje desni a ne za dudanje. <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mamuka » 08 stu 2005, 19:45

"i prinova i novi stan" Bas mi je to <
><
>Nis, Anci moja plakati cemo jedna drugoj na ramenu i piti punnnnnnnooooooo <
><i>Edited by: Mamuka at: 8/11/05 18:46<
></i>
Jana 16.08.2002
Katija 14.10.2004
Mamuka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ana » 08 stu 2005, 19:49

I meni treba utjeha <
>Maro je prosao 5 mjeseci,ali nikakvog reda nemamo.Po danu doji dosta cesto,jos nismo napravili razmak od papanja do papanja duzi od 3 sata,ali to mi fakat nije problem iako s ceznjom slusam mame koje doje svaka 3-4 sata ,a u meduvremenu su im cice uredno u grudnjaku .<
>Ja i dalje ko razvratnica hodam po kuci jer moje celjade doji svako tolko.<
>Nego,htjedoh reci da je moj problem,a i problem cijele obitelji-NOC.Dakle,cure,taj malac hoce cicu svakih pol sata,onda se nacica,pa pokaka,pa ga presvucem i razbudim(naravno),pa mu opet moram dat cicu jer bez nje nema zaspivanja,pa se opet pokaka i tako redom .Po noci se bar 3 puta presvacimo .<
>To nismo radili ni kad je bio novorodence.<
>Fakat sam iscrpljena i svakim danom se sve losije osjecam.<
>Zakaj kaka po noci?Nemam pojma,to traje 2 tjedna.Svaka pelena nam je pokakana i tako po danu i po noci.U DM-u sam stalno <
><
>Zato cure shvacam vase vapaje,ali nemam pametan savjet <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mamuka » 08 stu 2005, 20:41

Mi smo si susjede..jedna od druge 5m <
> Ona me i navukla na forum <
><i>Edited by: Mamuka at: 8/11/05 20:40<
></i>
Jana 16.08.2002
Katija 14.10.2004
Mamuka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 08 stu 2005, 21:21

Hej, Mamuka, ti se znas sa Anom? Jel poznanstvo s istog izvora ? <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la patkica » 08 stu 2005, 21:43

A ne... greska... mi smo susjede u radnom zivotu. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la ivanaCH » 08 stu 2005, 22:54

Do prije mjesec dana s ceznjom sam cekala kupanje jer je to znacilo da ce kroz sat vremena moje bebe utonuti u san. SAd sam u strahu, jer ocekujem kad ce D. poceti show. Nocas je bilo prestrasno. Najduze je u komadu spavao 45 min. i to na meni. Pocelo nesto iza ponoci i do jutra. I sto je najgore on uopce nece cicu. Bilo mi je super dok je stalno nacicavao. SAd nece i ja sam ocajna. Samo place i trazi da ga drzim i nosim. A spava pored mene. Da je u kidnerbetu jos bih i shvatila. I u jutro se nasmijesi kao da je cijelu noc andjeoski spavao. Zasto place? Ok, imamo problema sa stolicom, danas deveti dan nista. Ali preko dana se bas ne cini da ga to muci. Sta mu je? Poludjet cu. <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ana » 08 stu 2005, 23:06

Ko se tu rasprico o meni,a bez mene <
>Pace,Mamuka mi je nova susjedica i potencijalna prija <
>Jedna drugoj placemo na ramenu nakon neprospavane noci <
><
>Ivana,sta da ti velim <
>Na kraju ispada da je super kad sisaju cijelu noc,jer ima i goreg od toga <
>ROKO 05.08.2001.<
>MARO 04.06.2005.<
><i></i>
ana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ingas » 20 stu 2005, 23:41

Morala sam se naluknuti da vidim kad sam postavila topic, a kad ono prije dva mjeseca!!! <
>Apsolutno se nista nije promijenilo u ta dva mjeseca, L. se i dalje budi svakih sat vremena. Probala sam s kasicom prije spavanja, s termoforom zamotanim u moju pidjamu, okrenula sam raspored namjestaja u spavacoj sobi....<
>Dva mjeseca?! Moram priznati da se do
o drzim, stvarno ne znam kad se uspijem naspavati? <i></i>
ingas
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.